Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Δωδεκανήσου – συμπόσιο από 22-24/7 στην Ρόδο

Την Τρίτη 22 Ιουλίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ακταίον, στις 9:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Συμπόσιο Μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Δωδεκανήσου, με αφορμή την 70ης επετείο από την απέλαση των Εβραίων της Ρόδου και της Κω: 1944-2014.

Στο συνέδριο συμμετέχουν κορυφαίοι επιστήμονες από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα πορίσματα των ερευνών τους.

Πιο αναλυτικά: 

Με την ευκαιρία του εορτασμού της 70ης επετείου από την απέλαση των Εβραίων της Ρόδου και της Κω: 1944-2014, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Δωδεκανήσου μαζί με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο του Λίμερικ, την Ισραηλιτική Κοινότητα Ρόδου, σας στέλνουμε Δελτίο Τύπου και το πρόγραμμα του Διεθνούς Συμποσίου για το Ολοκαύτωμα στο Αιγαίο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως 24 Ιούλιου 2014 στο Ακταίον και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Το συμπόσιο θα μας δώσει την ευκαιρία να μάθουμε για νέες έρευνες στην ιταλική και γερμανική κατοχή στα Δωδεκάνησα καθώς και την ιστορία των θρησκειών και εθνοτήτων στην Ελλάδα.

 

On the occasion of the commemoration of the 70th anniversary of the deportation of the Jews of Rhodes and Cos: 1944-2014, the General State Archives of Dodecanese, together with the University of the Aegean, the University of Limerick, the Jewish Community of Rhodes, send a press release and the program for the International Symposium on Holocaust Remembrance in the Aegean, which will take place from 22-24 July 2014 in Aktaion and the Aegean University building of 7th March, Rhodes, Greece. The symposium will be an opportunity to learn about new research on the Italian and German occupation in the Dodecanese and the history of religions and ethnicities in Greece.

 

Η προϊσταμένη

των ΓΑΚ Αρχείων Ν. Δωδεκανήσου

Ειρήνη Τόλιου

 

The Director of the State Archives of the Dodecanese
Eirini Toliou

cc Prof. Anthony McElligott, University of Limerick, Prof. John Sakkas, University of the Aegean; Carmen Cohen Administrator Jewish Community of Rhodes


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Φ.Χατζηδιάκος:ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ για την δωρεάν παραχώρηση. Λάθος το αίτημα για την παροχή «ανταλλάγματος».
27-30 Σεπτεμβρίου: Διεθνές Συμπόσιο στη Ρόδο για Γεωπολιτικά-Γεωστρατηγικά ζητήματα Ελλάδας & Κύπρου-Διοργάνωση Δήμος Ρόδου/Ελληνική Εταιρία Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων
dromos-nikis-afises-2.jpg
30 Αυγ: 1ος Αγώνας Δρόμου Ρόδου από την 95 ΑΔΤΕ και τον Δήμο Ρόδου και Προσφορά Τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.