Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Οξύτητα, του Βαγγέλη Παυλίδη

Spread the love

 

 

 Βαγγέλης Παυλίδης

Για την υγεία σας, προτείνεται επίσκεψη στο blog του 

 

 

.jpg

 

 

Δεν πρόλαβαν καλά καλά ν’ αρχίσουν τα όργανα και ξεκίνησε ο χορός και πήραμε μια πρώτη γεύση του κλίματος που θα επικρατήσει μέχρι την ημέρα των εκλογών. “Λίγο πονηρούλη, λίγο τακτικιστή, λίγο ψευτάκο” αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο κύριος Μεϊμαράκης που συμπλήρωσε: “άντε να αδειάσει και το Μαξίμου”. Προφανώς για να το κατοικήσει αυτός -ως ονειρεύεται. Προσβλητικοί χαραχτηρισμοί σε προσωπικό και όχι πολιτικό επίπεδο όπως θα έπρεπε και θα περίμενε κανείς.

Και καλά, το μάγκικο ύφος και τους τρόπους του κύριου Μεϊμαράκη τους ξέρουμε εδώ και χρόνια και πάμε να τους συνηθίσουμε, άσχετα από το πόσο απωθητικοί και ανάρμοστοι είναι πολλές φορές. Έχουμε όμως και τον κύριο Θεοδωράκη, τον Σταύρο, ο οποίος αποκάλεσε την απελθούσα κυβέρνηση και δι’ αυτής ολόκληρον τον ΣΥΡΙΖΑ “αέργους των κομματικών μηχανισμών που εφευρίσκουν τρύκ για να διαιωνίζουν την εξουσία τους και τα προνόμια τους, που τώρα βρήκαν άλλο ένα ψέμμα”.

Αυτά τα ωραία από τον νεάζοντα και σπορτιφ κύριο Θεοδωράκη, που οραματίζεται και επαγγέλλεται να εισάγει νέα “πολιτισμένα” πολιτικά ήθη. Χωρίς -πολιτικό- παρελθόν ο ίδιος ώστε να μπορεί να κριθεί επ’ αυτού, αλλά με πολύ φιλόδοξους στόχους, εύκολα μπορεί να κρίνει τους πάντες και τα πάντα αραδιάζοντας αοριστίες του τύπου “να παταχθεί η γραφειοκρατία, ο παλαιοκομματισμός και ο νεποτισμός, να επικρατήσει αξιοκρατία, να αναπτυχθούν οι παραγωγικές δυνάμεις” και άλλα παρόμοια πρωτότυπα που δεν τά’χει σκεφτεί κανείς μέχρι τώρα.

Μετά απ’ αυτά, δεν μένει παρά να απαντήσουν σε ανάλογο ύφος οι “πονηρούληδες”, οι “ψευτάκοι”, οι “άεργοι των κομματικών μηχανισμών”. Ελπίζω πως όχι, πως η όποια αντιπαράθεση θα γίνει σε πολιτικό επίπεδο, με πολιτικούς όρους, χωρίς χαραχτηρισμούς και επίθετα. Οι ελπίδες μου όμως έχουν διαψευσθεί πολλές φορές μέχρι τώρα κι εν τω μεταξύ το σκηνικό της οξύτητας και των χτυπημάτων κάτω από την μέση έχει στηθεί. Περιμένουμε.

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Κινέζικο Μενού, του Βαγγέλη Παυλίδη
Vangelis Pavlidis
15 Αυγούστου 1309, κατάλυψη της Ρόδου – !5 August 1309, capture of Rhodes, του Βαγγέλη Παυλίδη
Το “Μακεδονικό” τραίνο, του Βαγγέλη Παυλίδη
1 Comment
  • φληναφών
    23 Αυγούστου 2015 at 08:25

    Δυστυχώς ούτε ο κ. Θεοδωράκης έχει ακούσει για τις προόδους των ανθρωπιστικών επιστημών τον τελευταίο μισό αιώνα.

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.