Πρόσωπα - Αφιερώματα

Οι τρεις πιο πλούσιοι Έλληνες!

logo_1.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

logo_1.png

 

 

26 Απριλίου 2015. 2ος Μαραθώνιος Ρόδου. Δείτε το ολοκληρωμένο εδώ, εκπτωτικό πακέτο συμμετοχής

 

 

Φίλιππος Νιάρχος, Σπύρος Λάτσης και Τέλης Μυστακίδης. Με περιουσία άνω των 2 δισ. δολαρίων ο καθένας, είδαν το όνομά τους να φιγουράρει και φέτος στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

niarxos_1.jpg

Φίλιππος Νιάρχος

 

737ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για το 2015 (το 2014 βρισκόταν στην 687η θέση) -Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ελλάδα
Η περιουσία του υπολογίζεται στα 2,5 δισ. δολάρια
Ηλικία: 61
Πηγή πλούτου: Πλοία
Κάτοικος: Παρισιού
Παντρεμένος με 4 παιδιά

«O Φίλιππος Νιάρχος είναι ο μεγαλύτερος γιος του αείμνηστου Σταύρου Νιάρχου, ο οποίος πέθανε το 1996, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εφοπλιστές του κόσμου και επί δεκαετίες έδινε τη δική του… επιχειρηματική μάχη με τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Ο Φίλιππος είναι ο πρωτότοκος γιος του Σταύρου Νιάρχου με την Ευγενία Λιβανού, ο οποίος, μάλιστα, έχει κληρονομήσει τη μεγάλη συλλογή έργων τέχνης του πατέρα του. Η συλλογή αυτή αγοράστηκε το 1957 έναντι 3 εκατ. δολαρίων από τον ηθοποιό Εντουαρντ Ρόμπινσον, ο οποίος χρειαζόταν χρήματα για να πληρώσει το διαζύγιό του. Η συλλογή έργων τέχνης της οικογένειας Νιάρχου περιλαμβάνει μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα κομμάτια του κόσμου. Λέγεται ότι είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή έργων του Van Gogh, η οποία, μάλιστα, περιλαμβάνει και το έργο «Self Portrait With Bandaged Ear» με τον αυτοτραυματισμό του Van Gogh, η αξία του οποίου εκτιμάται στα 100 εκατ. δολάρια. Η συλλογή, περιλαμβάνει, επίσης, ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του Πικάσο, το «Yo Picasso» το οποίο απέκτησε το 1989 έναντι 47,9 εκατ. δολαρίων σε δημοπρασία των Sotheby’s.Ο ίδιος ο Φίλιππος Νιάρχος κατάφερε να επεκτείνει τη συλλογή προσθέτοντας σε αυτή κάποια από τα πιο σπουδαία μεταπολεμικά έργα τέχνης, όπως κάποια του Andy Warhol, όπως το «Green Car Crash», το οποίο απέκτησε πριν από 6 χρόνια αντί 71,7 εκατ. δολαρίων, αλλά και έργα του Maurizio Cattelan», σημειώνει χαρακτηριστικά το Forbes παρουσιάζοντας το πορτραίτο του. O Φίλιππος Νιάρχος εμπλέκεται ενεργά στο φιλανθρωπικό έργο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος -από τα μεγαλύτερα σε παγκόσμια κλίμακα- και κάθε καλοκαίρι έρχεται στην Αθήνα όπου παρακολουθεί επί ώρες το ετήσιο συνέδριο που διοργανώνει το Ιδρυμα με θέματα που αφορούν την προσφορά, την κοινωνική συνοχή, τη φιλανθρωπία και την ανάπτυξη συνεργειών σε όλους τους τομείς.

 

latsis.jpg

 

Σπύρος Λάτσης

 

782ος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη για το 2015 (το 2014 ήταν στην 506η θέση) -Δεύτερος στην Ελλάδα
Η περιουσία του ανέρχεται στα 2,4 δισ. δολάρια
Ηλικία: 68 ετών
Πηγή πλούτου: Τράπεζες, πλοία
Κάτοικος: Γενεύης
Παντρεμένος με δύο παιδιά

Ο Σπύρος Λάτσης, πτυχιούχος του LSE, διαχειρίζεται την οικογενειακή περιουσία του πατέρα του, από τη στιγμή που ο μεγιστάνας της ελληνικής ναυτιλίας, Γιάννης Λάτσης, έφυγε από τη ζωή το 2003. Οι δραστηριότητες του δεύτερου πιο πλούσιου Ελληνα επεκτείνονται και στον χρηματοοικονομικό τομέα.

 

mystakidis.jpg

 

Τέλης Μυστακίδης

 

894ος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη για το 2015 (687ος το 2014)
Η περιουσία του ανέρχεται σε 2,2 δισ. δολάρια
Ηλικία: 53
Πηγή περιουσίας: Εξορύξεις, εμπόριο, αυτοδημιούργητος
Κάτοικος: Ελβετίας
Παντρεμένος, πατέρας ενός παιδιού

Πηγή: efimerida.gr 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Άκου βρε φίλε, του Γιάννη Παπαϊωάννου
Η Τζίνα Δαβιλά απαντά στον Προυστ
Άκης Πάνου: ο υμνωδός της καψούρας, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.