Ανοιχτή πόρτα

Οι «καρδούλες» και οι καρδιές, του Κωστή Α. Μακρή

Kostis A. Makris
Spread the love

 

Kostis A. Makris


 

 

 

 

 

 

  

 Κωστής Α. Μακρής 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

XALHS_MEILIXIOS_POLLES_KARDIES_KAM_09JAN18_LR.jpg

 

 

 

 

 

26034478_1736792189679026_1511717917_n.jpg

Οι «καρδούλες» και οι καρδιές

 

Παρακολουθώ αυτό που γίνεται με τις «καρδούλες» και απορώ (μερικές φορές και αποσίγμα) με τις συγκρούσεις που δημιουργούνται μέσα στο δίκτυο.

Ίσως η δημοσίευση μιας «καρδούλας» να μην είναι ο καλύτερος τρόπος πρόληψης μιας ασθένειας. Ούτε είναι η καλύτερη διαγνωστική μέθοδος. Δεν είναι επίσης ο καλύτερος τρόπος για να ευαισθητοποιηθεί κανείς και να αναζητήσει επιστημονικές πληροφορίες από τους ειδικούς.

Το ποστάρισμα μιας «καρδούλας» δεν σημαίνει αυτοδίκαια ότι από πίσω υπάρχει ένα τεράστιο απόθεμα αγάπης προς όλον τον κόσμο, μια «Μεγάλη Καρδιά» δηλαδή που χωράει όλα τα καλά συναισθήματα και φλέγεται από τον πόθο για Παγκόσμια Ειρήνη, Αγάπη και Δικαιοσύνη.
Από εκεί όμως μέχρι το «κράξιμο» των «καρδιοποσταρισμάτων» υπάρχει μεγάλη απόσταση.
Η Ελευθερία της Γνώμης, της Έκφρασης και της Σκέψης πιστεύω ότι είναι σπουδαίο αγαθό.
Αν δεν γουστάρεις την καρδούλα, μην τη βάλεις.

Αν την έβαλε μια φίλη σου και διαφωνείς, κράξε ή νουθέτησέ την ίνμποξ.

Αν νομίζεις ότι είναι ένα σατανικό σχέδιο για να αποφεύγονται οι επιστημονικοί τρόποι αντιμετώπισης μιας ασθένειας, στήριξέ το με ένα κείμενο, άρθρο, γελοιογραφία.

Αν απέχει παρασάγγες από τις περί αισθητικής ή υγιεινής απόψεις σου, στηλίτευσέ το ως φαινόμενο χωρίς όμως να θίξεις προσωπικά εκείνες που παρασύρθηκαν απ’ αυτήν την ―κατά τη γνώμη σου― «κιτσάτη» καρδιοπλημμύρα.

 

Τι σου φταίνε όμως εκείνες που τη βάλανε καλοπροαίρετα τη ρημάδα την καρδούλα και τις «στολίζεις» με ένα κάρο χαρακτηρισμούς που ούτε με τα χρηστά ήθη συνάδουν και προσβάλλουν κατάφωρα και κάθε δόλια Αικατερίνη-Κατερίνα-Κατίνα-Κατινάκι-Κατινούλα;

Κι αν δεν μπορούμε να είμαστε φιλελεύθεροι ως προς τις γνώμες των άλλων ―στον βαθμό που ούτε την τσέπη μας, ούτε τα ήθη μας, ούτε τον «πατριωτισμό» μας, ούτε την επιστημοσύνη μας (γιατί δεν είδα καμιά κοινοποίηση να λέει «μην κάνετε εξετάσεις»), ούτε το περί δικαίου αίσθημά μας, ούτε την πίστη μας ή τις πολιτικές μας πεποιθήσεις προσβάλλουν― ας φροντίζουμε τουλάχιστον να διατυπώνουμε τις αντιρρήσεις μας με πιο κομψό τρόπο.
Υπάρχουν τόσες αθλιότητες στον Κόσμο και στον μικρόκοσμό μας, που το τελευταίο που θα με κάνει «βαπόρι» είναι μια «καρδούλα» παραπάνω.

 

Και σαν επιστέγασμα των όσων έγραψα, αφιερώνω σε όλες και σε όλους έναν γάτο με πολλές καρδούλες. Τον γνωστό τοις πάσι Χαλή τον Μειλίχιο.

(και μη με ρωτήσει κανείς ποια είναι η Πάσι…)

 

09 Ιανουαρίου 2018

 

aktaion_1948.JPG

Ακταίον

 Πλατ. Ελευθερίας, Ρόδος
Τηλ.:+30 2241029282

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Kostis A. Makris
Πού πας καραβάκι με τέτοιον καιρό;, του Κωστή Α. Μακρή
Ένστικτο: η ασπίδα του ονείρου, της Βασιλείας Μαξακούλη
Ο μεγάλος θυμός, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.