Πόρτα - Η Αλεξάνδρα και οι άλλοι

Οι εκλείψεις του Απρίλη, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ

Spread the love

Η έκλειψη, κατά την Αστρονομία, είναι το φαινόμενο σύμφωνα με το οποίο επηρεάζεται η φωτεινότητα ενός ουράνιου σώματος, είτε γιατί εισέρχεται στην σκιά ενός άλλου ουράνιου σώματος, είτε γιατί ένα άλλο ουράνιο σώμα παρεμβαίνει ανάμεσα σε εκείνο και τον παρατηρητή. ( Πηγή Βικιπαίδεια )
Ξεχωρίζουμε δυο ειδών εκλείψεις, την μερική και την ολική. Στο δικό μας ηλιακό σύστημα μιλάμε για έκλειψη Ηλίου ή Σελήνης, όπου κατά την δεύτερη μιλάμε μόνο για ολική.

Σήμερα λοιπόν, Μεγάλη Τρίτη, 15 Απριλίου 2014 μιλάμε για μια ολική έκλειψη Σελήνης, η οποία όμως έγινε ορατή στην Αμερική, στην Αυστραλία και στον Ειρηνικό. Στην Αστρολογία, οι εκλείψεις αυτές έχουν ιδιαίτερη σημασία όταν γίνονται σε συγκεκριμένους πλανητικούς άξονες με όψεις που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον… Είναι η πρώτη σεληνιακή έκλειψη μετά από 2,5 χρόνια , έχει διάρκεια 78 ολόκληρα λεπτά και είναι η πρώτη στην σειρά από 4 ολικές σεληνιακές εκλείψεις που θα γίνουν μέχρι το 2015. Τέτοιου είδους εκλείψεις, τέτοιες «τετράδες» δεν είναι συνηθισμένες. ( Φανταστείτε πως η επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι το 2032 )

Εννοείται πως, κάθε όψη στην ( μοντέρνα ) Αστρολογία, ακόμη και αυτές που θεωρούμε «αρνητικές» έχουν την λειτουργικότητά τους και δουλεύουν ως «εκπυρσοκροτητής», σαν ένας μικρός εκρηκτικός μηχανισμός που βάζει σε λειτουργία κρυφές ενέργειες και δυνάμεις. Κάποιοι επηρεάζονται πιο πολύ και άλλοι λιγότερο και αυτό εξαρτάται πάντα από την διέλευση των πλανητών στο προσωπικό μας γενέθλιο Ωροσκόπιο.

Όμως αυτή την φορά, δεν θα «γλιτώσει» κανείς !Κάθε έκλειψη Σελήνης ενεργεί σαν μια πιο δυνατή Πανσέληνος που βάζει τα πράγματα σε τάξη. Δημιουργείται ένας μεγάλος Σταυρός, ένας άξονας, στα παρορμητικά ζώδια ( Κριός, Ζυγός, Καρκίνος, Αιγόκερως ) γεγονός που φέρνει απρόσμενα γεγονότα, ανατροπές, αστάθεια και βαθιά κρίση με ανεξέλεγκτες συνέπειες και καταστάσεις. Ακόμη και ο καιρός δεν είναι σταθερός και τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας πια.

Δεν είναι εύκολο αυτό το χρονικό διάστημα που θα ακολουθήσει για κανέναν και για τίποτα. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα μπορέσουμε να πιάσουμε την ζωή από τα «μαλλιά» και να την κατευθύνουμε όπως εμείς την έχουμε φανταστεί… όμως όλο αυτό που θα ακολουθήσει θα προβληματίσει, και θα δημιουργήσει ένα καινούργιο σκηνικό, είτε σε πολιτικό επίπεδο είτε σε προσωπικό. Πολλοί θα είναι αυτοί που θα κληθούν να πάρουν γρήγορες αποφάσεις που θα έχουν επιπτώσεις ανάλογες για το υπόλοιπο της ζωής τους. Κάποιοι θα κερδίσουν και κάποιοι θα χάσουν…

Η περίοδος μέχρι και τις 18 Απριλίου ίσως να είναι από τις «εντονότερες» περιόδους που διανύουμε χρονικά και απαιτούν την ανάλογη προσοχή μας.
Η έκλειψη Ηλίου που θα γίνει στις 29 Απριλίου 2014, θα είναι δακτυλοειδής και θα γίνει ορατή στην Ανταρκτική, στην νότια Ινδία και στην Αυστραλία. Αυτή η έκλειψη προαναγγέλλει σημαντικά γεγονότα, αρνητικά αλλά και θετικά σε όλα τα επίπεδα. Γίνεται στο ζώδιο του Ταύρου και επηρεάζονται περισσότερο τα ζώδια του σταθερού Σταυρού ( Ταύρος, Σκορπιός, Λέοντας, Υδροχόος ), όπου θα κληθούν να αναθεωρήσουν την ζωή τους για άλλη μια φορά, ριζικά. Δεν σημαίνει πως θα καταστραφούν ζωές και πως θα πέσουν κυβερνήσεις… όμως θα ταρακουνήσουν ότι γερό θεμέλιο υπάρχει, από έναν γάμο που κρατάει χρόνια, μέχρι ένα κράτος που χτίστηκε σε ένα ψέμα, όλα αυτά πρέπει να μπουν σε μια σειρά και να παραγκωνιστούν όλα τα «παράσιτα» που μπαίνουν στην μέση.

Οι εκλείψεις πότε δεν περνούν απαρατήρητες. Από αρχαιοτάτων χρόνων έδιναν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στον απλό λαό που δεν έβλεπε κάτι άλλο παρά μόνο κακό, τις είχε συνδυάσει με μαύρη μαγεία, με την πλανητική καταστροφή. Φυσικά και δεν είναι έτσι…. Δεν είπε κανείς να κλειστείτε στα σπίτια σας και να ξαναβγείτε από εκεί στα μέσα του Μάη που αρχίζουν να καλυτερεύουν τα πράγματα για όλους. Όμως δυο δυνατές εκλείψεις όπως αυτές, σίγουρα δεν θα περάσουν απαρατήρητες και θέλουν την προσοχή μας.

Δεν ξεχνάμε βέβαια και το μεγάλο Τετράγωνο που έχει ενεργοποιηθεί από τις αρχές του χρόνου, μεταξύ Δία, Ουρανού, Πλούτωνα και Άρη, όψη που ορίζει τις μεταμορφώσεις και τις ριζικές αλλαγές. Όλο αυτό κορυφώνεται στον μήνα που διανύουμε. Για αυτό λοιπόν, ας πάρουμε μια βαθιά ανάσα, ας ψάξουμε να βρούμε μέσα μας τις κρυφές μας δυνάμεις ( που όλοι έχουμε ) και ας πιστέψουμε στον εαυτό μας και σε ένα καλύτερο αύριο, που το έχουμε φτιάξει εμείς και όχι οι άλλοι για εμάς !

Καλή Δύναμη !

«Όλα στο σύμπαν έχουν έναν ρυθμό, όλα χορεύουν» ( Maya Angelou 1928, Αφροαμερικανίδα ποιήτρια και συγγραφέας )

 

 

Αλεξάνδρα Καρακοπούλου-Τσίσσερ

SHARE
RELATED POSTS
Πιρς Μπρόσναν, ένας και να καίει!, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου
Alexandra Karakopoulou - Zisser
Κλίντον vs Τραμπ: Τιτανομαχία, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ
Αθηνά Ωνάση: η «χρυσή», μελαγχολική κληρονόμος, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.