Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Ο παλαιοκομματισμός, του Βαγγέλη Παυλίδη

Spread the love

 

 Βαγγέλης Παυλίδης

Για την υγεία σας, προτείνεται επίσκεψη στο blog του  

 

 

 

 

 

 

 

_1.jpg

 

 

Δεν είναι ο κύρος Στ. Θεοδωράκης που ευαγγελίζεται την αλλαγή, που αυτοδιαφημίζεται ότι εκπροσωπεί και εγγυάται το καινούριο, το ηθικό, που εξορκίζει τον παλαιοκομματισμό, πoυ διακηρύσσει ότι άπαξ και κατορθώσει να μπει σε κάποια κυβέρνηση θα πολεμήσει δια ροπάλου την φαυλότητα, την διαπλοκή, τις αμαρτίες τέλος πάντων του “παλαιού”; Αυτός είναι νομίζω.

Φαίνεται όμως πως ο κύριος Θεοδωράκης έχει πολλά παλαιοκομματικά όπλα στο οπλοστάσιό του που δεν διστάζει να τα χρησιμοποιήσει αν του δοθεί η ευκαιρία: φαιά προπαγάνδα, θεωρία της συλλογικής ευθύνης, λάσπη που πετιέται κι όπου κολλήσει… για να μην αναφερθώ στην έπαρση και την αλαζονεία του “ανώτερου”.

Διαβάζω δηλαδή πως με δηλώσεις του εξαπέλυσε επίθεση κατά Τσίπρα για θέματα διαπλοκής κατηγορώντας τον πως ο μεν πατέρας του ήταν εργολάβος, ο δε θείος του εργολάβος κι αυτός που, άκουσον άκουσον, ξεκίνησε την καριέρα του στην διάρκεια της χούντας, ο άτιμος. Εγκλήματα, ή τουλάχιστον ύποπτα όλ’ αυτά, κατά Θεοδωράκη!

Επειδή κι εγώ, ο Ευάγγελος (Βαγγέλης) Παυλίδης του Σάββα και της Ειρήνης, ξεκίνησα όπως και ο θείος του Τσίπρα την καριέρα μου μεσούσης της χούντας, αναρωτιέμαι τι άραγε να σημαίνει αυτό σε σχέση με την πολιτική και την διαπλοκή. Τι ακριβώς εννοεί ο κύριος Σταύρος Θεοδωράκης; Ότι όποιος έπιασε δουλειά επί χούντας είναι ύποπτος ως διαπλεκόμενος χουντικός ή τι; Λάσπη με θολά και βρώμικα υπονοούμενα. Το ίδιο και με την αναφορά στο επάγγελμα του πατέρα Τσίπρα: εργολάβος = διαπλεκόμενος, ε κύριε Θεοδωράκη;

Και ας πούμε -ας πούμε λέω- πως ο μπάρμπας Τσίπρας ήταν χουντικός. Και; Τα 90% των Γερμανών έχουν πατεράδες και παπούδες Ναζί, άσε πια τους μπαρμπάδες. Τους κάνει Ναζί αυτό; Όχι βέβαια. Ναζιστική όμως είναι η θεωρία της συλλογικής ευθύνης.

 

SHARE
RELATED POSTS
Vangelis Pavlidis
SHITHOLE, του Βαγγέλη Παυλίδη
Φεβρουάριος 1462 – February 1462, του Βαγγέλη Παυλίδη
Πρέπει να κάνεις φασαρία – You’ve got to be noisy, του Βαγγέλη Παυλίδη (by Vangelis Pavlidis)
4 Σχόλια
 • Β.Π.
  17 Σεπτεμβρίου 2015 at 21:16

  Κυρία Χαρά (?),
  λυπάμαι που δεν πληρώ τις περι αντικειμενικότητας απαιτήσεις σας.
  Βαγγέλης Παυλίδης

 • Χαρα α.
  17 Σεπτεμβρίου 2015 at 15:03

  Στο πρώτο τμήμα της απάντησης σας συμφωνούμε. Και εγω γράφω οτι δεν υπαρχει οικογενειακη ευθυνη(ουτε …δόξα για αλλους)
  Στο δευτερο ομως κοματι, θα προτιμούσα απο το “δεν ξερω”, το “θα το ψάξω”.
  Τα σχόλια μου αφορούν την αντικειμενικότητα και μονο. Οχι την επιλογη ψήφου.

 • Β.Π.
  16 Σεπτεμβρίου 2015 at 19:58

  Κυρία Χαρά,
  Λέει ο Θεοδωράκης: “… έχει μεγαλώσει (Σ.Σ. ο Τσίπρας) σε ένα σπίτι εργολάβων. Ο πατέρας του ήταν εργολάβος δημοσίων έργων. Ο θείος ήταν εργολάβος δημοσίων έργων ξεκινώντας την καριέρα του από την χούντα».
  (http://www.kathimerini.gr/830961/article/epikairothta/politikh/8eodwrakhs-e8nikh-ellados-a3iwn-an8rwpwn-kai-e3w-apo-kommata). Το σχόλιό μου είναι βασισμένο στο δημοσίευμα αυτό της Καθημερινης.
  Επιμένω ότι το τι είναι ο καθένας μας δεν εξαρτάται απο το τι είναι ο θείος του. Επιμένω επίσης πως το να είναι κανείς εργολάβος ή παιδί εργολάβου δεν τον κάνει αυτόματα διαπλεκόμενο. Η συλλογική ευθύνη είναι φασιστικής επινόησης.
  Δεν γνωρίζω αν πρώτος ο Τσίπρας αποκάλεσε τον Θεοδωράκη “Μπομπολάκη”, άρα δεν έχω γνώμη επ’ αυτού. Γνωρίζω όμως οτι το έχουν πει άλλοι πολλοί.
  Β.Π.

 • Χαρα α.
  16 Σεπτεμβρίου 2015 at 15:45

  κ.Παυλιδη, πρωτος ο ΣΥΡΙΖΑ μεμφθηκε τον κ.Θεοδωρακη ως Μπομπολάκη-διαπλεκόμενο, επειδη δούλευε σε κανάλι του Μπόμπολα. Θα γράψετε γιαυτο σε αυριανό αρθρο;
  (η τεχνική εταιρεία που παίρνει δουλειές δημοσίου επι δικτατορίας, μαλλον υποκλίνεται στην …κατάσταση. Βεβαια οικογενειακη ευθυνη δεν υπαρχει, για να ειμαστε αντικειμενικοί)

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.