Απόψεις

Ο ΕΝΦΙΑλτης έχει πηγές εσόδων, του Δημήτρη Κατσούλα

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

 

 

 

 

 

 

 

Δημήτρης Κατσούλας

  

 

Καθώς οι συσκέψεις της κυβέρνησης είναι πυρετώδεις – δεν επαρκεί βλέπετε και ο χρόνος – τα επιτελεία κάνουν συνεδριάσεις για να καθορίσουν τα μέτρα όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ.

Ιδέες ρίχνονται στο τραπέζι,απορρίπτονται,επανέρχονται την άλλη μέρα με νέα συσκευασία, ένα γενικώς θόλωμα. 
Πρέπει το ”καινούργιο” χαράτσι να μη πονέσει και πολύ. Να μπει μεν αλλά σιγά-σιγά και όχι μιά κι έξω.

Προς διευκόλυνση σκέφτηκα μερικά μέτρα που θα έχουν ευρεία μεν αποδοχή, από την άλλη δε θα ανακουφίσουν κι αυτούς που μέχρι τώρα αδικούντο-και στην ουσία έφεραν το μεγαλύτερο φορτίο στους ώμους τους-από τον γνωστό μας ΕΝΦΙΑλτη. 

Εδώ, ας υπενθυμίσουμε ότι το 2011 ο ”κύριος” αυτός ονομάζετο ΕΕΤΗΔΕ (άντε να τον προφέρεις τώρα) και στη συνέχεια εβαπτίσθη με ένα γράμμα λιγότερο κι έγινε και εύκολος στην προφορά.

Φόρος ηλιοθεραπείας: ειδικά επιστημονικά επιτελεία θα γυρίζουν τις παραλίες και θα εξετάζουν το βάθος του μαυρίσματος των λουομένων.Όσοι είναι υπερβολικά μαυρισμένοι θα καλούνται εντός 15 ημερών να καταβάλλουν έκτακτη εισφορά, ενώ θα υπάρχουν και προσαυξήσεις στην περίπτωση που έχουν υποστεί έγκαυμα.

Τα προσκομιζόμενα στοιχεία θα πρέπει να είναι οι αποδείξεις από αγορές γιαουρτιών τα οποία χρησιμοποίησαν προς ανακούφιση.

Φόρος έρωτος: άνδρες της ασφάλειας θα παρακολουθούν τα ερωτευμένα ζευγάρια  (εν είδει ματάκηδων), θα ειδοποιούν το ΣΔΟΕ και θα λύνεται επί τόπου το πρόβλημα με το κόψιμο προστίμου. Μνεία ότι: τα φιλιά με την γλώσσα θα χρεώνονται επιπλέον, ενώ το πρόστιμο θα μπορεί να εξοφληθεί και σε διμηνιαίες δόσεις.

Φόρος διασκέδασης: το γλέντι και ο χορός μαρτυρά ψυχική ευφορία, άραγε ανεμελιά, άραγε οικονομική επιφάνεια. Ο απλός χορός θα ξεκινά από τα 20 ευρώ, το τσιφτετέλι και ο ζεϊμπέκικος θα κοστίζουν 50 ευρώ. Σε εξεζητημένες δε περιπτώσεις τα πρόστιμα θα εκτοξεύονται στα 100 ευρώ.

Φόρος παιγνίων θαλάσσης: κάθε καρφί ρακέτας θα κοστίζει στους ερασιτέχνες αθλητές 5 ευρώ και κάθε άμυνα που βγαίνει 10 ευρώ, ενώ εάν η μπάλα ξεφύγει και χτυπήσει άδικα λουόμενο, το το ποσόν θα σκαρφαλώνει στα 50 ευρώ.
Φόρος στάθμευσης: σε όλα τα πολτισμένα μέρη του κόσμου το παρκάρισμα στο κέντρο πόλης χρεώνεται. Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος βρει να παρκάρει σε διάστημα λιγότερο των 10 λεπτών, θα γίνεται καταγραφή πινακίδων και το πρόστιμο θα αφαιρείται από τον τραπεζικό του λογαριασμό κατευθείαν. Ειδικά αυτός ο φόρος-βάσει εμπεριστατωμένων μου μελετών-θα είναι ”χρυσορυχείο” για τα ταμεία του κράτους τους κλοκαιρινούς μήνες.

Μπορεί, όμως, να τεθεί το ερώτημα: ”Μα είσθε καλά; Από τον ΕΝΦΙΑ έπεσε ο Σαμαράς”.

Η απάντηση είναι απλή: ”Γι’ αυτό και τον συνεχίζουμε για να μη μπορέσει να ξανασηκώσει κεφάλι”.

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Σπίτι μου, σπιτάκι μου, του Βαγγέλη Παυλίδη
8 Οκτώβρη 1967: ο Ernesto Che Guevara πέρασε στην Αθανασία, του Παναγιώτη Δελλή
Μια επαναστατική ιδέα, του Κωστή Α. Μακρή
2 Σχόλια
 • Μιχάλης
  17 Μαΐου 2015 at 17:46

  οι μονοι φοροι αδερφια που θα φερουν εσοδα στα κρατικα ταμεια.οι μονοι.θεωρω ενδιαφερον το αρθρο και με καυστικοτητα γραμμενο..

  καλυπτομαι πληρως

 • afroditi
  17 Μαΐου 2015 at 07:46

  kale mou anakopi kontpsa na pa8w alla ontws polu kalo nasai kala mekanes kai gelasa

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.