Πόρτα στην Πολιτική

Ο «δεκάρικος» του πρωθυπουργού για τον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ, του Γιάννη Σιδέρη

Spread the love

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 Γιάννης Σιδέρης

 

 

 

  

 

 

 

tsipras6.jpg

 

Κάθε επέτειος τιμάται με «δεκάρικους», και σε έναν τέτοιο επιδόθηκε ο πρωθυπουργός, με το άρθρο του στην Αυγή. Μόνο που οι «δεκάρικοι» -πληκτικοί, καθότι αναμενόμενοι στην μεγαλόσχημη κενότητά τους- γίνονται εθιμικά ανεκτοί επειδή τα γεγονότα έχουν προ πολλού παρέλθει και τις επιπτώσεις τους τις έχει σκεπάσει η σκόνη του χρόνου.

 

Αντιθέτως όταν αναφέρονται σε τρέχοντα χρόνο με τις πληγές των γεγονότων ανοιχτές, εξοργίζουν ή ενίοτε προκαλούν θυμηδία. Ο πρωθυπουργός μετά από διαδοχικές ήττες στη διαπραγμάτευση, που κατέληξαν στην ολοκληρωτική για το κόμμα του ήττα, την υπογραφή του δικού του μνημονίου, εξακολουθεί να επαίρεται ότι «είχαμε την συνείδηση ότι ο αγώνας που ξεκινήσαμε στην Ελλάδα ήταν ένας αγώνας για ολόκληρη την Ευρώπη». Και πιο κάτω, «Η Ελλάδα θα κάνει το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός. Θα κερδίσει τη μάχη δημοκρατίας, της ανασυγκρότησης, της κοινωνική δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης, ανοίγοντας τον δρόμο αυτόν σε ολόκληρη την Ευρώπη» – αυτή τη φορά έδειξε μετριοφροσύνη, δεν είπε και για ολόκληρο τον πλανήτη, όπως είχε πει στους καιρούς της αντιπολίτευσης.

 

Προφανώς και τα πίστευε οκ. Τσίπρας αυτά. Η Αριστερά ούτως ή άλλως διέπεται από την μεσσιανική θεολογία ότι προόρισται να σώσει την ανθρωπότητα. Έτσι και ο πρωθυπουργός θα απελευθέρωνε τις μάζες των καταπιεσμένων ευρωπαίων εργαζομένων, οι οποίες εν μία φωνή θα πίεζαν τις κυβερνήσεις τους υπέρ των ελληνικών δικαίων, ενώ πάντα με την δυναμική παρέμβαση της Αριστεράς η Ευρώπη θ άλλαζε νοοτροπία, δομές, κανονισμούς, συγκρότηση, προσανατολισμό, ηγεσίες.

 

Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν υπάρχει υπόνοια αυτοκριτικής στο κείμενο για τους μήνες της ήττας, των διαψεύσεων που οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο! Τέτοιο κενό είναι αξιομνημόνευτο και δείχνει είτε άγνοια της πραγματικότητας είπε αδιαφορία προς εκείνους που απευθύνεται. Και επειδή το πρώτο δεν ισχύει, λογικά ισχύσει το δεύτερο!

 

(Για το υπόλοιπο του πρωθυπουργικού μηνύματος δεν υπάρχει χρεία αναφοράς. Αστάθμητος παράγοντας είναι μόνο η κοινωνία. Από πλευράς κυβέρνησης πιστωτών, θα γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις. Εφόσον περάσει το ασφαλιστικό, τα υπόλοιπα μέτρα θα τραβηχτούν πιο πίσω, θα συγκροτηθεί το μεγάλο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, η αξιολόγηση θα γίνει, τα 5,7 δις θα έρθουν, η συζήτηση για το χρέος θα αρχίσει. Όλα μίζερα, όλα στο όριο του χρόνου και στο ακραίως κατώτατο επίπεδο δημιουργικού αποτελεσματικότητας).

 

Ο Βούτσης

 

Αντιθέτως πρόσβαρη πολιτικά είναι η συνέντευξη του κ. Βούτση στην «Καθημερινή». Ο Πρόεδρος της Βουλής κάνει αξιέπαινη αυτοκριτική λέγοντας «φλερτάραμε με πολλές αυταπάτες ως απεδείχθησαν, για Κινέζους, για Ρώσους, για Ντράγκι, για το μέτωπο του Νότου, που έρχεται αλλά καθυστερημένα».

 

Προς -προσωπική- τιμή του αυτό. Ωστόσο όσοι τους έλεγαν ότι αυτά που σήμερα ο ίδιος ορίζει ως αυταπάτες, ήταν αυταπάτες, ήταν μια φενάκη που δεν ταίριαζε σε ανθρώπους που έχουν περάσει την εφηβεία, τους χαρακτήριζαν προδότες και γερμανοτσολιάδες.

 

Και αυτά μένουν. Δημιούργησαν ρηγμάτωση με ευρέα τμήματα της κοινωνία, τα οποία θα λείψουν ως φίλιες δυνάμεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα και στο μέλλον…

liberal.gr

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

 

The article expresses the views of the author

 

 iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Βαβελ-ισμός αλά ελληνικά, του Γιάννη Πανούση
“Κόκκινα Δάνεια” – Μέρος 2ο (Red Loans-Part2), του Γιώργου Σαράφογλου
Σταύρος Θεοδωράκης στο ΣΚΑΪ: “Το Ποτάμι έχει δύο όχθες” -δείτε τη συνέντευξη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.