Πόρτα στην Πολιτική

Ο Μπένι και η “Ελιά”, του Βαγγέλη Παυλίδη

Spread the love

Το Σαββατοκύριακο, λέει, θα γίνει συνδιάσκεψη της περίφημης “Ελιάς” όπου θα παρουσιαστούν η πολιτική διακήρυξη, το λογότυπο και το σήμα της.

Δέν μ’ αρέσει να προτρέχω και να βγάζω προκαταβολικά συμπεράσματα, μπορώ όμως να κάνω αυτό που στα Αγγλικά λέγεται intelligent guess -να μαντέψω δηλαδή και να σχηματίσω γνώμη με βάση την ιστορία, τα μέχρι τώρα γνωστά γεγονότα και την σχετική εμπειρία.

Εξ άλλου δεν έχει παρά να διαβάσει κανείς τα ονόματα αυτών που θα συμετάσχουν στην συνδιάσκεψη αυτήν.

Ο κατάλογος μοιάζει με παρουσιολόγιο αρχαίων φαντασμάτων, ή φαντασμάτων που δεν το έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει οτι είναι φαντάσματα: Κώστας Σημίτης, ίσως Γ. Παπανδρέου, Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Μπίστης, Παρασκευάς Αυγερινός, Νίκος Χριστοδουλάκης και πάει λέγοντας.

Και βέβαια να μην ξεχάσουμε πρώτον και καλύτερο, τον κύριο 3.5% (με χθεσινές δημοσκοπήσεις) Ευάγγελο Βενιζέλο, που πολύ θα τόθελε να είναι πρόεδρος και όχι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ελλάδας. (καϋμός κι αυτός, ε;) Σας λένε τίποτα τα ονόματα αυτά; Εμένα ναί. Πρωτεργάτες, συνυπεύθυνοι σε διάφορους βαθμούς ο καθένας για την κατάντια μας, που αγωνίζονται τώρα να επιπλεύσουν, να διασωθούν πολιτικά, να αναβιώσουν κάτι που αυτοί οι ίδιοι σκότωσαν.

Και για να ξαναεφαρμόσουν, αν τους το επιτρέψουμε, τις ίδιες τις καταστροφικές συνταγές τους.

Τι μπορώ λοιπόν να μαντέψω με βάση την ιστορία, τα μέχρι τώρα γνωστά γεγονότα και την σχετική εμπειρία;

Πως έχουμε να κάνουμε με μια προσπάθεια χωρίς προοπτική, με πολλούς καπετάνιους και ναυάρχους μα χωρίς πλήρωμα -που ποτέ δεν θ’ αποχτήσουν πλήρωμα.

SHARE
RELATED POSTS
Σταθερή βουλευτική περίοδος, του Νίκου Σπ. Ζέρβα
Η Αλληλεγγύη σταμάτησε στο Βίσεγκραντ, του Κώστα Αρβανίτη
Θεοδωράκης για την επέτειο του ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι της χώρας

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.