Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Νεκρός Ελληνας που έπεσε στη θάλασσα – διασώθηκαν 165, περισσότεροι από 300 επιβάτες παραμένουν στο φλεγόμενο πλοίο

Spread the love

Δραματική τροπή έλαβαν το βράδυ της Κυριακής οι προσπάθειες για τη διάσωση εκατοντάδων επιβατών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο φλεγόμενο πλοίο Norman Atlantic, καθώς ένας έλληνας επιβάτης έχασε τη ζωή του πέφτοντας στη θάλασσα.

 

Αίσθηση όμως έχει προκαλέσει η πληροφορία που μετέδωσαν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ότι ο Α’ μηχανικός του πλοίου εγκατέλειψε το πόστο του και μεταφέρθηκε στην Ιταλία μαζί με άλλους διασωθέντες.

 

Ενας έλληνας επιβάτης, ο Γιώργος Δούλης, που βρισκόταν στο πλοίο Norman Atlantic έχασε τη ζωή του, πέφτοντας στη θάλασσα, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσής του.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας βρισκόταν στο πλοίο μαζί με τη σύζυγό του Θεοδώρα Δούλη και ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν σε γλίστρα-τσουλήθρα που καταλήγει σε πλωτή φουσκωτή σχεδία ώστε να μεταφερθούν σε άλλο πλοίο. Όμως για άγνωστο λόγο, ο άντρας κατέληξε μέσα στη θάλασσα και έχασε τη ζωή του. Η διασωθείσα μεταφέρθηκε στο Πρίντεζι της Ιταλίας.

 

Την ίδια στιγμή, και καθώς το σκοτάδι έχει δυσχεράνει ακόμη περισσότερο την επιχείρηση διάσωσης, οι 312 άνθρωποι που παραμένουν στο πλοίο ζουν εφιαλτικές ώρες, εκτεθειμένοι στις κακές καιρικές συνθήκες, το κρύο, την έλλειψη τροφής.

 

Η φωτιά που έχει κάψει μεγάλο μέρος του καραβιού εξακολουθεί να μαίνεται αν και υπό έλεγχο, όπως δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ο υπουργός Εμπορικής ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτης. Η τιτάνια επιχείρηση διάσωσης θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη όλο το βράδυ. «Θα είναι μία πολύ δύσκολη νύχτα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Αλήθειες που πονάνε! (Truths that hurt!), του Γιώργου Σαράφογλου
organosi_1421527656933.jpg
Πρωτοπαλίκαρο σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις ο Τσοχατζόπουλος- κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός
Κωστής Α. Μακρής: «Αγαπάτε αλλήλους», είπε…

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.