Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Συγκρίσεις…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Η χθεσινή πανσέληνος, σηματοδότησε –κατά τους ειδικούς- το οριστικό  τέλος του χειμώνα, αν και ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει (με τις αιφνιδιαστικές εξάρσεις της κλιματικής αλλαγής) ότι δεν θα προκύψουν πάλι νεροποντές, χαλάζια κλπ. Εν πάση περιπτώσει, καλοδεχούμενη και επίσημα η Άνοιξη, αν και για για κάποιους η «βαρυχειμωνιά» συνεχίζεται…Έχω κατά νου δύο ιστορικές ομάδες του Πειραιά, τον Εθνικό και την Προοδευτική, που μπορεί να ξεκίνησαν το πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής με όνειρα και φιλοδοξίες (ο Εθνικός και με αρκετό παραδάκι…), εντούτοις, ετοιμάζονται να επιστρέψουν στις «γειτονιές του λιμανιού» και στην γνωστή τους μιζέρια.

Κάποτε η Προοδευτική ήταν η ποδοσφαιρική δύναμη Νικαίας-Κορυδαλλού, με πολύ κόσμο, εξαιρετικούς παίκτες και γήπεδο φίσκα. Σήμερα, ζήτημα είναι αν της έχουν απομείνει καμιά πεντακοσαριά και αυτοί προτιμούν την ώρα των αγώνων να μένουν στα καφενεία. Για τον Εθνικό η αλήθεια είναι σχεδόν τραγική. Μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες να επιστρέψει τουλάχιστον στην Β’ Εθνική (εκεί όπου, εφέτος,  ένας Μπέος με μια δράκα «γυρολόγων» έκανε περίπατο!) είναι σαφές ότι στον Πειραιά του Μαρινάκη και της ποδοσφαιρικής πλουτοκρατίας (που καθιερώθηκε με τις χαριστικές πράξεις της Πολιτείας στον μεγαλοεπιχειρηματία Σ. Κόκκαλη…), «δεύτερος δεν χωράει’ στα πόδια τους… Αναρωτιέμαι γιατί; Γιατί κάτι αντίστοιχο δεν συνέβη ποτέ στο Τουρίνο με την πανίσχυρη Γιουβέντους των Ανιέλι και της Φίατ από την μία πλευρά, και την Τορίνο, την ομάδα που λατρεύουν οι εργάτες της Φιατ; Γιατί δεν συνέβη στην Βαρκελώνη, όπου η γνωστή και διάσημη «Μπάρτσα» των 97.000 εισιτηρίων, δεν «κατάπιε» την Εσπανιόλ; Η, τέλος, στο Λονδίνο, όπου τα αφεντικά Αρσεναλ, Τόττεναμ, αφήνουν ζωτικό χώρο αναπνοής στην Κρύσταλ Πάλας, στην Γουέστ Χαμ και –δευτερευόντως- στις ιστορικές Φούλαμ και Κουϊνς Παρκ Ρέϊντζερς…

Θα μου πείτε, είσαι ρομαντικός – ξύπνα. Οι καιροί έχουν αλλάξει και η επιτυχία στα γήπεδα εξασφαλίζεται με πολύ χρήμα και πολυεθνικούς σπόνσορες.  Αν κρίνουμε από το φετινό παράδειγμα του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη (με το πιστόλι στην μέση), οι καιροί έχουν πράγματι, αλλάξει. Όμως, ας μη μιλούν κάποιοι για «αθλητικά ιδεώδη» και λοιπές ανοησίες, όταν κανονικά θα έπρεπε να κρύβονται.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ο βρακοφόρος του Αιγαίου στην προεδρική Φρουρά – Επίσημη ένταξη της παραδοσιακής ενδυμασίας
Η Κυριακή των νεκρών μου, του Δημήτρη Κατσούλα
Oriana-Fallaci-islam.jpg
Ό,τι έγραφε για τους τζιχαντιστές η Οριάννα Φαλάτσι

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.