Αναγνώστες

Ναρκισσευόμενη εγωπάθεια, της Άννας Δεληγιάννη-Τσιουλπά

annaDeligiannitsioulpa.jpg
Spread the love

annaDeligiannitsioulpa.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά  

 

 

 

 

 

 

 

6269626624_71c66e6634_z.jpg

 

 

Πόσες φορές είπες « χτες, ένιωσα πραγματικά τον άνθρωπο λύκο, απέναντί μου!» Έχετε το νου σας τα μάτια σας δεκατέσσερα γιατί ναι, τα « θηρία» δεν κατοικούν μακριά από εμάς αλλά ανάμεσά μας! Είναι κι εκείνοι που καιροφυλακτούν, που κρυφακούν τις συνομιλίες, που ζηλεύουν τις επιλογές σου κι ας μην τις έκαναν ποτέ!

Στο χώρο δουλειάς, στην κοινωνία, λίγο παραπέρα, σίγουρα παραμονεύει η κακία, η ναρκισσευόμενη εγωπάθεια, που όταν δεν την υπολογίζεις δεν την κρίνεις θετικά γίνεσαι στόχος της οχιάς που θα σου επιτεθεί για να την προσέξεις και όχι μόνο! Τώρα που η κρίση μάς πήρε αμπάριζα, κάποιοι επιμένουν να επιδεικνύονται προκλητικότατα, σε σημείο που να μην τους αντέχεις, όταν γύρω υπάρχει τόσος πόνος, φτώχεια, έλλειψη, αρρώστιες !

 

Φάτσες χαρακτηριστικές, κινήσεις τακτικές και αξεσουάρ για να καλύψουν την κενότητά τους! Ακριβά ρούχα, φανφάρες- όταν πρόκειται για γυναίκα τύπου Γεωργίας Βασιλειάδου, ακριβό κινητό, κολλημένο σχεδόν στην παλάμη που μουντζώνει τους πάντες, κατοικητήριο και ορμητήριο της απέχθειας προς όποιον μοχθεί και για το καλό του άλλου!

Πολλές φορές η συμπεριφορά αυτή δεν συνιστά και δεν πρέπει να συνιστά αιτία σύγκρουσης αλλά υπάρχει και η στιγμή που λες «δεν σε αντέχουμε!».

 

Προσοχή ο εκφραστικός πληθωρισμός τέτοιων κυμβάλων επηρεάζει αρνητικά τη δουλειά μας, τις σχέσεις μας !Οι καρικατούρες, μας προδιαθέτουν συχνά-πυκνά να περιμένουμε ξεσπάσματα οργής, λόγω της ανεπάρκειάς τους!

 

Κι όμως καθημερινά κάποιος υπάρχει γύρω μας για να χαλάει τη μέρα μα !

 

Η προβεβλημένη ωραιοπάθεια που κυριαρχείται από φθόνο προς το συνάνθρωπο, έχει ως αποτέλεσμα την εξοργιστικά αναιδή συμπεριφορά τους! Προσοχή οι ποντικοί που ροκανίζουν την καρέκλα μας μπορεί να είναι υπεράνω κάθε υποψίας!

SHARE
RELATED POSTS
Τα χρόνια της ποπλίνας, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή
Είστε περήφανη;
Ένα όνειρο που χάθηκε με μιάς, της Μαρίας Σκαμπαρώνη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.