Υγεία

Ναι στην αποτοξίνωση!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

 

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

Zάχαρη, καφεΐνη, επεξεργασμένα τρόφιμα, φθόριο, φαρμακευτικά προϊόντα, φυτοφάρμακα που «εισχωρούν» σε πολλά τρόφιμα, καλλυντικά, διοξίνες, άγχος αλλά και η έλλειψη άσκησης μπλοκάρουν τη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του οργανισμού, αυξάνοντας βλαβερές και τοξικές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος.

Τα καρκινικά κύτταρα ευνοεί το όξινο περιβάλλον και το περιβάλλον σακχάρου. Η δυσκοιλιότητα κι άλλες διαταραχές που σχετίζονται με την αποβολή των αποβλήτων δημιουργούν ένα όξινο περιβάλλον στο σώμα και αποτελούν τα κυριότερα αίτια των περισσοτέρων ασθενειών και της πρόωρης γήρανσης. Η καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος αποτελεί προαπαιτούμενο για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

Η καθημερινή κατανάλωση αποτοξινωτικών τροφών μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αναζωογονεί τα υγιή κύτταρα και βοηθά στην καταστροφή των άρρωστων κυττάρων. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι υγιές, το σώμα αναγνωρίζει τα άρρωστα κύτταρα ως “ξένους εισβολείς” και προσπαθεί να τα καταστρέψει.

Ο φυσικός ημερήσιος απεκκριτικός κύκλος υπολογίζεται ότι διαρκεί από τις 8 το βράδυ έως τις 4 τα ξημερώματα, διάστημα κατά το οποίο καλό να είναι να μην καταναλώνουμε τρόφιμα και ποτά εκτός από νερό. Η ενυδάτωση εσωτερική και εξωτερική είναι πολύ βασική γι’ αυτό πρέπει να καταναλώνουμε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα όλο το χρόνο.

Καταναλώστε υγιεινά λίπη – ωμέγα 3 λιπαρά και ελαιόλαδο- αμινοξέα που ενισχύουν την καλή λειτουργία του συκωτιού, ψευδάργυρο και σελήνιο που μας αποτοξινώνουν από τα μέταλλα. Κάθε πρωί πίνετε το χυμό ενός λεμονιού, που ενεργοποιεί το συκώτι, σε 340 ml ζεστό φιλτραρισμένο νερό, με μία κουταλιά μέλι. Ναι στα προβιοτικά συμπληρώματα με άδειο στομάχι, που βοηθούν στην διάσπαση των τροφίμων και στον έλεγχο των «κακών» βακτηρίων.

Ελαχιστοποιείστε κοινά αλλεργιογόνα τρόφιμα όπως τα γαλακτοκομικά, το καλαμπόκι και τα αυγά και αποφύγετε προϊόντα με γλουτένη. Καταναλώστε φαλλικό οξύ και βιταμίνες Β12 και Β6 και τρόφιμα που περιέχουν Θείο ( μπρόκολο, λάχανα, ραπανάκι, σκόρδο, κρεμμύδια κ.α)

Αποτοξινωτικές τροφές

 Αγκινάρα: Πλούσια σε φλαβονοειδή βοηθά στην καλύτερη πέψη.

 Τσουκνίδα: Διουρητική και πλούσια σε ασβέστιο , κάλιο, νάτριο, σίδηρο και βιταμινες (Α, Β, C), καθαρίζει το αίμα και τονώνει τον οργανισμό.

 Γκρέιπφρουτ: Καταπολεμά τους μύκητες, «καθαρίζει» τον οργανισμό από τα παράσιτα και συντελεί στην παραγωγή καλών βακτηρίων.

 Πράσινο τσάι: Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

 Βιολογικά φρούτα. Βοηθούν να αποφύγουμε τα χημικά κατάλοιπα και τα ζιζανιοκτόνα.

 Φρέσκα βερίκοκα, βατόμουρα, ακτινίδια και πεπόνια που έχουν ισχυρή αποτοξινωτική δράση.

 Γαϊδουράγκαθο: Αναγεννά κατεστραμμένα κύτταρα του ήπατος και το προστατεύει από τοξίνες του περιβάλλοντος, αλκοόλ και υπερβολική κατανάλωση φαρμάκων.

 Πικραλίδα: Καθαρίζει το αίμα και αποτοξινώνει. Βελτιώνει τη λειτουργία ήπατος, εντέρων, παγκρέατος και στομάχου.

 Λαχανικά: Ντομάτα, σκόρδο (αντιοξειδωτικές ιδιότητες), σέλινο, πιπεριά ( αναζωογονούν), θυμάρι, κρεμμύδι (αντισηπτικές ιδιότητες), μελιτζάνα, πράσο (διουρητικές ιδιότητες).

SHARE
RELATED POSTS
Το οπλοστάσιο της κουζίνας για το φθινοπωρινό κρυολόγημα, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Πώς θα προστατευθώ από την γαστρεντερίτιδα;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Αντιμετωπίστε τις φθινοπωρινές αλλεργίες, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.