Πόρτα στην Πολιτική

Ν. Τόσκας: Τα Εξάρχεια θα γίνουν όπως οι άλλες γειτονιές

29-61610toskas800-454.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29-61610toskas800-454.jpg

 

 

Οι τζιχαντιστές, τα Εξάρχεια, οι καταλήψεις, τα πακέτα-βόμβες της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και η τρομοκρατία γενικότερα στην χώρα μας, οι καταστροφές ακυρωτικών μηχανημάτων στα μέσα μεταφοράς και ενδείξεις για συμφέροντα πίσω απο αυτές, ένα πρόγραμμα πάταξης φοροδιαφυγής στα νησιά το καλοκαίρι, το κίνημα «δεν πληρώνω», ακόμα και ο Αρτέμης Σώρρας και μιά σειρά άλλα θέματα και πώς τα αντιμετωπίζει η Αστυνομία, περιλαμβάνονται στα ζητήματα που απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε χτες το βράδυ στην εκπομπή «Αυτοψία» του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ.

 

«Τα Εξάρχεια θα γίνουν όπως και οι υπόλοιπες γειτονιές» δήλωσε ο κ. Τόσκας, ενώ χαρακτήρισε την τρομοκρατικές ομάδες που ειναι ενεργές αυτή την στιγμή «ουρά της παλιάς τρομοκρατίας, που θα εξαλειφθούν».

 

Σε ό,τι αφορά τυχόν τζιχαντιστές στην Ελλάδα, ο αναπληρωτής υπουργός είπε οτι «δεν υπάρχουν πυρήνες στην χώρα μας» και τόνισε ότι η ελληνικές υπηρεσίες συνεργάζονται στενά με τις ξένες υπηρεσίες, ενώ η Αστυνομία έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο πληροφοριών στους χώρους προσφύγων και μεταναστών ούτως ώστε αν προσπαθήσουν να περάσουν τζιχαντιστές στην Ευρώπη, όταν πέσουν τα προπύργια τους όπως η Μοσούλη και η Ράκα, να τους αποτρέψει.

 

Για την τρομοκρατία στην Ελλάδα, με αφορμήματα στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στο Παρίσι, καθώς και αυτά που εντοπίστηκαν απο τις ελληνικές αρχές, ο κ. Τόσκας δήλωσε οτι είναι «μικρής έκτασης και έντασης ενέργειες», που όμως θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη χώρα.

 

«Πιστεύουμε ότι η ομάδα που δημιουργεί αυτά τα προβλήματα είναι ουρά της παλιάς τρομοκρατίας, η οποία εξαλείφθηκε και κοντεύει να μηδενιστεί, αλλά θέλει να δείξει ότι ακόμα υπάρχει» δήλωσε ο κ. Τόσκας, και συνέχισε: «Δεν υπάρχει 17 Νοέμβρη, δεν υπάρχει Επαναστατικός Αγώνας, η Ρούπα συνελήφθη από αυτή την κυβέρνηση. Οι μεγάλες τρομοκρατικές ομάδες δεν υπάρχουν πια».

 

Σε ό,τι αφορά στις επιθέσεις με μολότοφ και τις καταστροφές ακυρωτικών μηχανημάτων στα μέσα μεταφοράς, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι «υπάρχουν ενδείξεις για συμφέροντα» πίσω απο αυτές και τόνισε οτι η Αστυνομία εξετάζει όλες τις επριπτώσεις.

 

Ανέφερε επίσης οτι μεγάλο πλέγμα αστυνομικών έχει απλωθεί σε χώρους που έχουν χαρτογραφηθεί, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι θα συλλάβουν τους δράστες.

Για τα Εξάρχεια ο κ. Τόσκας υπογράμμισε ότι «θα γίνουν όπως και οι άλλες γειτονιές», αλλά διευκρίνισε ότι δεν γίνεται σε μία μέρα και κυρίως δεν μπορεί να γίνει με βία επί δικαίων και αδίκων, απαντώντας σε ερώτηση για την δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι θα σπάσει το άβατο των Εξαρχείων μέσα σε 24 ώρες.
«Ό,τι γίνει, δεν πρέπει να γίνει με τρόπο που θα ερημωθεί η περιοχή και να επωφεληθούν κάποιοι που θα αγοράσουν τα ακίνητα. Δεν πάμε να εξυπηρετήσουμε τους αγοραστές, αλλά τους κατοίκους της περιοχής», είπε ο κ. Τόσκας.

 

Για τις καταλήψεις, με αφορμή τις τελευταίες επιχειρήσεις στου Ζωγράφου και στα Πατήσια, ο αναπλήρωτης υπουργός δήλωσε ότι «όπου υπάρχουν ιδιωτικοί χώροι και υπάρχουν απαιτήσεις απο τους ιδιοκτήτες, θα εκκενωθούν».

 

Για τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις επεμβάσεις στις καταλήψεις, ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι η κυβέρνηση και οι υπουργοί παίρνουν εντολές από τον πρωθυπουργό και επεσήμανε ότι «η Δημοκρατία και η Αριστερά έχουν κανόνες», εκφράζοντας την πεποίθηση οτι αυτή είναι και η κυρίαρχη άποψη του κόμματος.

 

Για το κίνημα «δεν πληρώνω» και τις εισβολές στα ειρηνοδικεία για την ακύρωση πλειστηριασμών, ο κ. Τόσκας είπε ότι «είναι άνθρωποι που εκφράζουν αγωνίες, αλλά με λάθος τρόπο» και υπογράμμισε ότι οι εντολές προς την Αστυνομία είναι «να εφαρμόζεται ο νόμος, αλλά να μην πάμε σε μια κατάσταση οργουελική, όπου θα υπάρχουν τρομονόμοι για κάθε παράβαση και μικροέγκλημα», εκφράζοντας ωστόσο και την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει αυστηροποίηση των νόμων.

 

Το ίδιο τόνισε και για το ζήτημα της απελευθέρωσης συλληφθέντων από τις δικαστικές αρχές, όπου οδηγούνται απο την Αστυνομία, επισημαίνοντας όμως ότι «το σωφρονιστικό σύστημα πρέπει να συζητηθεί πάρα πολύ», καθως ο σκοπός του είναι να φτιάξει καλύτερους ανθρώπους, και όχι να τους λιώνει στη φυλακή».

 

Ο κ. Τόσκας απάντησε επίσης για την ομάδα «Ρουβίκωνας» και τις διάφορες ενέργειες που κάνει τελευταία. «Έχει υπερβεί τα όρια σε πολλές περιπτώσεις. Θα αντιμετωπιστεί σκληρά αν συνεχίσει με αυτή την τακτική. ‘Αλλο ακτιβισμός και άλλο σπασίματα και υπέρβαση των ορίων», είπε.

 

Για το μεταναστευτικό, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι οι αντιλήψεις των ανοιχτών συνόρων και η ελεύθερη είσοδος αλλοδαπών ήταν «σε λάθος κατεύθυνση, που εξέφραζαν την περίοδο πριν φανεί το πρόβλημα», ενώ στην συνέχεια, και κυρίως τώρα, «ωρίμασαν τα πράγματα και επικράτησε ο ρεαλισμός».

 

Ανέφερε επίσης ότι αυτή την στιγμή βρίσκονται στη χώρα 60.000 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων οι 14.000 στα νησιά. Το πρόβλημα αυτό, όμως, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, αποτελεί το 50%-60% της καθημερινής εργασίας της Αστυνομίας, που απασχολείται απο εργολαβικές δουλειές, μεχρι την αντιμετώπιση των προβληγμάτων στους καταυλισμούς και τους ελέγχους για την υπαρξη τυχόν τζιχαντιστών.

 

Ο κ. Τόσκας στην συνένταυξη αποκάλυψε και ένα πρόγραμμα για την πάταξη της φοροδιαφυγής στη Μύκονο, τη Σαντορίνη και άλλα τουριστικά νησιά κατά τη θερινή περίοδο, που θα υλοποιηθεί απο την Οικονομική Αστυνομία και κλιμάκια που θα κινούνται μυστικά και αιφνιδιαστικά.

 

«Τέρμα οι επιχειρήσεις οι οργανωμένες με κλείσιμο ξενοδοχείων, για την τηλεόραση, που τις μάθαινε όλος ο κόσμος. Τώρα τα χτυπήματα θα είναι εκεί που δεν το περιμένουν», είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

 

Αναφέρθηκε επίσης και στην αναδιοργάνωση της Αστυνομίας και τόνισε ότι έχει δεχτεί «χτυπήματα κάτω απο τη μέση», για την αφαίρεση αστυνομικής προστασίας από πολιτικούς και άλλα πρόσωπα και εξήγγειλε ότι θα ακολουθήσει και δεύτερη φάση αφαίρεσης αστυνομικής προστασίας απο πολιτικά πρόσωπα.

 

Είπε επίσης ότι μέχρι το καλοκαίρι θα αγοραστούν περίπου 400 οχήματα για την αντικατάσταση των διαλυμένων περιπολικών, ενώ όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής είναι απλώς το πρώτο βήμα.

 

Για τον Αρτέμη Σώρρα δήλωσε ότι «πολύ σύντομα ο συγκεκριμένος κύριος θα συνοδεύεται από πολλούς αστυνομικούς», ενώ ο αστυνομικός που τον συνόδευε κατά τις εμφανίσεις του «θα υποστεί τις συνέπειες αυτής της πράξης του».

 

Ο κ. Τόσκας απάντησε σε ερωτήσεις για την διαπραγμάτευση, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στον σωστό δρόμο για την επίτευξη συνθηκών σταθερότητας με στόχο την ανάπτυξη, καθώς και για τις προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, υπογραμμίζοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν στελέχη υψηλής ποιότητας και είναι σε πολύ καλή κατάσταση για να αντιμετωπίσουν τις απειλές και να διασφαλίσουν την εθνική κυριαρχία.

 

Τέλος, σε ερώτηση για τους δύο «εξαφανισμένους» Τούρκους κομάντος που παραδόθηκαν πριν από λίγο καιρό στην Ορεστιάδα, είπε ότι κρατούνται στην Βόρεια Ελλάδα και είναι στη διάθεση των δικηγόρων τους και των διεθνών οργανισμών, ενώ βρισκονται στη διαδικασία ασύλου.

 

ΑΠΕΜΠΕ

SHARE
RELATED POSTS
Τόσο απλά…, του Γιάννη Πανούση
Απάντηση Γερονικόλα για τη διαγραφή του από τη ΝΔ: “Συντάσσομαι με τον ηθικό άνθρωπο Μ.Γλυνό, η ΝΟΔΕ γνωρίζει ότι εκ παραδόσεως ανήκουμε στη ΝΔ. και αυτό δεν παραγράφεται”
Για τη Δημοκρατία…για την Ελλάδα, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.