Πόρτα στην Πολιτική

Τίτλοι τέλους για συνεργασία Ποταμιού και Δημοκρατικής Συμπαράστασης

fofistavros1.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fofistavros1.jpg

 

Φώφη Γεννηματά: «Εχουμε κάνει υποχωρήσεις, υπομονή, δεν έχουμε απαντήσει σε διαρροές, αλλά εδώ τελειώνει αυτή η συζήτηση. Ξεκαθαρίζει ο καθένας τη θέση του. Προχωράμε με αυτούς που θέλουν και μπορούν».

 

Η κυρία Γεννηματά έφτασε στο σημείο να υπαινιχθεί ότι στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη δεν υπήρχε «μπέσα» σε αυτή τη διαδικασία. «Η Κεντροαριστερά για να πετύχει, χρειάζεται μπέσα και πίστη στο εγχείρημα», σχολίασε χαρακτηριστικά. Εκτίμησε δε ότι η ηγεσία του Ποταμιού «δεν θέλει» την συμπόρευση, για να συμπληρώσει: «Είναι φανερό ότι πίσω από τις καθυστερήσεις και τη διγλωσσία υπάρχουν σκοπιμότητες, κάπου αλλού θέλουν να πάνε».

 

Οπως εξήγησε, πήρε η ίδια προ καιρού την πρωτοβουλία για συνένωση των όμορων χώρων, καθώς «στην κοινωνία υπάρχει δίψα και προσδοκία να ξαναγεννηθεί αυτή η παράταξη και περιμένουν έργο χειροπιαστό».

 

Η κυρία Γεννηματά συμπλήρωσε με νόημα: «Δώσαμε χρόνο στο Ποτάμι να αποφασίσει το στίγμα του. Ανήκει στην Κεντροαριστερά; Θέλει κεντρικό ρόλο ή είναι άλλες οι επιδιώξεις του; Από τον Ιούλιο περιμένουμε να δούμε τις διαδικαστικές απόψεις του Ποταμιού. Και χθες είδαμε μια ανοιχτή επιστολή που λέει άλλα πράγματα. Είναι προφανές ότι κατευθύνονται στο να γίνουν συμπλήρωμα. Εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε συμπλήρωμα κανενός. Ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΝΔ».

 

Τι απαντά το ΠΟΤΑΜΙ: “«Για να μην παραφρονήσουμε εντελώς! Το Ποτάμι χθες επανέλαβε δημόσια και με ξεκάθαρο τρόπο “ναι! πάμε για ένα νέο Κίνημα”. Οχι με στημένες κάλπες, όχι με σημαδεμένα χαρτιά αλλά με ανοιχτές διαδικασίες. Και επειδή η κυρία Γεννηματά αρέσκεται στις αναβολές, προτείναμε να ξεκινήσει η διαδικασία με κοινή συνέντευξη Τύπου την εβδομάδα 19 με 24 Σεπτεμβρίου. Τι πιο σαφές; Προφανώς όμως η κυρία Γεννηματά άλλα ονειρευόταν. Κληρονόμησε το ΠΑΣΟΚ, πίστεψε ότι μπορεί να κληρονομήσει και το Ποτάμι. Βολεύεται στην ασφάλεια των μηχανισμών της και δεν θέλει μια ανοιχτή αναμέτρηση στην κοινωνία. Με πολλούς υποψηφίους, νέα πρόσωπα και πολιτική αντιπαράθεση.

 

Μια ανοιχτή διαδικασία σαν και αυτή που προτείνει το Ποτάμι, θα είναι το έναυσμα για να επιστρέψουν στη δράση δυνάμεις που δεν ήθελαν και δεν θέλουν τον παλαιοκομματισμό και τη μιζέρια.

 

Οπως φάνηκε και από την αρχική αμφίσημη συμπεριφορά της στον εκλογικό νόμο και με τις κατά καιρούς δηλώσεις της, η κυρία Γεννηματά και κάποιοι σύμβουλοί της – κόντρα στη διάθεση των περισσότερων στελεχών του ΠΑΣΟΚ – προσδοκούν συνεργασίες με τον “καλό ΣΥΡΙΖΑ”. Και ενοχλήθηκαν που στην ανοιχτή επιστολή μας ήμασταν ξεκάθαροι. Το νέο Κίνημα πρέπει να κινηθεί μακριά από συντηρητικούς και λαϊκιστές. Η κυβερνητική συνεργασία με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι επιλογή για τους πολίτες που πιστεύουν στον προοδευτικό εκσυγχρονισμό και τις μεταρρυθμίσεις. Ομως όλα αυτά και άλλα πολλά μπορούν να συζητηθούν στην “προεκλογική περίοδο” για την εκλογή του νέου αρχηγού και να αποφασιστούν από το συνέδριο που θα συγκληθεί. Οσοι τορπιλίζουν τον διάλογο στην τελική του φάση, απογοητεύουν τον προοδευτικό κόσμο. Παρ’ όλα αυτά εμείς θα επιμείνουμε. Οι 11 προτάσεις για τη σύσταση του νέου Κινήματος παραμένουν στο τραπέζι».

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Προς Γ.Χατζημάρκο: Στον πανικό σας, είστε ο εαυτός σας, της Τζίνας Δαβιλά
Η νεκροφάνεια του ΠΑΣΟΚ και η …άκαρπη “Ελιά”, του Γιάννη Σιδέρη
Δέκα στοιχεία πλοήγησης για [“ναυτιλομένους”] δημοκράτες, του Γιάννη Πανούση

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.