Πόρτα στην Πολιτική

Ν. Κοτζιάς: Υποστηρίζουμε πλήρως και εμπράκτως τη σταθερότητα και την ασφάλεια της ΠΓΔΜ

01-16385723-14450509-170808KotziasNikos7-800-454.jpg

 

 

 

 

 

 

01-16385723-14450509-170808KotziasNikos7-800-454.jpg

 

Την πλήρη και έμπρακτη υποστήριξη της Ελλάδας στην ασφάλεια και την σταθερότητα της ΠΓΔΜ επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, απαντώντας με επιστολή του σε κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδη Φωκά σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στη γειτονική χώρα. Ο κ. Κοτζιάς τονίζει ότι η ασφάλεια και η σταθερότητα στην ΠΓΔΜ είναι απαραίτητα στοιχεία για ολόκληρη την περιοχή.

 

Χθες μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου με τον Κροάτη ομολογό του είχε υπογραμμίσει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ότι «έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία σήμερα για τη βόρειο γείτονά μας η ενότητα, η ακεραιότητα και η σταθερότητά της. Και το γεγονός ότι όλοι οι γείτονές της -και τα κράτη που ενδιαφέρονται και σχετίζονται μαζί της- πρέπει να συμβάλουν για να διασφαλιστεί ένα καλύτερο μέλλον για την ίδια τη χώρα. Αυτό είναι το κύριο μέλημά μας και η γνώμη μας είναι -σε αυτό δεν συμφωνούν όλοι- ότι η λύση του ονοματολογικού με τρόπο δημιουργικό και δημοκρατικό θα συμβάλει και θα διευκολύνει την μελλοντική πορεία αυτής της χώρας».

 

Στην απαντητική του επιστολή προς τον κ. Φωκά, ο κ. Κοτζιάς αναφερόμενος ειδικότερα στο σεβασμό και την προστασία των θεμελιωδών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επισημαίνει ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για αυτά όπως και για τα μειονοτικά δικαιώματα. «Η διασφάλιση της προστασίας και του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, ανεξαρτήτως εθνοτικής καταγωγής, στην ΠΓΔΜ, πέραν του ότι αποτελεί συμβατική δέσμευση της χώρας αυτής ως κράτους-μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης, παρακολουθείται και στο πλαίσιο της πορείας της προς την ΕΕ», σημειώνει.

 

ΑΠΕΜΠΕ

  

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Της μιας δραχμής τα “γιασεμιά”!, του Γιώργου Σαράφογλου
Ibellus, του Νίκου Βασιλειάδη
Στην Προϊσταμένη των ΓΑΚ Δωδεκανήσου κα Ειρήνη Τόλιου οι κκ Πρόξενοι της Τουρκίας

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.