Αναγνώστες

Με μια δεκάρα κάλπικη χίλιους ρουφιάνους βγάζεις, της Άννας Δεληγιάννη-Τσιουλπά

annaDeligiannitsioulpa.jpg

annaDeligiannitsioulpa.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Η Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά εκπαιδευτικός, συγγραφέας, κριτικός

 

Η υπάρχουσα οικονομική κρίση ,είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα μας οδηγήσει και στην ηθική σήψη, εφόσον η φοροεισπρακτική πολιτική θα στηρίζεται σε αχυράνθρωπους!

Τι να σκεφτώ ως Έλλην πολίτης όταν βλέπω ότι –σαν να στέρεψαν όλα τα μέτρα-προκειμένου να μην εκτεθεί η πολιτεία, αναθέτει εφεξής την τήρηση της φορολογικής τακτικής σε πολίτες και σε τουρίστες !

Έτσι προκύπτουν οι κρίσεις ,συνειδήσεως, ταυτότητας κι ό,τι άλλο λειτουργεί ματαιωτικά ,διακόπτοντας την καθημερινότητα μου, τους δικούς μου ρυθμούς.

Αν λοιπόν εφαρμοστεί το λεγόμενο και πολλαπλά διατυμπανισμένο ότι ο καλωδιωμένος πολίτης -που δεν θα λάβει απόδειξη για αγορά προϊόντων ή υπηρεσιών –θα γίνει η αιτία να αποδοθούν άλλως πώς οι φόροι, αλίμονο στον Έλληνα για το πλήγμα που θα τον χτυπήσει! Η ανθρώπινη δράση παρακάμπτει τη λογική, καταντά παράλογη και οι πολίτες θα κληθούν να συμμετέχουν σε θέατρο του παραλόγου, γινόμενοι καχύποπτοι απέναντι στον συμπολίτη τους, στον άνθρωπο, καθώς το ενδιαφέρον για τον άλλον θα έχει κίνητρα οικονομικά μόνο!

Την πραγματική διάσταση του δράματος που πρόκειται να ζήσουμε ,μπορεί κανείς να την αντιληφτεί αν μπει στο πετσί του ρόλου και υποδυθεί τον εντεταλμένο της πολιτείας σαν άλλον υπάλληλο του ΣΔΟΕ, πλην όμως χωρίς γνώσεις ,που καλείται να εξοικειωθεί σε χρόνο dt με το δύσκολο εγχείρημα!

Ως εδώ κύριοι των οικονομικών καλά τα πήγατε αλλά μην εμπλέκετε τον απλό ,ανυποψίαστο εν πολλοίς συνάνθρωπό μας! Επινοείστε άλλους τρόπους όχι «κάντο όπως οι Αμερικανοί» γιατί πρώτον εδώ δεν είναι Αμερική και δεύτερον δεν ζούμε καθ’ όλα με αμερικάνικο τρόπο !Εμείς που φημιζόμαστε ως τώρα για τη φιλοτιμία, τη φιλοξενία ,την ανθρωπιά ας μη διαφημιζόμαστε και για τη ρουφιανιά!

Αναλογιστείτε κύριοι, τι είναι προτιμότερο να μάθω να ζητώ απόδειξη ή να μάθω να καταδίδω τον συμπολίτη μου!
Αν οι μέχρι τώρα τακτικές σας, μας βρίσκουν σύμφωνους και όλοι μαζί απ’ ό,τι φάνηκε θέλουμε να στείλουμε στον καιάδα όχι την Ελλάδα αλλά το κακό παρελθόν ,δεν πρέπει να συμφωνήσουμε στην περαιτέρω ηθική εξαθλίωση εκείνου-δεν θέλω να το σκεφτώ-που θα δεχτεί να βοηθήσει την κυβέρνηση γιατί βρέθηκε χωρίς χρήματα! Αυτό συνιστά κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όταν στη χώρα της δημοκρατίας το 2015 θέλουμε να γυρίσουμε στους «εξυπηρετητές» των δυνάμεων κατοχής για να δείξουμε στα παιδιά μας πώς να βγάζουν το ψωμί τους !


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
.PNG
Ταξίδι με τον πόνο, της Μαρίας Αναγνωστοπούλου
ddafi04.jpg
Στην ορφανή πόλη…, του Ddafi
“But I am a rebel after all”-Υπόμνηση στην Ελευθερία, του Παναγιώτη Δελλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.