Απόψεις

Μας…(πεντο-)ζάλισες, του Δημήτρη Κατσούλα

Δημήτρης Κατσούλας
Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

 

 

 

 

 

 

 

Δημήτρης Κατσούλας

 

  

 

 61611e82bd370a8412a2bcd7bbc75e08_XL.jpg

 

  

Επειδή μου το έλεγαν φίλοι και γνωστοί και δεν το πίστευα, έκανα τελικά το πείραμα το οποίο προτείνω να κάνετε κι εσείς.

Γράφετε λοιπόν στο YooTube , στην αναζήτηση δυό γράμματα, το ”ν” και το ”α”. Σαν να το έχετε εκπαιδεύσει στα καλύτερα σχολεία του κόσμου, θα σας προτείνει αμέσως το ”να σταθώ στα πόδια μου”.

Ναι, είναι το προ μηνός κυκλοφορήσαν videoclip-κι αν δεν το ξέρατε μάθετέ το-του Λεωνίδα Μπαλάφα και του σύντεκνου Ζερβάκη, το οποίο μέσα σ’ ΄ένα μήνα μετράει πλέον των 2 εκατομμυρίων επισκέψεις. Καλά να είναι τα παιδιά.

Μιά κυρία δε στο facebook έγραψε για τ’ ανωτέρω: ”Τί να πω ανατρίχιασα.Κάπου εκεί μέσα στον καφενέ καθόταν κι η ψυχή του Καζαντζάκη, χόρευε και τραγουδούσε μαζί τους”.

Θα μιλήσω σε πρώτο πρόσωπο: Ρε συ Μπαλάφα μας (πεντο)ζάλισαν με το τραγούδι σου και χωρίς να πάρεις χαμπάρι την πάτησες!

Πρώτον,δεν πιστεύω να έχεις την ψευδαίσθηση πως όντως είσαι ”η γροθιά” στο ”κατεστημένο” και άλλα τέτοια γραφικά που διαβάζω, γιατί ρε σύ, η πραγματικές ”γροθιές”δεν γίνονται με viral και τέτοια για να παραμυθιάζεται ο κόσμος. Στα συστημικά, στα ψεκασμένα, στα αριστερά και φασιστικά, ακόμη και στα δελτία ειδήσεων μπορείς να ”παίζεις”. Το να αρέσεις σε όλους δεν είναι και το καλύτερο. Γνωστό αυτο, δεν σου κάνω μάθημα.

Δεύτερον, το τραγούδι σου είναι τόσο ”οδυνηρό” και ”ενοχλητικό” για το πολιτικό σύστημα, που βάζω στοίχημα πως όλα τα κόμματα (θες να βγάλω την Ν.Δ,την βγάζω), από τούδε και στο εξής- εάν αντέξει βέβαια στο χρόνο-θα το χρησιμοποιούν στις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις. ‘Οπως σε κόβω, και εάν ο Λαφαζάνης ξαναθέσει υποψηφιότητα στις άλλες εκλογές, ωχ! τι είπα, να το δώσεις και να πληρωθείς σε δραχμές, αλλά συγνώμη, δεν γίνεται, σε πρόλαβαν οι ”ριφιφί”.

Τρίτον και χειρότερο. Θέλω να πιστεύω πως έχεις συναίσθηση ότι για το τραγούδι σου γενικά ψιλοχέστηκαν όλοι. Όχι ρε, το οπτικοποιημένο τους επηρέασε, όπως και εμένα, γιαυτό σου γράφω αυτό το κείμενο σήμερα,αφού άφησα να καταλαγιάσει η σκόνη των εκλογών.

Εάν ρε Μπαλάσκα, δεν το είχες κάνει βίντεο νομίζεις θα το ήξερε κανείς; Ούτε εγώ θα καθόμουν σήμερα να σε κατσαδιάζω, εάν δεν το είχα δει.

Αγαπητέ Λεωνίδα, δεν σε ξέρω, δεν με ξέρεις, υποφέρω κι υποφέρεις. Γιατί αλήθεια το ονομάζεις και soundtrak; Τραγούδι πάντως, δεν το λες. Γιατί ρε σύ, δεν του έχεις εμπιστοσύνη; Γιατί δεν το ξεγυμνώνεις από την εικόνα; Το φοβάσαι; Εγώ σου προτείνω να το κάνεις και να ”χτυπηθεί” στην αγορά με τα άλλα ”επαναστατικά”.  Να μετρηθείτε, ρε παιδί μου!

Δεν λέω, σαν βίντεο είναι καλό, διάλεξες εξ άλλου αυτόν τον φίλο σου από την Σπιναλόγκα. Αυτός ο φίλος σου όμως Μπαλάφα αποφάσισε να σου καπελώσει το τραγούδι και να το κάνει δήθεν πατριωτικό, αντιμνημονιακή ταινία μικρού μήκους και την πληρώνεις τώρα εσύ. Δεν θέλω να σας βάλω να τσακωθείτε, αλλά έτσι είναι. Ακόμη κάτι ρε Λεωνίδα και σύντεκνε Ζερβάκη, το να καίγεται στο τέλος του βίντεο ένα γερμανικό αυτοκίνητο κι να σπάει μια τηλεόραση, εσείς το θεωρείτε έμπνευση; Μόνο ο πρωταγωνιστής είναι καλός και σίγουρα φτιάχνει τη διάθεση των γυναικών.

Μπορείς να με βρίσεις αν θες, έλα, κάνε το βρίσε με, αλλά πώς να σταθώ στα πόδια μου με κάτι τέτοια, ρε πούστη;

 

Υγ1: Λεωνίδα, σου προτείνω να δεις και το βίντεο το δικό μου στο τέλος αυτού του κατεβατού, να δεις τι σημαίνει πεντοζάλης.

{youtube}AufQINNTbNc{/youtube}

 

Υγ2:Με το YooTube, το Google, τα Like και άλλα πολλά, δεν πρόκειται να σώσουμε την πατρίδα…

 

 

 

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/934Befj4aD8″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]
SHARE
RELATED POSTS
Το μήνυμα της Ζωής Λάσκαρη στον Γιώργο Παπανδρέου
“Καλοτάραχος, Καλοτάραχα!”, του Κωστή Α. Μακρή
Οδηγός ψηφοφόρου, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.