Πόρτα στον Κόσμο

Μακρόν: Η εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή εκπροσωπεί τα αμερικανικά συμφέροντα

27-17203818030284.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27-17203818030284.jpg

 

 

 

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι είπε στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, πως επιβάλλεται τόσο για την φήμη όσο και για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, να υποστηρίξει την Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

 

Ο ίδιος, τόνισε τις ουσιαστικές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των ΗΠΑ και των λοιπών κρατών-μελών της διάσκεψης G7, αναφορικά με την τήρηση της συμφωνίας.

 

Παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ της Γαλλίας και των ΗΠΑ για την κλιματική αλλαγή, η Γαλλία θα εξακολουθήσει ν’ ασκεί πιέσεις, αλλά και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για ζητήματα που άπτονται της αλλαγής του κλίματος, δήλωσε ο Μακρόν.

 

Ο Γάλλος πρόεδρος, δεν θέλησε να διακινδυνεύσει μία πρόβλεψη για την απόφαση του προέδρου Τραμπ αναφορικά με την στάση που θα τηρήσουν οι ΗΠΑ στην εφαρμογή ή μη της Συμφωνίας του Παρισιού. Ωστόσο, επεσήμανε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι ρεαλιστικής, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν εντός του πλαισίου εφαρμογής της αναφερόμενης συμφωνίας.

 

Επιπλέον, τόνισε πως η ομάδα χωρών G7 θα πρέπει να εμπλακεί περισσότερο στην Συρία.
Ο Μακρόν γνωστοποίησε ότι θα συζητήσει τις εξελίξεις στην Συρία με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν την Δευτέρα.

 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι θέλει να πιστεύει πως το πολυμερές εμπόριο, εξακολουθεί να υπάρχει μετά την ολοκλήρωση της συνόδου της ομάδα G7 στην Ταορμίνα.

 

Ο κ. Μακρόν, επιπλέον, ανέφερε, ότι θα είναι απαιτητικός στις σχέσεις του με τη Ρωσία, με έμφαση στην πολεμική κρίση της Συρίας.

 

Ακόμη, ο γάλλος πρόεδρος, επισήμανε, ότι δεν θα κάνει παραχωρήσεις στην κρίση της Ουκρανίας, απαιτώντας την διοργάνωση μιας διάσκεψης τύπου Νορμανδίας, για την επίλυσή της.

 

ΑΠΕΜΠΕ


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
«Εν λευκώ»!, by George Sarafoglou – του Γιώργου Σαράφογλου
No “Me Too”!, by George Sarafoglou – του Γιώργου Σαράφογλου
“Suffering Bastard” (κινέζικο ποτό), του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.