Πόρτα στην Πολιτική

Μ.Κόκκινος: “Αποφασιστική η συμμετοχή των αποδήμων Ελλήνων. Διεθνής πρωτοβουλία για την ‘Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας'”

MIX_KOKKINOS_1.jpg
Spread the love

 

MIX_KOKKINOS_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη του Επικεφαλής της ΓΓΑΕ κ. Μιχάλη Κόκκινου σήμερα στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον Κόσμο» της ΕΡΤ

 

Στις επικείμενες πολιτικές πρωτοβουλίες της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας κ. Μιχάλης Κόκκινος, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον Κόσμο» της Φωνής της Ελλάδας της ΕΡΤ και Στους δημοσιογράφους Γιώργο Διονυσόπουλο και Θοδωρή Ψαλιδόπουλο.

Ο κ. Κόκκινος ανακοίνωσε ότι στο στάδιο της νομικής επεξεργασίας του ευρίσκεται σχέδιο νόμου, το οποίο θα δοθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση, με αντικείμενο την αναδιοργάνωση του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού. Στόχος της θα είναι η αποφασιστική διεύρυνση της συμμετοχής των Αποδήμων Ελλήνων, των οργανωμένων φορέων τους, όσο και ευρύτερου κοινωνικού κύρους προσωπικοτήτων Ελλήνων της Διασποράς, αλλά και φιλελλήνων. Ο Γενικός Γραμματέας, ο οποίος κάλεσε τους Έλληνες ανά τον κόσμο να συμβάλουν στην επεξεργασία του σχεδίου νόμου με τις απόψεις τους, μίλησε για την ανάγκη νέων δημοκρατικών διαδικασιών για τη διαμόρφωση της σύνθεσης της ΣΑΕ.

Ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού υπογράμμισε εξάλλου την έμφαση, την οποία η Κυβέρνηση αποδίδει στις δράσεις της ελληνοφωνίας, ανακοινώνοντας ότι προωθούνται η νομική κατοχύρωση στη χώρα της 20ής Μαΐου, ημέρας γέννησης του Σωκράτη, ως Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας, καθώς και διεθνείς πρωτοβουλίες για την καθιέρωσή της ως Ημέρας, τιμώμενης από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και την UNESCO.

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδει επίσης η Γενική Γραμματεία στην κατ’ έτος καθιέρωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του Αποδήμου Ελληνισμού, ως νέου θεσμού για την προβολή του ελληνικού πολιτισμού και την ανάδειξη της σύγχρονης παγκόσμιας παρουσίας του Ελληνισμού.

 

Ο κ. Κόκκινος μίλησε επίσης για την εντατική προετοιμασία των συναρμοδίων υπουργείων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τρέχοντα προβλήματα, αλλά και να αναδιοργανωθεί η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στις ξένες χώρες, η οποία αποτελεί κεντρικό θέμα για τις ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού. Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη προσαρμογής του ελληνικού υπηρεσιακού συστήματος για την υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό στα διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα των ξένων κρατών, αλλά και της αξιοποίησης των δυνατοτήτων που αυτά παρέχουν.

Τέλος, ο κ. Κόκκινος επιβεβαίωσε την άμεση πιλοτική λειτουργία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, το οποίο θα αξιοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες για την ταχεία παροχή στους Έλληνες ομογενείς υπηρεσιών δημοτολογίου.

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Ιστορία κι Εξουσία: σχέσεις παράλληλες, φιλικές ή εχθρικές;, του Γιάννη Πανούση
Ολοκλήρωση έργων επί Γ.Λαμπράκη και Ηρ.Πολυτεχνείου από τον Δήμο Ρόδου
Η προτροπή του Σουλτάνου, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.