Συνεντεύξεις

Λουδοβίκος των Ανωγείων: Από το ολοκαύτωμα των Ανωγειανών το ’44 από τους Γερμανούς στα παραμύθια, 29 λεπτά δρόμος!

lodovikos.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lodovikos.jpg

 

 

 

Γνωρίζει το μέγεθός του, δεν παραπατάει με άτσαλους βηματισμούς και υπεροψία και έχει  ξεκαθαρίσει τι αξίζει και τι όχι στη ζωή. Διαθέτει σοφία και αυτό εν πολλοίς προέρχεται από την παρατήρηση της Φύσης και τον σεβασμό του στο δώρο της ζωής. Για τον Λουδοβίκο των Ανωγείων που γεννήθηκε το 1951 στα Ανώγεια του Ρεθύμνου, η  Φύση ποτέ δεν λαθεύει, ενώ ο άνθρωπος καλείται να παίξει το ρόλο του δημιουργού αντιγράφοντάς την και συχνά ακυρώνοντάς την. Επιμένει στην αυθεντικότητα, του να είναι κάποιος ο εαυτός του και διευκρινίζει τη σχέση του με το θρησκευτικό στοιχείο πιστεύοντας ότι ο Θεός, όπως ο ίδιος Τον εννοεί, μπαίνει μέσα στο κάθε πλάσμα και βλέπει προσεκτικά τον κόσμο. “Μα είμαστε ακριβή επιλογή της Δημιουργίας και οφείλουμε να σεβαστούμε και να εκτιμήσουμε τούτο το δώρο” τονίζει.

 

Είναι ξεκάθαρος στην άποψη ότι πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι που είμαστε παρατηρητές του θαύματος της Φύσης. Διηγείται δυο παραμύθια και η τρυφερότητά του φαίνεται να είναι ξένη προς την εποχή που ζούμε. 

 

Ο Γιώργος Δραμουντάνης, ο τρυφερός, ευγενής, ευσεβής Ανωγειανός μιλά για την μητέρα του που είναι 97 χρόνων, τη κυρία Λουλουδιά [εξ ου και το “Λουδοβίκος”]. Μιλά για τις πτήσεις της ζωής του και την δυνατότητα των δικών μας πτήσεων και θυμάται τη δραματική ιστορία της καταστροφής που του διηγήθηκε μια συμπατριώτισσά του για το ολοκαύτωμα των Ανωγειανών από τους Γερμανούς το 1944.

 

Διαβάζει ό,τι έχει γράψει ο Νίτσε για τους Έλληνες και πιστεύει ότι η Ευρώπη έχει καταστρέψει την Ελλάδα με την προοπτική των επιδοτήσεων που σήμαινε το ξεπάτωμα της γης. Πιστεύει στο μέτρο εκτός από την περίπτωση του Έρωτα και είναι πεπεισμένος ότι ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος μέσα από τις προσωπική πτήση του καθενός. Για τον Λουδοβίκο των Ανωγείων η Παράδοση είναι μια κυρία που αυτή αποφασίζει τι θα εντάξει μέσα της, ζητά να της δώσεις το δικό σου χρώμα και την προσωπική σου δυνατότητα και να την αντιμετωπίσεις με σεβασμό. 

 

H ραδιοφωνική συζήτηση μεταδόθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2017 από τον Παλμό 99.5 της  Δωδεκανήσου, που εδρεύει στη Ρόδο και συνεργάζεται σταθερά με τον Real fm και στην εκπομπή “Πρόσωπα και Τραγούδια” με την Τζίνα Δαβιλά.

 

Ακούστε τη συζήτηση με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων, τον Γιώργο Δραμουντάνη. 

 

 

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/gDSj4gqGMrE” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
SHARE
RELATED POSTS
Στέλλα Μανώλη, ερευνήτρια στο Southampton: “Ονειρεύομαι έναν κόσμο μακριά από στερεότυπα, ταμπού και πρέπει”, του Κων/νου Καραγιαννόπουλου
«Εξομολογήσεις σε πολλές πράξεις», της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου
Αλκίνοος Ιωαννίδης: “Απεχθάνομαι τον μικρό, κρυμμένο μου εαυτό”, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.