Το σχόλιο της ημέρας

“Living In America”, του Νίκου Βασιλειάδη

Spread the love

Ο Νίκος Βασιλειάδης είναι Δημοσιογράφος και Αναλυτής Διεθνών Σχέσεων.

llll.png

..H Αμερική είναι μια χώρα που θεωρεί ότι το να έχεις όπλα είναι δικαίωμα. Και το δικαίωμα αυτό το ασκούν πάρα πολλοί αμερικανοί. Υπολογίζεται πως περίπου το 44% των νοικοκυριών στην Αμερική έχει κάποιου είδους όπλο. Και όταν λέμε όπλα, δεν μιλάμε για κάποιο κυνηγετικό. Εννοούμε πολεμικού τύπου τυφέκια, ημιαυτόματα τυφέκια, που μπορούν εύκολα να γίνουν πλήρως αυτόματα. Τα πιο εξελιγμένα πιστόλια. Σύνηθες για τους Αμερικάνους να βγάζουν οικογενειακές φωτογραφίες με πλήρη οπλισμό διμοιρίας ειδικών δυνάμεων λες και πάνε να πάρουν την Βόρεια Κορέα, και όλα αυτά στην πραγματικότητα χωρίς κανέναν φραγμό.

Προφανώς δεν είναι όλοι όσοι κατέχουν όπλα στην Αμερική υποψήφιοι δολοφόνοι. Όμως, η Αμερική είναι η χώρα όπου είναι πιο πιθανό να ακούσεις ότι κάποιος πήρε ένα ημιαυτόματο τουφέκι και πήγε να σκοτώσει μαθητές ή πελάτες σε ένα σούπερ μάρκετ παρότι όλοι γνωρίζουν πολύ καλά πως η χώρα θα είχε γλυτώσει από πολλές δολοφονίες και θα έμπαινε επιτέλους ένα τέλος στα αλλεπάλληλα μακελειά. εάν δεν ήταν τόσο εύκολο να αποκτήσει κάποιος όπλο. Γι’ αυτό και φαντάζει τρομακτικός αναχρονισμός ότι τόσα χρόνια που το συζητούν, δεν έχουν καταφέρει να επιβάλουν περιορισμούς στην οπλοκατοχή. Και αυτό γιατί η Εθνική Ένωση Όπλων (NRA) διαθέτει άφθονα χρήματα -και από τα ποσοστά της από τις πωλήσεις όπλων- χρηματοδοτεί τις προεκλογικές εκστρατείες κομμάτων και υποψηφίων. Και στις ΗΠΑ κερδίζει κατά κανόνα όποιος έχει περισσότερα χρήματα.

Και μετά έρχεται πάντα ένας «αποκαρδιωμένος και κουρασμένος» Πρόεδρος να αναρωτιέται «πότε, για τ’ όνομα του Θεού, θα ορθώσουμε το ανάστημά μας στο λόμπι των όπλων;» Αστείο ε; Να μην μπορεί κανείς να ομολογήσει πως το αμερικανικό πολιτικό σύστημα είναι συνυπεύθυνο για τα σήριαλ εγκλήματα, που διαπράττονται κάθε τόσο από τις εκκλησίες μέχρι τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια. Και να επιμένει στις σπαραξικάρδιες δίχως ουσία νεκρολογίες…

SHARE
RELATED POSTS
10603396_700343660041655_3065533276348979639_n.jpg
Το αφόρητο Εγώ!
Οικ. Πανεπιστήμιο Αθηνών: “Γι’αυτό σκοτώθηκα;”, του Κωστή Α.Μακρή
Το σχόλιο της ημέρας: ψυχογενής ίωση εγωισμού, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.