Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Ψυχολογία

Λίγες σκέψεις και ευχές για το 2015!, του Θάνου Ασκητή

Spread the love

Δρ Θάνος Ασκητής, Καθηγητής Ψυχιατρικής EUC,  Πρόεδρος Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

To 2015, πρέπει να είναι μία πολλά υποσχόμενη χρονιά αφού το 2014 μας αφήνει με την κληρονομιά της κρίσης αλλά και της σύγκρουσης των διαπροσωπικών σχέσεων των ανθρώπων που φαίνεται όλο και περισσότερο η απομόνωση και η προσωπική μοναξιά που ο σημερινός τρόπος ζωής μας προσφέρει.

Η χρονιά που έρχεται ας είναι γεμάτη εξωστρέφεια, χαμόγελα που τα σκυθρωπά πρόσωπα καλύπτουν, ανάγκη για επικοινωνία και ασφαλώς περισσότερο σεξ!

Ας δούμε το 2015 με μάτια ανοιχτά, αγκαλιάζοντας περισσότερο τις προσωπικές μας ανάγκες αλλά και τις ανάγκες του συντρόφου μας και ασφαλώς του παιδιού μας που η ίδια η σχέση μας δημιούργησε. Όσο για τα ευρώ, βασικός παρονομαστής της ευτυχίας μας, μακάρι να γίνουν περισσότερα για όλους τους συνανθρώπους μας που όμως και αυτά από μόνα τους δεν φτάνουν για να μας δώσουν συναισθηματική χαρά και ικανοποίηση.

Η γεμάτη τσέπη και η άδεια καρδιά, δεν ικανοποιεί ποτέ τη ψυχή μας, ψάχνοντας απελπισμένα αυτό που δεν ξέρουμε. Νομίζω οτι μεγαλύτερη νίκη μέσα στον εαυτό μας είναι ο έρωτας, η φιλία, οι προσωπικές αξίες και η μάχη της ζωής που σε ζητάει νικητή.

Ας είναι το 2015 η χρονιά που θα μας δώσει περισσότερο φως, ανθρώπινη ζεστασιά, ψυχική και σωματική υγεία και κυρίως ειρήνη.

Με περισσότερα ή λιγότερα ευρώ, όλοι οι καλοί χωράνε και όλοι μαζί μπορούμε να είμαστε πάντα όρθιοι για να έχουμε τη δύναμη να σηκώνουμε και αυτούς που λυγίζουν…

Καλή Χρονιά

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ερώτηση από “ΣΥΜΜΑΧΙΑ”: «Κύριε Χρυσοχοΐδη η εταιρία σας ΡΟΔΟΓΚΑΖ λειτουργεί 3 χρόνια υπό καθεστώς ομηρίας από την Περιφέρεια; Ναι ή Όχι»
Μιας πεντάρας κόλπα…, του Γιώργου Αρκουλή
Δέσποινα Κοντάκη - Τσιριγώτη
Το μαγικό χαρτάκι, της Δέσποινας Κοντάκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.