Ανοιχτή πόρτα

Η ευθεία του βλέμματος, του Ηλία Καραβόλια

Ηλίας Καραβόλιας
Spread the love

Ηλίας Καραβόλιας

  

Ηλίας Καραβόλιας
[email protected]

 

 

 

cdd1wkvwgaa49jt_copy.jpg


Μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο ο γερουσιαστής Μακάρθι στις ΗΠΑ έστησε επί χρόνια επιτροπές του Κογκρέσου ανακρίνοντας δημόσια δεκάδες υποτιθέμενους κομμουνιστές. Τα πορίσματα των επιτροπών οδήγησαν σε συλλήψεις αλλά κυρίως σε δημόσια διαπόμπευση καλλιτεχνών, επιχειρηματιών και απλών πολιτών.Ο μακαρθισμός συνδέθηκε με το κυνήγι των ”επικίνδυνων” φίλων του μαρξισμού και του λενινισμού.

 

Ελλάδα, 2016. Οι καναλάρχες του τόπου κάθονται στο ”σκαμνί” και ανακρίνονται από διακομματική επιτροπή της βουλής για τα περίφημα δάνεια που έπαιρναν εδώ και 25 χρόνια τα ΜΜΕ με ευκολία απο τις τράπεζες και σήμερα έφθασαν περί τα 650 εκατομμύρια. (δανεικά και αγύριστα άνευ σοβαρών εγγυήσεων). Μακαρθισμός ή μή, η ουσία είναι ότι η Πολιτική βάζει απέναντι της το Κεφάλαιο ρωτώντας το γιατί φέσωσε τις τράπεζες μέσω τριγωνικής διαπλοκής( ΜΜΕ, τράπεζες, κατασκευές).

 

Όμως διαπιστώνει κανείς μια ανορθόδοξη πρακτική είναι η εξής: Η κυβέρνηση θα εισπράξει περί τα 100 εκατ. από την δημοπρασία και οι τράπεζες( που εμείς σώσαμε) θα χάσουν 500-600 εκατ. από τα θαλασσοδάνεια αυτών των ΜΜΕ που δεν πήραν άδεια .Το γιατί μόνο 4 άδειες ; Να είναι καλά το Ινστιτούτο της….Φλωρεντίας !)]

 

Η δημοπρασία-παρωδία δεν έχει ολοκληρωθεί την ώρα που έγραφα αυτές τις γραμμές ή τουλάχιστον δεν είναι ανακοινώσιμα ακόμα τα αποτελέσματα της. Είτε στήνει νέα διαπλοκή η κυβέρνηση είτε όχι, το MEGA πχ, που έμεινε εκτός διαγωνισμού, ήταν για πολλούς απόδειξη της ισχυρής συσχέτισης κομμάτων -ΜΜΕ Βαλαωρίτου, Βουκουρεστίου, Τσακάλωφ, Μηλιώνη, Πλατεία Κολωνακίου. Σε καφετέριες και εστιατόρια των δρόμων αυτών και της πλατείας σύμβολο των επωνύμων και των ισχυρών,επί 8 χρόνια τώρα- μόνο για αυτά έχω άποψη – οι φανερές συζητήσεις μεγαλοδημοσιογράφων, κατασκευαστών και βουλευτών έδιναν και έπαιρναν. Προφάνώς αυτό ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια . Τα πάνελ των καναλιών φτιάχνονταν εκεί. Οι γραμμές και η προπαγάνδα χαράσσονταν εκεί. Φανερά, ολοφάνερα. Τους έβλεπες το μεσημέρι να συνομιλούν και το βράδυ να εμφανίζονται μαζί στην τηλεόραση. την ώρα που ΜΜΕ και κόμματα φέσωσαν τις τράπεζες,μαζί με τις ΔΕΚΟ και τις σπατάλες κρατικές επιχειρήσεις, δημιουργώντας τις βάσεις για να εξαντληθεί η ρευστότητα και να ζούμε με 420 ευρώ την εβδομάδα, αν τα έχουμε ως εισόδημα φυσικά.

 

Η ουσία είναι ότι χιλιάδες Έλληνες θα πουν ”καιρός ήτανε” να κλείσουν κάποια κανάλια. Ίσως μερικοί να προχωρήσουν ένα βήμα περισσότερο: Να ξεχάσουν τα ψέμματα της κυβέρνησης για την οικονομία και να του πουν ”καλά έκανες” για τα κανάλια. Το ζάπινγκ όμως από τον καναπέ θα είναι μικρότερο και οι επιλογές λιγότερες. Η επιλογή ευνουχίζεται και μικραίνει επικίνδυνα την ίδια ώρα που οι λογαριασμοί του ΕΝΦΙΑ, της εφορίας, των τραπεζών ,της ΔΕΗ, των Ταμείων, θα παραμείνουν πάνω στο τραπέζι στο μέσο της απόστασης καναπέ-τηλεόρασης.

 

Αυτή την απόσταση προσπαθεί να καλύψει η κυβέρνηση θέλοντας να κάνει το βλέμμα μας να πηγαίνει ευθεία, προς την ”νέα” τηλεόραση και τα νέα κανάλια, χωρίς να λοξοκοιτάμε τα απλήρωτα φέσια στο τραπέζι μας…

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Έλεγχος α-λα-καρτ, του Γιώργου Αρκουλή
Οι χοχλιοί του Μητσοτάκη, του Δημήτρη Κατσούλα
Καλέ μου, Θεέ…για τον Σ.Κ. που πήρες κοντά Σου, της Άννας Κοντοπίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.