Πόρτα στις Εκλογές

Le Roi Soleil, του Βαγγέλη Παυλίδη

Spread the love

“Καλή επιτυχία σε κάθε τηλεοπτική εκπομπή που θέλει να μετασχηματισθεί σε πολιτικό κόμμα», ήταν η ευχή- σχόλιο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου σε σημερινή (χθεσινή) συνέντευξη τύπου, όταν ρωτήθηκε για την κίνηση «Ποτάμι” του Σταύρου Θεοδωράκη.
Ο ΤΥΠΟΣ

 

Δεν μπορεί παρά να μείνει κανείς με το στόμα ανοιχτό μπροστά στην οξύτητα του πνεύματος και την ευφυολογία του ητσιλαισος (διαβάστε ανάποδα αν θέλετε) κύριου Βενιζέλου. Μα προ παντός δεν μπορεί παρά ν’ ανοίξει ακόμα πλατύτερα το στόμα του κανείς μπροστά στο πολιτικό ήθος, την περίσια περιφρόνηση για έναν, έντιμο έτσι κι αλλοιώς, πολιτικό αντίπαλο μα και για όλους τους άλλους τους σαν κι αυτόν. Τι αλαζονία!

 

Από τον κύριο Βενιζέλο αυτά που με νύχια και δόντια προσπαθεί να επιβιώσει πολιτικά και που γινόμενος δεκανίκι ό,τι πιο συντηρητικού υπάρχει στην χώρα αυτήν κατάφερε με το 6% να αναρριχηθεί στο νούμερο δύο της κυβέρνησης.

 

Γιατί τόση ειρωνεία, κύριε Βενιζέλε μας; Ο Θεοδωράκης τουλάχιστον είναι αδοκίμαστος και περιμένουμε να τον δούμε στην πράξη για να τον κρίνουμε. Εσείς όμως, αγαπητέ Μπένι, έχετε πολλάκις και πολλαπλά κριθεί. Το 6% δείχνει πως το 94% δεν σας πάει, νομίζω; Αναρωτιέμαι όμως, αν τώρα συμπεριφέρεστε ως άλλος Roi Soleil, ποιά άραγε θα ήταν η συμπεριφορά και το ύφος σας αν το 6 ήταν 16, 26, 36%;

 

Δεν περιμένω απάντηση – ξέρω! Καλή σας επιτυχία, καλή επιτυχία στο κάθε κομματάκι που θέλει να μετασχηματισθεί σε κόμμα.

SHARE
RELATED POSTS
Αυτοί που πρέπει να σωπαίνουν, του Γιώργου Αρκουλή
Η εποχή των Δεινοσαύρων, του Βαγγέλη Παυλίδη
Εκλογές… ευτυχώς!, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.