Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Λαμπριανέ, θα πληρώσεις ακριβά τη συκοφαντία σου, γιατί ακριβή είναι και η υπόληψη της οικογένειάς μου, του Φώτη Χατζηδιάκου [Δήμαρχος Ρόδου]

FOTIS.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FOTIS.jpg

 

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ του ΣΤΕΡΓΟΥ, Δημάρχου και κατοίκου Ρόδου (οδός Δημ.Θέμελη, αριθμός 83).
ΠΡΟΣ
ΤΟΝ κ. ΚΩΣΤΑ ΛΑΜΠΡΙΑΝΟ

 

Κοινοποιούμενη
προς τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και προς όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. της Ρόδου.


Η αδικαιολόγητη, απρόκλητη, ανήθικη και άδικη επίθεση προς εμένα προσωπικά από την εκλογή μου, ως Δήμαρχος Ρόδου μέχρι σήμερα, με τα συνεχιζόμενα υβριστικά, συκοφαντικά και παραπλανητικά δημοσιεύματα σας στα Μ.Μ.Ε., τα οποία χρησιμοποιείτε πολλαπλώς και διαχρονικά ως μέσο ισχύος, επίθεσης και απειλής εναντίον μου και οι δίχως αναστολές προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι αντικείμενο ανάλυσης και προβληματισμού.

 

Τα Μ.Μ.Ε., σε μια δημοκρατική κοινωνία επιτελούν σημαντικό λειτούργημα. Είναι φορείς της ελεύθερης διάδοσης ιδεών, της άμεσης πληροφόρησης, είναι μέσο επικοινωνίας των ατόμων σε δημόσιες συζητήσεις και κυρίως μέσο ελέγχου της εξουσίας και του τρόπου άσκησης της.

 

΄Οσο πιο ορθά και φανερά εκφράζεται το μέσο τόσο πιο ευχερής, πλήρης και αποτελεσματικός καθίσταται ο έλεγχος από τους πολίτες.

 

Ωστόσο, η ελεύθερη διάδοση προσωπικών αντιλήψεων και απόψεων είναι επιτρεπτή μέχρις του σημείου εκείνου, που δεν θίγονται και δεν προσβάλλονται τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα της προσωπικότητας του άλλου, άλλως όταν υπερβαίνουν τα όρια και προσκρούουν σ’ αυτά φθάνουν στην εγκληματική προσβολή της τιμής και της αξιοπρέπειας του θιγόμενου. Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως η κατ’ επίφαση (πολιτική) κρίση, που γίνεται όμως προσωπική κατάκριση διακρίνεται ευχερώς και στοιχειοθετεί την ύβρι και η δήθεν πληροφόρηση, που γίνεται παραπληροφόρηση διακρίνεται και στοιχειοθετεί την δυσφήμηση και την συκοφαντία. Η κρίση και η πληροφόρηση είναι ελεύθερα αποδεκτές, ενώ οι άλλες αποτελούν αξιόποινες πράξεις και τιμωρούνται κατά το ποινικό δίκαιο.

 

Στο πεδίο αυτό εκμεταλλευτήκατε την μέχρι τώρα ανοχή μου, την υπομονή και την ανεκτικότητα μου και κατά διαστήματα καταχρηστικά και κατ΄ επίφαση χάριν της δήθεν πληροφόρησης προχωράτε από καθαρή εμπάθεια στο πρόσωπο μου, (όπως πλέον είναι αντιληπτό από τους πολίτες και αυταπόδεικτο) στην κατάκριση, στην λασπολογία και στην παραπληροφόρηση, είτε γιατί δεν έχετε επαρκή και σαφή αντίληψη για τα όρια μεταξύ της ελευθερίας και της αξιόποινης προσβολής, είτε για τις δικές σας σκοπιμότητες και για τα δικά σας κίνητρα.

 

Στο σημείο αυτό ακριβώς τίθεται το ζήτημα της προσφυγής μου (ως θιγόμενου) στην προστασία του νόμου ή στην ανοχή της προσβολής, της ύβρεως, της δυσφήμησης. Ασφαλώς έχω την προστασία του νόμου, αλλά κυρίως έχω την προστασία και την ασφάλεια του «κοινού περί δικαίου» αισθήματος. Ωστόσο η παθητική αποδοχή της κατάχρησης αυτής εκ μέρους σας προς εμένα λειτουργεί σε βάρος της αξιοπιστίας των θεσμών. Στην Δημοκρατία η νομιμότητα δεν αποτελεί μόνο ευθύνη των θεσμών, αλλά είναι υπόθεση του κάθε υπεύθυνου πολίτη, υπόθεση όλων μας και σ’ αυτό το σημείο θα ζητήσω την προστασία του Νόμου.

 

Κατά το Σύνταγμα η μετάδοση των ειδήσεων και των πληροφοριών πρέπει να είναι αντικειμενική και αμερόληπτη κατά την εικόνα και κατά την κρίση. Η επιλεκτική μεταχείριση παραβιάζει την κοινωνική αποστολή του δημοσιογράφου (όπως αυτοπροσδιορίζεστε και αυτοαποκαλείσθε), η οποία κατ’ εξοχήν πρέπει να είναι η προβολή και η αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών παράλληλα με τον έλεγχο της εξουσίας, της χρηστής διοίκησης, του έντιμου βίου. Η κατασκευή ψευδών ειδήσεων και πληροφοριών, τα fake news, όχι μόνο δεν δικαιολογούνται από την ελευθερία πληροφόρησης και ενημέρωσης, αλλά μπορεί να στήσουν μια πολύ έξυπνη παγίδα στην Δημοκρατία, γιατί ο κίνδυνος εκτροπής και κατάχρησης της άσκησης της ελεύθερης έκφρασης και γνώμης, με την οποία όμως παραβιάζονται άλλα δικαιώματα και έννομα αγαθά, υπό το πρόσχημα της κριτικής των λόγων ή των έργων του θιγόμενου δεν έχει καμία σχέση με την σημαντικότατη αποστολή του λειτουργήματος του δημοσιογράφου για άμεση πληροφόρηση και ενημέρωση των πολιτών, αλλά μάλλον αποτελεί αυτοσκοπό ή σκοπιμότητα και στην προκειμένη περίπτωση είναι η κατάχρηση του δικαιώματος σας προς εμένα.

 

Κατόπιν των ανωτέρω σας καλώ να παύσετε να προσβάλλετε κατά παράβαση των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα με τα δημοσιεύματα-λίβελους σε βάρος μου τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψης εμένα και περαιτέρω της οικογένειας μου. Και εδώ πράγματι θα το ομολογήσω: Ναι έχουμε υποστεί από εσάς ποσότητες και πυκνότητες λάσπης, αδικίες, ατεκμηρίωτες κατακρίσεις και θα μπορούσα να είχα ζητήσει την προστασία του Νόμου. Δεν το έκανα. Σεβάστηκα αυτό, που δεν σέβεστε εσείς. Την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ηλικία σας.

 

Οι ανυπόστατες κατηγορίες, το ψέμα και η συκοφαντία με σκοπό να υπονομεύσετε την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία μου, με αμετροέπεια, με λαϊκίστικες προσεγγίσεις, με ασυνάρτητο και ατεκμηρίωτο λόγο, απεικονίζουν την άγνοια σας, την μοχθηρία, τον φθόνο, την εμπάθεια σας. Δεν με κλονίζουν όμως (Λαμπριανέ). ΓΙΑΤΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ, ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΕΜΑΙ …

 

Η δικαιοσύνη είναι εδώ παρούσα για να φωτίζει την αλήθεια. Δεν ξέρω όμως πώς μπορώ να προστατευθώ αποτελεσματικά από ένα τέτοιο συκοφάντη και λασπολόγο και ποιος αποκαθιστά την ηθική και ψυχική ζημία κυρίως της οικογένειας μου; Αυτήν (Λαμπριανέ) θα την πληρώσεις δικαστικά και μάλιστα ακριβά, γιατί είναι ακριβή και πολύτιμη η αξία και η αξιοπρέπεια της οικογένειας μου.

 

Σας ενημερώνω λοιπόν, ότι δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να σας ανέχεται και δεν θα αφήσω να επηρεάζουν το λόγο και τις πράξεις μου οι εκ μέρους σας αχαρακτήριστες συμπεριφορές προς εμένα. Γιατί τότε και μόνο ΤΑ ΛΟΓΙΑ και ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΟΥ, το ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΞΙΑ.

 

Προς ενημέρωση των πολιτών: Η απάντηση αυτή γράφεται στις 3:00 π.μ. μετά από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επειδή το πρωϊ ταξιδεύουμε οι αυτοδιοικητικοί του Α΄Βαθμού στα Γιάννενα για τo ετήσιο τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ και δεν έχω τον απαιτούμενο χρόνο για τεκμηριωμένες απαντήσεις μου στους πολίτες. Επιφυλάσσομαι να απαντήσω αναλυτικά σε όλα τα αναληθή, συκοφαντικά και ανυπόστατα σχόλια και να ενημερώσω τους πολίτες και την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ
ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

SHARE
RELATED POSTS
Κώστας Σαρής του Ιακώβου, Αγαπημένε μου «Σύντεκνε», του Φώτη Χατζηδιάκου
Οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου δίνουν μαθήματα οικολογίας και πολυπολιτισμικότητας
Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Παν/μίου Αιγαίου από τον Αντιπρύτανη κ.Σπύρο Συρόπουλο

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.