Πόρτα στην Πολιτική

Κοτζιάς: «Οχι» σε κοινές περιπολίες στο Αιγαίο

kotzias708_11.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kotzias708_11.jpg

 

 

Τη στιγμή που ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κάνει λόγο για συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας και κοινές περιπολίες στο Αιγαίο, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς απαντάει με ένα ηχηρό «όχι».

 

«Δεν τίθεται θέμα κοινών ελληνοτουρκικών περιπολιών στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού». Αυτό αποσαφήνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA. «Αυτό σημαίνει είσοδο τουρκικών πλοίων στα χωρικά μας ύδατα, κάτι που θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες», εξήγησε ο κ. Κοτζιάς.

 

Η σαφέστατη τοποθέτηση του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας αποτελεί και απάντηση στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος μιλώντας χθες στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέφρασε την άποψη ότι «θα ήταν πολύ χρήσιμο» ΑΝ «υπό ευρωπαϊκή αιγίδα» υπήρχε ναυτική συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας, «ούτως ώστε να επιτηρείται η πύλη εισόδου» των μεταναστών στην Ευρώπη, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι είναι θέμα ευρωπαϊκό και όχι ελληνοτουρκικών σχέσεων.

 

Ο κ. Γιούνκερ προχώρησε μάλιστα περισσότερο, λέγοντας ότι για τις αντιρρήσεις της ελληνικής πλευράς θα υπάρξουν διαβουλεύσεις και αφήνοντας να εννοηθεί ότι εξ όσων αντελήφθη κατά τις πρόσφατες συνομιλίες του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, η Αγκυρα δεν έχει αντιρρήσεις.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατηγορηματική άρνηση της Ελλάδας να εξετάσει το ενδεχόμενο κοινών ελληνοτουρκικών περιπολιών στο Αιγαίο είχε επισημανθεί ήδη προχθές από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνο Κούτρα με μεγάλη σαφήνεια.

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Η ΕΕ να προωθήσει πολιτικές κοινωνικής ένταξης και όχι απομόνωσης των εξαρτημένων, του Κώστα Αρβανίτη
Λόγια τσεκουράτα, του Αλέξανδρου Μπέμπη
Ένα λάθος πολύ ενδιαφέρον…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.