Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Γιάννης Μπουτάρης-Φώτης Χατζηδιάκος: κοινοί στόχοι, υπέρβαση εαυτών. Τι είπαν οι δυο Δήμαρχοι

DSC_0009.JPG
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_0009.JPG

 

 

Συνάντηση Δημάρχου Ρόδου με Μπουτάρη και Μοροπούλου

 

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Ιουλίου στο Δημαρχείο μεταξύ του Δημάρχου Ρόδου κου. Φώτη Χατζηδιάκου και του ομολόγου του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κου. Γιάννη Μπουτάρη.

«Η Θεσσαλονίκη του Βορρά και η Ρόδος του Νότου έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά να υπερασπιστούν γιαυτό ενώνουν σήμερα τις δυνάμεις τους» δήλωσε ο Δήμαρχος μετά τη συνάντηση μεταφέροντας παράλληλα τον αλληλοσεβασμό και τη φιλία που διέπει τις σχέσεις του με τον κο. Μπουτάρη, τον οποίο χαρακτήρισε ως ένα ανήσυχο πνεύμα της Αυτοδίοικησης με ρηξικέλευθες ιδέες και δημιουργικές προτάσεις.

Στη συζήτηση αναλύθηκαν θέματα εκτέλεσης έργων μέσω Σύμπραξης Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Σε μια χώρα στην οποία οι επενδυτικές και αναπτυξιακές δυνατότητες του Δημοσίου είναι εξαιρετικά περιορισμένες, τα ΣΔΙΤ αποτελούν τη μόνη ρεαλιστική δυνατότητα εκτέλεσης μεγάλων έργων υποδομών προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, ειδικά για τομείς όπως είναι η Καθαριότητα, η Ανακύκλωση, και η Διαχείριση Απορριμμάτων, αλλά και για αξιοποίηση εμβληματικών ακινήτων των Δήμων. Ο κος. Χατζηδιάκος ενημέρωσε τον κο. Μπουτάρη για τις ενέργειες και τους σχεδιασμούς του Δήμου Ρόδου σχετικά με την υλοποίηση έργων ΣΔΙΤ για δημιουργία Μονάδας Ολοκληρωμένης Επεξεργασίας Απορριμμάτων με σημαντικό περιβαλλοντικό όφελος, καθώς και την ενεργειακή αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού της πόλης με τη δημιουργία ενός «έξυπνου» δικτύου και λαμπτήρων νέας τεχνολογίας.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν θέματα διατήρησης πολιτισμικής κληρονομίας. «Όταν δεν ξέρεις το παρελθόν σου, δεν μπορείς να ηγηθείς του μέλλοντος» δήλωσε ο κος Μπουτάρης. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων, αφού οι Δήμοι προκειμένου να υλοποιήσουν το καθήκον τους απέναντι στις τοπικές κοινωνίες, απαιτείται επιτέλους να αποκτήσουν τους δικούς τους πόρους, αξιοποιώντας τον τοπικό πλούτο για το κοινό καλό. Πρόκειται για ένα θέμα για το οποίο οι δυο Δήμαρχοι είχαν απόλυτη ταύτιση απόψεων.

Αναλυτικότερα ο κος. Μπουτάρης σε γραπτή του δήλωση ανέφερε:

«Η συνάντησή μου με το Δήμαρχο Ρόδου κο. Φώτη Χατζηδιάκο ήταν μια τεράστια αποκάλυψη για μένα. Διαπιστώσαμε πάρα πολλά κοινά σημεία σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά κυρίως στην ταύτιση των απόψεων για την ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. ‘Ένα θέμα που ως δήμαρχοι έχουμε σαν κεντρικό σκεπτικό είναι ότι αν δεν ξέρεις το παρελθόν σου δεν μπορείς να ηγηθείς του μέλλοντος. Είχαμε επιπλέον ταύτιση απόψεων στο ότι η τεράστια περιουσία των Δήμων πρέπει επιτέλους να απελευθερωθεί από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της κεντρικής κρατικής εξουσίας. Δήμαρχε, προχωράμε… Συγχαρητήρια για τη δουλειά σου.

 

Γιάννης Μπουτάρης 28-07-2017»

 

SHARE
RELATED POSTS
Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος για τη γιορτή του Ευαγγελισμού: “Εμπνεόμαστε από το παράδειγμα των αγωνιστών του Γένους μας”
18879171_1835842383401875_62441922471395328_n.jpg
Η Οικογένεια Κουνάκη “Kounakis Jewels-Watches-Wines” γιορτάζουν και προσκαλούν σε ανοιχτό cocktail party στις 6/6/17
Ρόδος 6 Μαρτίου: Μπίγαλης, Μαντώ, Δάκης, Πωλίνα, Σοφία Αρβανίτη στο Colorado

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.