Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Κι όμως είναι ο Χριστόδουλος Ξηρός-Συνελήφθη!

image_1.jpg

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος θεωρείται δραπέτης από τις 7 Ιανουαρίου 2014.

 

Ο Χ. Ξηρός συνελήφθη από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας την ώρα που έβγαινε από σπίτι στην Ανάβυσσο, χωρίς να προβάλει αντίσταση.

 

Η σύλληψή του έγινε με κινηματογραφικό τρόπο: Ένας αστυνομικός έπεσε με τη μηχανή του στο οδόστρωμα επίτηδες, προκειμένου να τραβήξει την προσοχή του Χ. Ξηρού, που εκείνη την ώρα έβγαινε από το σπίτι πάνω σε ποδήλατο και τον πλησίασε για να τον βοηθήσει. Τότε οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής τον αιφνιδίασαν και τον συνέλαβαν.

 

Ο ίδιος τότε είπε στους αστυνομικούς: «Ναι, είμαι ο Χριστόδουλος Ξηρός».

 

Το σπίτι είναι κοντά στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, στην οδό Μερκούρη, ενώ σε αυτό διέμενε ο Χ. Ξηρός τους τελευταίους 2 μήνες. Το είχε νοικιάσει χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα.

 

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία παρακολουθούσε στενά το σπίτι-κρησφύγετο τις τελευταίες ημέρες, αφού τον εντόπισε από παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων, ενώ ολόκληρη η περιοχή ήταν υπό παρακολούθηση τους τρεις τελευταίους μήνες.

 

Κατά τη σύλληψή του βρέθηκε στην κατοχή του ένα πιστόλι με αποξυμένο αριθμό και τύπο, 13 σφαίρες στη γεμιστήρα και μία σφαίρα στη θαλάμη, ενώ ο ίδιος είχε μακριά ξανθά μαλλιά και μούσι, και φορούσε γυαλιά ηλίου.

 

Φωτογραφίες που δημοσίευσε η αστυνομία μετά τη σύλληψή του:

 

​Στο σπίτι βρέθηκε οπλισμός, εκρηκτικά και σακιά με άμμο που χρησιμοποιούνται για να κατευθύνεται το ωστικό κύμα μετά από έκρηξηΟι αστυνομικοί τώρα αξιοποιούν στοιχεία από το σπίτι και σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούν τουλάχιστον δύο άτομα που θεωρούν ότι έκρυβαν τον Χ. Ξηρό. Οι έρευνες εστιάζονται στη Βόρεια Ελλάδα, το Λουτράκι και το Κιάτο. Στο σπίτι βρέθηκε οπλισμός, εκρηκτικά και σακιά με άμμο που χρησιμοποιούνται για να κατευθύνεται το ωστικό κύμα μετά από έκρηξη.

 

Ο Χ. Ξηρός βρίσκεται ήδη στον 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ενώ οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής ερευνούν εξονυχιστικά το σπίτι στην Ανάβυσσο.

 

Αστυνομικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο Χ. Ξηρός δεν αποκλείεται να προετοίμαζε κάποιο χτύπημα, χωρίς να υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία για κάτι τέτοιο.

 

image_1.jpg

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Αποκατάσταση Μεταλλίων στον ε.α. Ταξίαρχο κο Κοντογιάννη λόγω καταστροφής τους κατά την 23η Ιουλίου 2018
Προς τ.Αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή: “Αίσθημα ασφάλειας στο Γράμμο και Δήμο Νεστορίου”
Γιατί θέλω το αφορολόγητο των πλουσίων, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.