Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

” Κι αν είναι ο Θ;”, του Δημήτρη Κατσούλα

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

 

Δημήτρης Κατσούλας  

 

  

 

 

1070X570.jpg

 

 

Η Ηρώ είναι κοκέτα. Πάντα ήταν κοκέτα. Από τα νιάτα της. Της αρέσει να ξυπνά πρωί. Πολύ πρωί. Χαράματα σχεδόν. Νίβεται, χτενίζεται, στολίζεται στην πένα και βάφει τα μάτια της με κείνο το μοβ μολυβάκι που χρόνια το χρησιμοποιεί και συνέχεια το ξύνει.

 

Κάνει πρόβες ατελείωτες μπροστά στον καθρέφτη και κουβεντιάζει μαζί του. Σιάζει τα μαλλιά της ρίχνοντας τα πότε αριστερά, μετά τα τινάζει δεξιά, ενίοτε και μπροστά μέχρι να βρει τη θέση εκείνη που θα αρέσουν στον Θ.  Αρχίζει τις ερωτήσεις. Πώς σου φαίνεται το κραγιόν μου; Τι θα έλεγες για κείνο το κόκκινο που σε τρέλαινε κάποτε; Τα μαλλιά μου πώς θες να τα αφήσω για να σου αρέσουν Θ; Ποιο φόρεμα θες να βάλω; Εκείνο το λευκό που που με έκανε αιθέρια ύπαρξη σου ή την φούστα την κλαρωτή που μου αγόρασες μια Κυριακή από το Μοναστηράκι;

 


Πηγαινοέρχεται σε όλα τα δωμάτια και συνομιλεί πάντα με τον Θ. Θέλει να είναι έτοιμη μη τυχόν και χτυπήσει το κουδούνι για τον καφέ που έχει ετοιμάσει και την πετύχει απεριποίητη ο Θ. 
Από το σπίτι βγαίνει σπάνια η Ηρώ. Μόνο όταν νιώσει την ανάγκη να βρεθεί με φίλες της για κάποιο απογευματινό τσάι ή τις Κυριακές στην εκκλησία.

 

Πριν λίγες μέρες χτύπησε το κουδούνι. Είμαστε για τον έλεγχο της τηλεφωνικής σας γραμμής που έχετε δηλώσει. Λαχτάρισε. Μα…, εγώ ποτέ δεν δήλωσα βλάβη κύριε! Έχουμε και το σχετικό σας αίτημα γραπτό, ανοίξτε σας παρακαλώ.

 

Μπουκάρουν στο σπίτι δυο μαντραχαλάδες και αντί να ελέγξουν την καλωδίωση κατευθύνονται προς το μπάνιο. Στο άψε σβήσε βγάζουν την ντουζιέρα και το μπάνιο πλημμυρίζει νερά. Μαζί με τη ντουζιέρα της αρπάζουν και μερικά κοσμήματα που έχει διαλέξει για να τα φορέσει περιμένοντας τον Θ.

Η κόρη της της έδωσε ρητή εντολή. Ποτέ πια να μην ανοίγει την πόρτα κι ας επιμένει να λέει η Ηρώ, ”Κι αν είναι ο Θ;”

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Κάποτε, βγαίναν κοχύλια στη στεριά, του Δημήτρη Κατσούλα
1557482_10151909930297844_2092844726_n.jpg
Αναστάσης Άγγελος. Ένας ευαίσθητος επαναστάτης, του Μανώλη Δημελλά
Φροντιστές: Ήρωες στη σκιά, της Εβελίνας Κουμπιού

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.