Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Καταγγελία Μελισσοκομικού Συλλόγου Ρόδου: η άτακτη ρίψη σκουπιδιών εμποδίζει την επικονιάση

IMG_6362.JPG
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_6362.JPG

 

Όπως καθημερινά διαπιστώνει κανείς η ύπαιθρος του νησιού μας είναι γεμάτη με σημεία απόρριψης σκουπιδιών από συμπολίτες μας οι οποίοι δεν σέβονται και δεν αγαπούν το περιβάλλον της Ρόδου.


Το γεγονός έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Ρόδου και τα μέλη μας μελισσοκόμους δεδομένου ότι μελισσοκομία χωρίς τη φύση δεν είναι δυνατόν να υπάρξει αλλά και η προσφορά της μέλισσας στη διατήρηση και διαιώνιση της χλωρίδας σε όλο τον πλανήτη εξαρτάται κατά κύριο λόγο από την επικονίαση που επιτελείται με τις μέλισσες. Έχουμε δηλαδή μια αμφίδρομη, άρρηκτη σχέση περιβάλλοντος και μέλισσας στο διάβα του χρόνου.

 

Μέλη μας, συνεχώς μας καταγγέλλουν ότι τα σημεία απόρριψης σκουπιδιών στην ύπαιθρο με τη δημιουργία μικρών χωματερών όλο και πληθαίνουν. Τούτο φανερώνει την έλλειψη ευαισθησίας από τους συμπολίτες μας στη διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος.

 

Όπως και σε πρόσφατο δημοσίευμα διαβάσαμε η τελευταία φωτιά στο Μόντε Σμιθ ίσως να οφείλεται σε σκουπίδια που υπήρχαν στο σημείο εκκίνησής της. Η έναρξη πυρκαγιάς σε σκουπιδότοπους όπου υπάρχει ποσότητα υάλων είναι μια συνήθης περίπτωση. Ένας από τους λόγους λοιπόν να εντατικοποιηθούμε όλοι ώστε να μειωθεί το φαινόμενο απόρριψης σκουπιδιών αλόγιστα είναι και η προστασία της Ρόδου από τις πυρκαγιές.

Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες που δείχνουν σε μικρή απόσταση στην περιοχή Τρεις να υπάρχουν αρκετά σημεία απόρριψης σκουπιδιών στις παρυφές μάλιστα κεντρικών δρόμων.
Ήδη με ενημέρωση που θα κάνουμε στα μέλη μας θα τους ζητάμε να γίνουν φύλακες της υπαίθρου καταγράφοντας τα σημεία που έχουν ριφθεί σκουπίδια προκειμένου να γνωστοποιηθούν τα σημεία αυτά στις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ”Η ΚΥΨΕΛΗ”

 

SHARE
RELATED POSTS
Μανώλης Γλυνός για την βία κατά των Γυναικών: “Όσο υπάρχει και μια κακοποιημένη γυναίκα, δεν εφησυχάζει κανείς μας”
PANIGIRI13.png
Ροδίων Παιδεία-13ο Πανηγύρι της Επιστήμης
Δεν μας λέτε κ. Χατζημάρκο για τις αμοιβές των εθελοντών-συνεργατών που σας “λιβανίζουν”; Πάρτε το απόφαση: εγώ δεν “μαντρώνομαι”, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.