Πόρτα στον Κόσμο

Kαλώς Ορίσατε στην Huffington Post Greece!

headshot.jpg
Spread the love

Γεια σου από την Αθήνα: Παρουσιάζοντας την HuffPost Greece

 

Για εμένα, αυτή είναι η απόλυτη επιστροφή στην πατρίδα- όχι μόνο επειδή εδώ γεννήθηκα και εγώ και η προφορά μου- αλλά επειδή η Huffington Post έχει βαθιές ρίζες στην Ελληνική παράδοση που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και τους προτρέπει να διεξάγουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Όταν, τρία χρόνια πριν, ξεκινήσαμε να επεκτεινόμαστε διεθνώς, ήξερα ότι η οδύσσεια (για να δανειστώ τον όρο από τους συμπατριώτες μου) της Huffington Post, θα μας οδηγούσε στην Ελλάδα. Και είμαι πιο ευτυχισμένη από ποτέ, που αυτή η μέρα επιτέλους έφτασε.

 

 

headshot.jpg

Arianna Huffington

 

***

Την στιγμή που οι δύτες αρχαιολόγοι είναι ακόμα βρεγμένοι στο ναυάγιο του ελληνικού νησιού των Αντικυθήρων, που έφερε στο φως από την αρχαιότητα τον περίφημο μηχανισμό των Αντικυθήρων, τον πρώτο υπολογιστή στον κόσμο. Την στιγμή που η ανακάλυψη ενός μοναδικού αρχαίου τάφου στην Αμφίπολη της Bόρειας Ελλάδας, μας θύμισε την διάδοση του Ελληνικού Πολιτισμού σε όλο τον κόσμο, από τον Μέγα Αλέξανδρο. Συμβολικά, είναι ίσως η στιγμή, που με σύγχρονους πια υπολογιστές μεταδίδουμε την είδηση στην Ελλάδα και στον κόσμο δημιουργώντας την Ελληνική Huffington Post .

 

Σας καλωσορίζουμε λοιπόν στην Huffington Post, στην πιο δημοφιλή ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Αμερικής, που σε συνεργασία με τον δημοσιογραφικό οργανισμό 24 MEDIA ξεκινά το ταξίδι της σήμερα στην Ελλάδα. Ένα ταξίδι που επιθυμούμε να γίνει η φωνή όλων των Ελλήνων από το πιο μακρινό μικρό νησί του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους μέχρι τις πόλεις και τα ορεινά χωριά.

 

Σκοπός μας είναι η ιστοσελίδα όχι μόνο να προβάλλει όλες τις τρέχουσες ειδήσεις, αλλά να αναδεικνύει νέα θέματα. Να παρακολουθεί και να ερευνά σε βάθος τα μεγάλα γεγονότα, να αναλύει τις εξελίξεις με μία νέα όμως οπτική ματιά, με θάρρος αλλά και χιούμορ. Να ανακαλύπτει νέους ανθρώπους, νέες ιδέες, πρότυπα και οράματα.

 

Κυρίως όμως αυτό που θα θέλαμε, είναι να γίνει η Huffington Post η δική σας φωνή. Θα συνεργαστούμε με δεκάδες bloggers, γνωστούς και άγνωστους, για να ξεκινήσουμε έναν διάλογο με την κοινωνία που θα περιγράφει το παρόν έχοντας όμως το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Η επικοινωνία μας δεν θα σταματά σε ένα μόνο post αλλά θα συνεχίζεται καθημερινά μέσα από μία σύγχρονη μέθοδο διαλεκτικής, όπως θα έλεγαν και οι πρόγονοι μας, που το διαδίκτυο και τα social media μπορούν να προσφέρουν.

 

Η Huffington Post Ελλάδας έχει όμως και ένα μοναδικό χαρακτηριστικό, δίνει ένα παράθυρο επικοινωνίας και συνομιλίας με τον κόσμο. Μέσα από την διεθνή αναγνωρισιμότητα και αξιοπιστία της ιστοσελίδας αλλά και την συνεργασία που η ιστοσελίδα προσφέρει όχι μόνο με την Αμερικανική αλλά και με τις 11 Huffington Post της Ευρώπης, της Ασίας και της Νότιας Αμερικής , η πραγματική εικόνα, η φωνή και η θέση της Ελλάδας, μπορούν τώρα άμεσα και αυτόματα να ακούγονται στο εξωτερικό.

 

Όλοι όσοι εργαζόμαστε στην Huffington Post Ελλάδας θεωρούμε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να διαμορφώσουμε όλοι μαζί έναν διαδικτυακό διάλογο, μία αξιόπιστη με ήθος και μέτρο ειδησεογραφική ιστοσελίδα.

 

Και επειδή στην σημερινή εποχή δεν χρειάζεται να τρέξουμε τα χιλιόμετρα από τον Μαραθώνα μέχρι την Αθήνα και την Σπάρτη, σαν τον αρχαίο δρομέα Φειδιππίδη, για να μεταφέρουμε την είδηση – εκτός αν θέλουμε φυσικά – σας καλούμε να μπείτε από σήμερα στην σελίδα της Huffington Post Ελλάδας.

 

Καλούμε όλους τους Έλληνες, σε όποιο μέρος της γης και αν βρίσκονται, τους Κύπριους, τους ομογενείς, τους φιλέλληνες να συμβάλλουν συμμετέχοντας στην προσπάθεια. Σας ευχαριστώ εκ μέρους όλης της δυναμικής ομάδας μας: τον διευθυντή σύνταξης, Νίκο Άγουρο, τον σύμβουλο έκδοσης Παύλο Τσίμα, τους αρχισυντάκτες Φώτη Νάκο και Δέσποινα Τριβόλη, την συντακτική ομάδα μας: Μαρίνα Δεμερτζιάν, Αννα Καττή, Αγγελική Κουγιάννου, Κώστα Μαυραγάννη, Κατερίνα Νανοπούλου, Στέφανο Νικήτα, Γιάννη Μπελεγρίνη, Κατερίνα Πρίφτη, τον πολιτικό συντάκτη Γιάννη Πιτταρά, καθώς και την Γενική Διευθύντρια της Huffington Post Greece, Ανίτα Στεφάνου.

 

241597_100374776724207_2553692_o.jpg

Σοφία Παπαϊωάννου

Διευθύντρια Έκδοσης, HuffPost Greece

 

SHARE
RELATED POSTS
Η επικίνδυνη παγκόσμια ανισορροπία, του Ηλία Καραβόλια
The “M.A.G.A.” Prez! * – (Ο «ΜΑΓΚΑΣ» Πρόεδρος), by George Sarafoglou-του Γιώργου Σαράφογλου
Σπύρος Μερκούρης 1930-2018: έσβησε ένα λαμπρό μυαλό, ένας ευγενής άνθρωπος

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.