Πόρτα στις Ανταποκρίσεις

Καλώς ήρθες Άνοιξη!, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ

Αλεξάνδρα Καρακοπούλου-Τσίσσερ 

 

Σήμερα, ημέρα Παρασκευή 20 του Μάρτη, του «γδάρτη και κακού παλουκοκάφτη», (μια από τις πιο γνωστές εκφράσεις στην ελληνική λαογραφία), άλλο ένα «φαντασμαγορικό» φυσικό φαινόμενο θα γίνει αντιληπτό, αυτό της ολικής έκλειψης ηλίου. Έχουν γραφτεί τόσα και τόσα για το φαινόμενο αυτό. Συνήθως συνοδεύεται με καταστροφικά σενάρια «εξαφάνισης» του κόσμου, σεισμούς, καταποντισμούς και την Δευτέρα παρουσία στο κατώφλι… κάτι που ο κάθε σοβαρός Αστρολόγος, σεβόμενος τον εαυτό του και την επιστήμη του, δεν θα τολμούσε να σπείρει τον πανικό στον κόσμο…

 

Δεν λέω, μας επηρεάζει ένα τέτοιο φαινόμενο, πριν και μετά την ολοκλήρωσή του, όμως κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Για μερικούς είναι το τέλος μιας εποχής, ένα καλά κρυμμένο μυστικό που έρχεται στην επιφάνεια μετά από χρόνια. Άλλοι έρχονται αντιμέτωποι με τους φόβους τους, νιώθουν μια ανεξήγητη ένταση και εκνευρισμό. Ναι, όλα αυτά είναι συμπτώματά που γίνονται πιο έντονα υπό την επίρροια αυτού του μοναδικού κατά τα άλλα, φυσικού φαινόμενου.

 

Η έκλειψη αυτή σχηματίζεται στην τελευταία μοίρα του ευαίσθητου ζωδίου των Ιχθύων (29η μοίρα). Συμβολικά μιλάμε για το τέλος της αλτρουιστικής μας ζωής. Υποδεχόμαστε την μετάβαση σε ένα άλλο ζώδιο, παρορμητικό και δυναμικό, τον Κριό, που σηματοδοτεί την εποχή της πρωτοπορίας και της ενεργητικότητας. Ο κόσμος έτσι όπως τον γνωρίζουμε και τον ζούμε τα τελευταία χρόνια χρειάζεται μια ριζική αλλαγή, έναν επαναπροσδιορισμό, που καλούμαστε όλοι να παίξουμε τον ρόλο μας μέσα σε αυτό. Φαίνεται πως όλα δείχνουν τον νέο δρόμο της αρχής της εξιλέωσης και της συνειδητής προσπάθειας για ένα καλύτερο μέλλον.

 

Το «σημαδιακό» αυτής της έκλειψης είναι ότι συμπίπτει με μια Νέα Σελήνη και σχεδόν με την Εαρινή Ισημερία, κάτι που θεωρείται αρκετά σπάνιο. Η Νέα «σούπερ» (όπως ονομάζεται λόγω της πολύ κοντινής της απόστασης από την γη) Σελήνη σηματοδοτεί καινούργιες αρχές, που επιτέλους γίνονται κατανοητές, αντιληπτές σε όλους μας, που ακόμη και με γυμνό μάτι μπορούμε να δούμε. Αρκεί να θέλουμε, να είμαστε έτοιμοι για μια καινούργια αρχή και για όλα τα υπόλοιπα θα φροντίσει το σύμπαν με τον τρόπο του.

 

Το μόνο ανησυχητικό σε όλη αυτή την κοσμική «συνεύρεση», είναι η όψη του δύσκολου και σκληρού Τετραγώνου (τελευταίο από τα εφτά συνολικά) του σκοτεινού Πλούτωνα με τον αναπάντεχα εκρηκτικό Ουρανό, που σχηματίζεται πολύ κοντά στην έκλειψη αυτή. Όλα αυτά καθιστά τα πάντα πιο δύσκολα, μιας και είναι προάγγελος των πλημμυρών, δυστυχημάτων και γενικά των καταστροφών. Δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν ακούσουμε για κάτι δύσκολο, αρνητικό, κάτι που δεν πήγε καλά ξαφνικά…

 

Η έκλειψη αυτή επηρεάζει περισσότερο τους Ιχθύς, Παρθένους, Τοξότες και Δίδυμους που έχουν γεννηθεί στις τελευταίες μοίρες του ζωδίου τους, αλλά και τους Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους που έχουν γεννηθεί στις πρώτες μέρες. Επίσης δεν ξεχνούμε και αυτούς που έχουν Ωροσκόπο στα ζώδια αυτά, με αντίστοιχες μοίρες.

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Μια νύχτα στην Βενετία, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ
Alexandra Karakopoulou - Zisser
Ιμάμ Μπαϊλντί και άγιος ο θεός, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ
Χριστούγεννα στην Βιέννη, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ
2 Σχόλια
 • Αλεξάνδρα Καρακοπούλου-Τσίσσερ
  21 Μαρτίου 2015 at 17:39

  Αγαπητέ Άλεξ, αφού την γλίτωσες πάλι καλά… αλλά ναι, για την μελέτη «ακριβείας» χρειάζεται να γνωρίζεις ώρα, ημερομηνία, τόπο γεννήσεως… όλα τα άλλα είναι γενικά και σχετικά !

 • ALEX
  21 Μαρτίου 2015 at 06:12

  Είμαι Ταύρος,τη γλίτωσα,αλλά ζηλεύω.
  Τα δύσκολα και τα αρνητικά μου δίνουν οξυγόνο.
  (Ωροσκόπο και μοίρες δεν ξέρω).

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.