Πόρτα στον Κόσμο

ISIS: Απειλεί Δύση και Μουσουλμάνους – Οι τελευταίες στιγμές του Τζέιμς Φόλεϊ, της Μαρίας Καρχιλάκη

Μαρία Καρχιλάκη
Spread the love

Μαρία Καρχιλάκη

 

Μαρία Καρχιλάκη

 

 

 

 

 

 

isis-threats-foley.jpg

 

Αριστερά άνδρας των ειδικών δυνάμεων της βελγικής αστυνομίας, δεξιά ο δημοσιογράφος Τζέιμς Φόλεϊ – Πηγή: REUTERS/FACEBOOK

 

 

Το μήνυμα που στέλνει ο ISIS μέσω του τελευταίου τεύχους του προπαγανδιστικού του περιοδιού Dabiq είναι σαφές:

 

Το Βέλγιο, η καρδιά της Ευρώπης, χτυπήθηκε…Οι φλόγες που ξεπήδησαν χρόνια πριν από το Ιράκ έχουν τώρα κάψει το πεδίο μάχης του Βελγίου και σύντομα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη Ευρώπη των σταυροφόρων και τη Δύση. Το Παρίσι ήταν η προειδοποίηση. Το Βέλγιο ήταν η υπενθύμιση. Θεού θέλοντος, αυτό που θα έρθει θα είναι ακόμη πιο καταστροφικό και πικρό…οι στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους υπόχονται στους αντιπάλους τους σκοτεινές μέρες θανάτου και καταστροφής στη δική τους γη.

 

 

Παράλληλα με τις νέες απειλές που εξαπολύει, το ‘Ισλαμικό Κράτος’ επιβεβαιώνει τις υποψίες ότι οι επιθέσεις σε Βρυξέλλες και Παρίσι συνδέονται. Όπως λέει το Dabiq, τα μεν αδέλφια Μπακράουι (εκ των οποίων ο ένας ανατινάχτηκε στο αεροδρόμιο, ο άλλος στο μετρό) ήταν εκείνα που προετοίμασαν το λουτρό αίματος τόσο στη Γαλλία όσο και το Βέλγιο, ενώ ο δεύτερος καμικάζι του αεροδρομίου, ο Νατζίμ Λακράουι, είχε κατασκευάσει τις ζώνες με τα εκρηκτικά που χρησιμοποίησαν οι βομβιστές αυτοκτονίας σε αμφότερα τα χτυπήματα στις δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

 

‘Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας’

 

Μέσω Dabiq, ο ISIS, δεν εξαπολύει απειλές μόνο κατά της Δύσης αλλά στρέφει τα βέλη του εναντίον και ομοθρήσκων του από το σουνιτικό ισλάμ από το οποίο και ο ίδιος έλκει τις ρίζες του. Συγκεκριμένα:

 

Κυκλοφορεί με εξώφυλλο τον καταδικασμένο σε θάνατο ανατραπέντα Πρόεδρο της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, την οποία αποκαλεί «καρκίνωμα» και «Αδελφότητα Αποστατών», διότι «αντί να τιμήσει την τζιχάντ συμμάχησε στον πόλεμο εναντίον της συμπαρατασσόμενη με τους σταυροφόρους»

 

Παραθέτει ονόματα μετριοπαθών ιμάμηδων και λογίων αλλά και ακραίων σαλαφιστών ιεροκηρύκων σε δυτικά κράτη, τους οποίους συλλήβδην χαρακτηρίζει «αποστάτες» και καλεί τους υποστηρικτές του να τους εξοντώσουν με τη φράση «Σκοτώστε τους Ιμάμηδες της Απιστίας στη Δύση»

 

Στοχοποιεί ως «απροκάλυπτους σταυροφόρους που εφαρμόζουν τους νόμους των απίστων» στελέχη μουσουλμανικού θρησκεύματος από το χώρο της πολιτικής σε χώρες της Δύσης -ανάμεσά τους και τη Χούμα Αμπεντίν, δεξί χέρι της Χίλαρι Κλίντον

 

Κοντολογίς -‘όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας’.

 

dabiq-abedin.jpg

 

Αριστερά η Χούμα Αμπεντίν, δεξιά το εξώφυλλο του Dabiq με τον Μόρσι και την αναγραφή ‘Αδελφότητα Αποστατών’ – Πηγή: REUTERS/ISIS

 

 

Οι τελευταίες στιγμές του Τζέιμς Φόλεϊ

 

Στο ίδιο αυτό τελευταίο τεύχος του Dabiq συμπεριλαμβάνεται άρθρο που φέρεται να υπογράφει ο αιχμάλωτος του ISIS, βρετανός φωτορεπόρτερ, Τζων Κάντλι.

 

 

Φέρει τίτλο «Το Αίμα της Ντροπής» και ρίχνει την ευθύνη για τους αποκεφαλισμούς από το ‘Ισλαμικό Κράτος’ των συγκρατουμένων του δυτικών ομήρων, Φόλεϊ, Σότλοφ, Χέινς και Χένινγκ, στις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, διότι, όπως λέει, αρνήθηκαν να διαπραγματευτούν την απελευθέρωσή τους.

 

 

Μάλιστα, παρατίθεται περιγραφή όσων συνέβησαν την ημέρα που ο διαβόητος Τζιχάντι Τζον αποκεφάλισε τον αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ:
Ήταν φανερό ότι κάτι έτρεχε, διότι μας ξύρισαν τα κεφάλια νωρίς το πρωί. ‘Ένα βίντεο θα γυρίσουν, θα είναι καλό για όλους μας’ είπε ο Τζέιμς. ‘Όχι’, του απάντησα. ‘Δεν πρόκειται απλά για ένα βίντεο’.

 

Τα τελευταία λόγια του Φόλεϊ, όταν πια κατάλαβε ότι το τέλος ερχόταν, ήταν, σύμφωνα με το άρθρο:

 

Ωραία, μ’ έπιασαν την Ημέρα των Ευχαριστιών, με σκοτώνουν την ημέρα των γενεθλίων της μητέρας μου.

 

 

foley-cantlie.jpg

foley cantlieΑριστερά ο Τζέιμς Φόλεϊ, δεξιά ο Τζων Κάντλι – Πηγή: ISIS

 

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. Δημοσιεύεται και στο cnn.gr

The article expresses the views of the author

iPorta.gr   

 

 

 

SHARE
RELATED POSTS
2cf6603.jpg
Τι υπάρχει στο σακίδιο μου;, της Μαρίας Καρχιλάκη
w19-63252macron34.jpg
Σαρωτική νίκη Μακρόν
Το δίκιο του ισχυρού, του Θάνου Τζήμερου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.