Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Πολιτική

Ηρακλής Πουαρό ο μεγαλειώδης και Καμμένος-Τσιρώνης-Κουρουπλής οι ακανθώδεις, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Τζίνα Δαβιλά

Pane di capo – Πηγές Καλλιθέας

Pane di capo 

Ανάληψη, Στάδιο Διαγόρας, Ασγούρου 

delivery: 224100-3600 

  

 18813974_10211790833580038_4179308475217554972_n.jpg

Baia Seaside Bar

Σάββα Νικολάου 1, Ρόδος 851 00

Τηλ: 694 510 0535

 ⧫⧫ Ο Ηρακλής Πουαρό στο «Έγκλημα στο Όριαν Εξπρές» της Αγκάθα Κρίστι παίρνει μια μεγαλειώδη απόφαση: ενώ αποδεικνύει ότι οι δώδεκα μαχαιριές από τους δώδεκα δολοφόνους στο πτώμα του Κασσέτι ήταν η επίγεια απάντηση της αυτοδικίας στα εγκλήματα ενός τέρατος που είχε δωροδοκήσει-εκφοβίσει τους δικαστές και αθωώθηκε, αρνούμενος ο ίδιος ο Πουαρό να αποδεχτεί την [δίκαιη;]αυτοδικία που παρέπεμπε σε Μεσαίωνα και νοιώθοντας το ηθικό βάρος να παραδώσει στην αστυνομία τους δώδεκα, μάλλον, καλούς ανθρώπους, προτίμησε να παραδώσει στον επικεφαλής του Σώματος της σερβικής αστυνομίας κάποια από τα υλικά ευρήματα της δολοφονίας και να αποσυρθεί από την υπόθεση εξιχνίασης του εγκλήματος στο θρυλικό Όριαν Εξπρες. Ο βραβευμένος David Suchet μετρώντας το κομποσκοίνι του και δακρύζοντας απομακρύνεται από τους πολλούς.

⧫⧫ Ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε για προσωπική χρήση υπηρεσιακό όχημα. Η συγγνώμη και το φιλότιμο είναι άγνωστες λέξεις για τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος όπου μπορεί κάνει show το κάνει, εξαιρουμένου ευτυχώς  του Στρατού Ξηράς καθώς κάποια πρόσωπα υψηλά ιστάμενα ακόμα και με τη στάση του σώματος τους επιβάλλουν αυτό που δικαίως θέλουν: να μην μπλέκονται οι άσχετοι στα πόδια τους.
⧫⧫ Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης για την θαλασσορύπανση του Σαρωνικού είπε: “Την ευθύνη την έχει μια κοινωνία ολόκληρη και μια παγκόσμια οικονομία εξαρτημένη από το πετρέλαιο και ένα σκληρό λόμπι που δεν επιτρέπει να έχουμε επενδύσεις τέτοιες που να προστατεύουμε τις ακτές μας”. Το άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε ταιριάζει και εδώ. Όταν στερείται επιχειρημάτων ένα πολιτικός ρητορεύει και ηθικολογεί για να συντηρήσει την εικόνα του.

⧫⧫ Ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουπλής είπε: “Είπα παραιτούμαι αλλά ήταν λογοπαίγνιο” . Τρανταχτή απόδειξη πολιτικού ανδρός ότι από τα λόγια στις πράξεις είναι ένας αιώνας δρόμος.

⧫⧫ Ο Πουαρό, ο θαυμάσιος βέλγος ντετέκτιβ της Αγκάθα Κρίστι είναι η προσωποποίηση της Δικαιοσύνης. Φέρνει ισορροπία σ’ένα κόσμο επικίνδυνα άδικο απ’τη μια και νερόβραστο από την άλλη. «Το παρελθόν όμως πάντα επιστρέφει, madame”, λέει συχνά ο Πουαρό. Και πάντα λύνει τα μυστήρια αφήνοντας την αίσθηση της ικανοποίησης ότι το καλό και το δίκαιο θα κερδίζουν το χαμένο έδαφος. Στο δίλημμα της απόφασης για τους αυτοδικείς του Όριαν Εξπρες επιλέγει την προσωπική του απόσυρση. Όταν έχεις αξίες περιορίζεις τα διλήμματα. Και είναι ίσως η μοναδική φορά που ο Πουαρό αποχωρεί γιατί ισχύει το μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Στην Ελλάδα η θολότητα δεν ρήμαξε μόνο το Σαρωνικό με μαζούτ. Ρημάζεται η χώρα για δεκαετίες κάθε φορά που η λέξη παραίτηση ισούται με την παραχώρηση των ευνοιών. Όχι με το φιλότιμο και τον αυτοσεβασμό, αλλά με το προσωπικό κέρδος. Και πώς να αποχωριστείς τη θέση της εξουσίας; Είναι το πιο ισχυρό αφροδισιακό.

⧫⧫ Άφησα για το τέλος το πιο σημαντικό, αποδεικτικό της ελληνικής πολιτικής φαιδρότητας: επισήμως ανακοινώθηκε ότι το Κατάρ αποχωρεί δια παντός επενδυτικά από την Ελλάδα γιατί «επενδύσεις με το ζόρι δεν γίνονται». Αν διαβάσεις εδώ θα καταλάβεις ό,τι πρώτος έγραφε στο iPorta.gr o κ. Πάνος Μπιτσαξής και έκρουε κώδωνα κινδύνου.

Ντρέπομαι για το κοινοβουλευτικό σκηνικό της χώρας μου. Οι αξιοπρεπείς – ευτυχώς υπάρχουν ακόμα κάποιοι- αφήνουν πίσω τους το τσίρκο του «la strada» της σύγχρονης Ελλάδας. Και επιλέγουν δρόμους μοναχικούς.

Νεροζούμι, νερομπλούκι, πικρό και βρωμερό. Απείρως δηλητηριωδέστερο από το πετρέλαιο στο Σαρωνικό. 

Υγ: Πριν λίγες μέρες ένας παλιός φίλος μου είπε: “Σ’έχω συνηθίσει γράφεις συναισθηματικά. Γιατί καταπιάνεσαι με την πολιτική;”.

Δεν έχω απάντηση γι’αυτό. Ή μάλλον έχω: το γεγονός ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Σαν να λέμε … ο Πέπε” της Ουρουγουάης

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
«Τα δύσκολα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ κοινωνικής συμβίωσης»: 47ο, της Μαρίας Γεωργαλά
Ανευθυνότητα και ατιμωρησία, του Δρ Βασίλη Μαστρογιάννη
Ηλίας Καραβόλιας
Η νέα μικροφυσική της Οικονομίας, του Ηλία Καραβόλια

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.