Πόρτα στη Μουσική

Η ζωή μου όλη ένα χασάπικο, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

 

 

 

 

 

Τζίνα Δαβιλά

 

 

 

 

 

Θα ξανάρθουν τα χελιδόνια

 

Σε όλα τα βιβλιοπωλεία  

 

Κάποιος μαέστρος είχε πει:“Όσο υπάρχει μπουζούκι, η Ελλάδα δεν πεθαίνει”. 

 

Συμπληρώνω το αυτονόητο: όσο υπάρχουν δεξιοτέχνες, ερασιτέχνες μπουζουκτσήδες και συνθέτες που γράφουν ελληνικά, η ψυχή μας θα μυρίζει Αιγαίο, Κρήτη, Θράκη, Μακεδονία, Πελοπόννησο. Θα αναμετριώμαστε με τις μνήμες μας και με το φως που μας τοποθετεί στο αύριο.

 

Ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός, Τηλιακός στην καταγωγή, στην τελευταία του δουλειά παίζει με τις νότες και το χασάπικο. Τον χορό του ρυθμού, του λυγμού και της δακρυσμένης χαράς.

 

Ακούστε το και όπου βρεθείτε, αν κάπου παίζονται μελωδίες του Μιχάλη, δώστε την χαρά στον εαυτό σας να μυηθείτε στην μουσική του. Μυρίζει Αιγαίο, Ελπίδα, Νοσταλγία, Παράδοση. 

 

Καλοτάξιδο, φίλε μου, το βυνίλιο σου. 

 

Πληροφορία: 

 

Τα «Τραγούδια στο βινύλιο με το χασάπικο νόημά τους» του συνθέτη Μιχάλη Κουμπιού στο Vinyl is back.

Τα τέσσερα νέα δισκάκια της σειράς πριν την κυκλοφορία τους στην αγορά θα παρουσιαστούν στην κορυφαία διοργάνωση για το βινύλιο Vinyl is back, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (13 έως 15 Μαρτίου 2015).

Το τρίτο και τέταρτο δισκάκι φιλοξενούν στη μία πλευρά δυο μελοποιήσεις του Μιχάλη Κουμπιού σε ποίηση Διονύση Καψάλη με ερμηνευτές τον Μίλτο Πασχαλίδη (Στον ουρανό) και την Μαρία Αναματερού (Το κρυφτό). Στην άλλη πλευρά τον μετασχηματισμό τους σε χασάπικα οργανικά αποδίδει ο Θανάσης Βασιλάς με τίτλους από την δωδεκανησιακή μικρονησία όπως Αλιμνιά (νησίδα της Χάλκης) και Ρυέτα ( μικρό νησάκι της Τήλου).

Το πέμπτο και έκτο δισκάκι φιλοξενούν στη μία πλευρά στίχους της Λίνας Δημοπούλου με ερμηνευτές τον Παντελή Θαλασσινό (Γεια χαρά σου ζωή) και τον Χάρη Μακρή(Αν κάτι θες) Τον μετασχηματισμό τους σε χασάπικα οργανικά αποδίδει στην άλλη πλευρά ο Ανδρέας Καραντίνης. Κι εδώ οι τίτλοι προέρχονται από την δωδεκανησιακή μικρονησία και συγκεκριμένα από τα νησιά της Σύμης (Σεσκλί & Νύμος)

Για τις ενορχηστρώσεις συνεργάστηκαν ο Μιχάλης Κουμπιός και ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης.

Κάθε δίσκος θα κυκλοφορήσει περίπου σε 300 αριθμημένα αντίτυπα.

Μια προσεγμένη παραγωγή που απευθύνεται σε αυτούς που επιμένουν στις τελετουργικές ακροάσεις. Η μουσική συνεχίζει να καταγράφεται σε παραδοσιακούς φορείς ήχου και να παράγει ντοκουμέντα.

Η σειρά είναι μια πρωτοβουλία των συλλεκτών βινυλίου Κώστα Ανθόπουλου, Παναγιώτη Καραβίδα και Γιώργου Κουτράκου.

 

 

{youtube}y2EkG9H6mWQ{/youtube}

 

{youtube}CBcn5jH9gko{/youtube}

 

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Αντίο, Ben E. King, του Στάθη Παναγιωτόπουλου
Αξίζει: Τραγούδια στο βινύλιο με το χασάπικο νόημά τους
Ιστορίες μέσα στο studio: ο καθρέπτης, του Γιάννη Παπαϊωάννου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.