ΕΥ ΖΗΝ

“Η συχνά κακώς εννοούμενη αγάπη”-Ένα κείμενο που αξίζει να κάνεις “δικό σου”

18305358575_6574da3c0e_h.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18305358575_6574da3c0e_h.jpg

 

 

 

 

 

 

Πού στο Σύμπαν είναι γραμμένο ότι αγάπη σημαίνει να ανέχεσαι και να υπομένεις τη συμπεριφορά των άλλων; Ναι, αγάπη σημαίνει να δέχεσαι τον άλλο όπως είναι, αλλά σημαίνει επίσης και να εκτιμάς το δώρο της δικής σου ζωής τόσο ώστε να μην απαρνιέσαι τον εαυτό σου.

 

Πού είναι γραμμένο ότι δεν επιτρέπεται να πληγώνουμε κανέναν με τις αποφάσεις που παίρνουμε για τον ίδιο μας τον εαυτό;

 

Αν κάποιος υποφέρει από μια κατάσταση, είναι σημάδι αγάπης να κινητοποιηθεί και να δώσει τέλος σε αυτό το βάσανο. Δεν είναι σημάδι αγάπης να τυραννιέται και ούτε θα πάρει κανένα παράσημο, όπως γενεές και γενεές μανάδων και παιδιών λένε στα παιδιά τους.
Το να αποφασίζει κανείς για τον εαυτό του και την ευτυχία της ζωής του δεν είναι ανευθυνότητα.

 

Που είναι γραμμένο ότι αγάπη σημαίνει να αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη για την ευτυχία και την ικανοποίηση ενός άλλου ανθρώπου;

 

Τη στιγμή που θα πιστέψετε ότι είστε υπόλογοι για την ευτυχία ενός άλλου ανθρώπου, αποχαιρετίστε την αγάπη για τη ζωή σας. Μπορεί ένας άλλος άνθρωπος να αισθάνεται ευτυχία όταν είστε μαζί του. Αλλά υπάρχουν πολλές πηγές ευτυχίας, κι αν εσείς αύριο πάψετε να υπάρχετε σε τούτο τον κόσμο, η ζωή του θα συνεχιστεί κανονικά.

 

Είναι αλήθεια ότι αγάπη σημαίνει να μην έχει κανείς απαιτήσεις;

 

Αυτό είναι μια από τις μεγαλύτερες συγκρούσεις για την έννοια της αγάπης. Ναι, η αγάπη από μόνη της δεν έχει απαιτήσεις. Και το να είσαι άνθρωπος σημαίνει ότι έχεις ανάγκες, επιθυ­μίες και πόθους. Αν αγαπάτε τον άνθρωπο που είστε εσείς οι ίδιοι, θα του επιτρέψετε να βρει την ολοκλήρωσή του.

 

Τι θα αλλάξει όσο περισσότερο αγαπάτε τη ζωή σας

 

Πολλές συγκρούσεις θα εξαφανιστούν ή θα διαλυθούν πιο εύκολα γιατί δεν έχετε πια να απαιτήσετε ή να ανταλλάξετε αγά­πη, αναγνώριση ή εκτίμηση.

 

Θα προσελκύετε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους που αισθάνονται καλά με την ακτινοβολία σας.

Θα κρατάτε σε απόσταση τους ανθρώπους που δεν αντέχουν το ότι εσείς είστε εσωτερικά ανεξάρτητοι και ελεύθεροι.

Θα κατηγορείτε λιγότερο τους άλλους γιατί θα κατηγορείτε και λιγότερο τον ίδιο σας τον εαυτό.

Θα εκπέμπετε εμπιστοσύνη γιατί έχετε εμπιστοσύνη στον εαυ­τό σας. Οι άλλοι θα αλλάξουν τη συμπεριφορά τους απέναντι σας προς το καλύτερο.

Θα μειώσετε τις αυθόρμητες ενέργειες και τις σπασμωδικές αντιδράσεις απέναντι στους ανθρώπους που έχουν να κάνουν με εσάς. Ακόμα κι αν θα έχετε τη δυνατότητα, δε θα πρέπει πια να αντιδράτε απέναντι στους άλλους.

Δε θα θέλετε πια να «είστε αγαπητοί» και «καλοί» για να είστε αρεστοί. Κι όμως θα κάνετε καλές πράξεις ορμώμενοι από την αγάπη.

Θα κυνηγάτε λιγότερο την επιβράβευση και την αναγνώριση

Δε θα αφήνετε πια να σας εκμεταλλεύονται

Δε θα πληγώνεστε πια τόσο εύκολα.

Θα μπορείτε να δίνετε χωρίς να περιμένετε ανταλλάγματα. Θα μπορείτε να κάνετε πράγματα χωρίς να νιώθετε τύψεις. Θα μπορείτε να δεχτείτε ότι αισθάνεστε αμηχανία, επειδή ξέρετε ότι δεν είστε υποχρεωμένοι να κάνετε κάτι.

Σε πολλές περιπτώσεις εξαφανίζονται ή μειώνονται οι αλλεργίες, οι ψυχοσωματικές ασθένειες και τα παράπονα για το σώ­μα σας. Και ως αποτέλεσμα, απομένει πολύ λιγότερη εσωτερι­κή απόρριψη.

Θα κάνετε πράγματα που σας γεμίζουν και θα παίρνετε και ανταλλάγματα.

Οι άνθρωποι που μέχρι τώρα ανησυχούσαν για σας θα έχουν μια έγνοια λιγότερη.

Οι άνθρωποι που μέχρι τώρα εξαρτώνταν από πάνω σας θα απελευθερωθούν, γιατί εσείς θα κόψετε αυτή την αμοιβαία εξάρτηση χάρη στην αυταγάπη σας. Αυτό δε σημαίνει ότι θα εγκατα­λείψετε τους άλλους. Προφανώς θα είστε πιο κοντά στον άλλο από ποτέ άλλοτε, επειδή δε νιώθετε υποχρέωση απέναντι του. Κι όταν νιώθετε ότι είναι καλό να αποχωρήσετε, θα αποχωρείτε. Στην περίπτωση αυτή είναι καλύτερο και για τον άλλο.

Οι άνθρωποι που είχαν χάσει την αγάπη για τον εαυτό τους ίσως την ξαναβρούν, γιατί η ακτινοβολία αγάπης από το μαγνήτη σας θα μεταδίδεται στους κοντινούς σας ανθρώπους (νευρώνες-καθρέφτες).

Μέσα από το νόμο του συντονισμού, η αγάπη σας θα φέρει στην επιφάνεια και την αγάπη στους άλλους. Και σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι ακόμα έτοιμος γι’ αυτό, το πεδίο της αυταγάπης δημιουργεί γύρω σας ένα είδος προστατευτικού μανδύα.

Και όλα αυτά χωρίς κάποιο σχέδιο και χωρίς κόπο!

 

Η αγάπη για τη ζωή σας είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας και στους άλλους. Ένα σωρό λοιπόν θετικοί λόγοι να δώσετε προτεραιότητα στον εαυτό σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πάρετε μια απόφαση: ότι θέλετε να βιώσετε αυτό που θα συμβεί αν αποτολμήσετε το πείραμα.

 

Ένα κείμενο από το βιβλίο «Το Μυστικό Του Μαγνήτη Της Καρδιάς» του Ruediger Schache


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
20638442_1926299647643112_7402315654065343291_n.jpg
Συμβαίνει τώρα: Αυγουστιάτικη Πανσέληνος!
Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας, ο πολέμιος του Αρειανισμού, ο Προστάτης των πεζών*-18/1: Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριάρχες Αλεξανδρείας
“Σκοτεινές ὑποθέσεις”, τοῦ Τάσου Γέροντα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.