Ανοιχτή πόρτα

Η προσευχή των σόσιαλ μίντια, του Κωστή Α. Μακρή

Kostis A. Makris
Spread the love

Kostis A. Makris

 

 

 

 

 

 

  

Κωστής Α. Μακρής  

 

 

 

 

proseuxi_3.jpg

 

 

Όσιοι, άγιοι και γκουρού του διαδικτύου, του φέις μπουκ και των άλλων σόσιαλ μίντια!

Βοηθείστε με να ξεχωρίζω αυτά που δεν μπορώ να αλλάξω απ’ αυτά που μπορώ να αλλάξω!(και δεν αναφέρομαι σε ψώνια, ρούχα, παπούτσια, εσώρουχα ή άλλα καταναλωτικά αγαθά).

 

Δώστε μου γνώση και επάρκεια για να κάνω λάικ σε κάτι που να αξίζει κι όχι σε παπαρογλυκομπουρδίτσες και σελφο-αυτοϊκανοποιήσεις, να κοινοποιώ αξιόλογες δημοσιεύσεις και να μην αναπαράγω άκριτα κάθε σπαμ και κάθε φόλα.

Να κατανοώ για ποιό λόγο κάποιος ή κάποια που αγνοώ παντελώς (το παντελώς είναι το «Παντελής» σε επίρρημα) και έχει μάλλον ψευδώνυμο και δεν έχουμε και κανέναν κοινό φίλο για να πάρω στοιχειώδεις πληροφορίες, μου στέλνει αίτημα φιλίας κι όταν ρωτάω με μήνυμα ίνμποξ ποια ήταν η αφορμή για το αίτημα φιλίας και ποιος/ποια είναι, εκείνος/εκείνη να μην απαντάει.

Βοηθείστε με, πνεύματα αγαθά του διαδικτύου και των σόσιαλ μίντια να εντοπίζω ανάμεσα στους υπάρχοντες και επίδοξους φίλους εκείνους που μπορούμε να τσαλαβουτάμε και στα ρηχά με γέλωτες και χιούμορ αλλά και στα βαθιά με χάρη, διακριτικότητα, ευπρέπεια και ευγένεια.

Συνδράμετέ με, νεράιδες και ξωτικά του διαδικτύου, στην αποφυγή κάθε είδους προσβολής της πίστης, των πολιτικών πεποιθήσεων, σεξουαλικών προτιμήσεων και προκαταλήψεων των άλλων, ερμηνεύοντας σωστά το προφίλ τους ―όσο μου επιτρέπεται να δω πριν αποδεχτώ ένα αίτημα φιλίας― και κρατώντας μακριά μου τους ρατσιστές, τους φασίστες, τους κοινωνικά επικίνδυνους και τους στενόμυαλους όσο μπορώ. Όσο για τους καθ’ υπερβολήν ναρκισσευόμενους, να τους φροντίζετε κι αυτούς αλλά κρατείστε τους όσο γίνεται μακριά μου καθώς δεν θέλει πολύ ο άνθρωπος να κολλήσει και να πάθει βαρύ αυτοθαυμασμό.

Δώστε μου λίγη από τη φώτισή σας για να δέχομαι με λελογισμένο έπαινο ό,τι μπορώ να δεχτώ και μου αρέσει, να απορρίπτω χωρίς κραυγές και τυμπανοκρουσίες ό,τι είναι απαράδεκτο για μένα και να καταλαβαίνω τη διαφορά.

 

09 Δεκεμβρίου 2016

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Μανώλης Δημελλάς
Στ΄αποκαλόκαιρου τα μέλια, του Μανώλη Δημελλά
Και όμως ηττηθήκαμεν… η υπόθεση ΡΟΔΟΓΚΑΖ στο Καναμάτ, του Αντώνη Χατζηιωάννου
Αντετόκουνμπο, Ελληνική σημαία και NIKE

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.