Ανοιχτή πόρτα

Η γελοία ονοματοδοσία των ελληνικών υπουργείων, του Χρήστου Μαγγούτα

Xristos Magoutas
Spread the love

 

 

 

 

 

eforia2_0.jpg

 

 

[Καμιά φορά γελάω με κάτι που είχα γράψει ο ίδιος. Αλλά έχω καλή δωρεάν ψυχίατρο που, αφού λύθηκε στα γέλοια, μου έδωσε κουράγιο θυμίζοντας μου ότι οι πολιτικοί λένε τόσες πολλές βλακείες που κανένας δε θα προσέξει τις δικές μου].

 

Στις πιο πολλές χώρες το λένε απλά Ministry of Education ή το αντίστοιχο στη γλώσσα κάθε χώρας. Στην Ελλάδα όμως είμαστε μυθομανείς και πρέπει να πούμε το παραμύθι μας. Βλέπε μια σύγκριση πού έχει καθιερωθεί στις περισσότερες χώρες να λέγονται τα διάφορα υπουργεία και πώς ονομάζονται στη μυθομανή ελληνική κοινωνία, που θέλει να φτάσει στην Κόκκινη Μηλιά, τη στιγμή που κοντεύουν να της πάρουν τον Κόκκινο Μύλο στην Αθήνα.

MINISTRY OF EDUCATION – Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Δια Βίου Μάθησης (Κανονικά θα έπρεπε να λέγεται Υπουργείο Παιδείας, Παραπαιδείας, Μυθευμάτων και Αρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες)

MINISTRY OF ADMINISTRATION – Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (κούνια που μας κούναγε, δε μπορούμε να μοιράσουμε δυο γαϊδουριών άχυρο και θέλουμε και ηλεκτρονική διακυβέρνηση)

 

MINISTRY OF PUBLIC ORDER – Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (τους διέφυγε να γράψουν «και Δακρυγόνων»)

MINISTRY OF JUSTICE – Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (σας το λέω: εμείς τελικά από την πολλή δικαιοσύνη, τη διαφάνεια των πολιτικών και τα πολλά ανθρώπινα δικαιώματα, θα πάμε)

MINISTRY OF DEFENCE – Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Δηλαδή αν δεν είχε το “Εθνικής” θα μπορούσε να νομίσει κανείς ότι είναι Τουρκικής ή Σκορπιανής; Καλά με τον Ακη, το Μπένυ, το Γιάννο και μερικούς στρατηγούς μπορεί να μην ήταν «Εθνικής»)

MINISTRY OF LABOUR – Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (Καλύτερα: Υπουργείο των Τριών Κακών της Μοίρας μας)

 

MINISTRY OF ENVIRONMENT – Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Ποια ενέργεια ρε παιδιά; Και μπορούμε να αλλάξουμε και το κλίμα; Ε αλλιώς τι Ελληναράδες είμαστε!)

 

MINISTRY OF FINANCE – Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (Ξέρει κανένας ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην Οικονομία και στα Οικονομικά; Το «Εθνικής» είναι για να ξεχνάμε ότι είναι της Τρόικας).

 

MINISTRY OF DEVELOPMENT – Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Τα λεξικά δε με βοηθήσανε να βγάλω άκρη. Τα δίχτυα του γέρο-Μιχάλη του ψαρά εννοεί;)


SHARE
RELATED POSTS
Τώρα τ’ αποβράσματα προσποιούνται και τους «καλλιτέχνες», του Δημήτρη Κατσούλα
Η θάλασσα μέσα μου, του Μάνου Στεφανίδη
Μοναχά λόγια, χίμαιρες…, του Μανώλη Δημελλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.