Πρόσωπα - Αφιερώματα

Η ερωτική επιστολή της Πιαφ στον Χορν που αγοράστηκε 1500 ευρώ

piaf-xorn.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

piaf-xorn.jpg

 

«Σ” αγαπώ όπως δεν αγάπησα ποτέ κανέναν, Τάκη, μη μου πληγώσεις την καρδιά! Μπορεί να έρθεις στο Παρίσι με την Ειρήνη, αλλά μάλλον δεν το βλέπω, έτσι θα έρθω εγώ κοντά σου το Νοέμβριο, κανείς στον κόσμο δεν θα με εμποδίσει να έρθω στην Αθήνα, όμως αυτό που πρέπει να κάνεις χωρίς δισταγμό είναι να έρθεις στην Αμερική το Δεκέμβριο, έτσι θα ξανασμίξουμε εκεί και από κει ελπίζω να σε φέρω στο Παρίσι, που όταν το γνωρίσεις θα το αγαπήσεις όσο κι εγώ, Αν πας στο Λονδίνο μετά την Αμερική θα πάω κι εγώ, θα “θελα να ζω πολύ κοντά σου, νομίζω πως θα μπορούσα να σε κάνω ευτυχισμένο και πιστεύω επίσης πως σε καταλαβαίνω πολύ καλά. Ξέρω πως είμαι ικανή να τα  παρατήσω όλα για σένα».

 

Αυτή είναι η επιστολή της Έντιθ Πιάφ προς τον Δημήρη Χορν, η οποία δημοπρατήθηκε το 2008 σε ξενοδοχείο των Αθηνών και πουλήθηκε προς 1500 ευρώ.

 

Τον Σεπτέμβριο του 1946 η Γαλλίδα τραγουδίστρια Εντίθ Πιάφ έδωσε συναυλία στο θέατρο Κοτοπούλη. Εκεί συνάντησε για πρώτη φορά και ερωτευθηκε σφόδρα τον Δημήτρη Χορν . Εκείνος ήταν 25 χρόνων και ήδη παντρεμένος, η Πιαφ 31. Τον διεκδίκησε αλλά ο Χορν δεν ανταποκρίθηκε ποτέ.  Η επιστολή που βγήκε στη δημοσιοτητα είναι μία από τις πολλές που του έστελνε από το Παρίσι.

 

Πληροφορία: Η Μηχανή του Χρόνου


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Γράμμα στον Γιάννη, του Νίκου Βασιλειάδη
The Terminator! (Ο εξολοθρευτής), του Γιώργου Σαράφογλου
“Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” για την Νίτσα Φωταρά-Παγκά: “Υπόδειγμα συζύγου, μητέρας, εκπαιδευτικού. Καλή Δύναμη Μίλτο”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.