Πρόσωπα - Αφιερώματα

Γράμμα στον Μιχάλη Ασλάνη, της Δάφνης Βαλέντε

Spread the love
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

* Η Δάφνη Βαλέντε είναι σχεδιάστρια μόδας διεθνούς κύρους, πρώην πρόεδρος των Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας και προσωπική φίλη του Μιχάλη Ασλάνη. 

 

 

Μιχάλη μου,

 
δυστυχώς εσύ το γνώριζες καλά, ότι εμείς οι άνθρωποι της μόδας, καθώς και πολλοί άνθρωποι στα επαγγέλματα με λάμψη, είμαστε στην πλειοψηφία μας, άτομα στερημένα και υπερευαίσθητα, που διψάμε για τα φώτα και την αναγνώριση, γιατί πιστεύουμε ουτοπικά, ότι θα βρούμε την αγάπη που έχουμε τόσο ανάγκη μέσα από την καταξίωση.

 

Νοιώθουμε κυρίαρχοι κάτω από τα φώτα της πασαρέλας, όμως όταν σβήσουν τα φώτα, το κενό, η μοναξιά και η κατάθλιψη μας χτυπάνε απειλητικά την πόρτα.

 

Γι’αυτό τον λόγο, ελπίζω εκεί που βρίσκεσαι πια, να νιώθεις γαλήνη, αγάπη, ασφάλεια.

 

Θέλω να σε φαντάζομαι να έχεις πάρει μαζί σου τα χρώματα της θάλασσας, την ζεστασιά του ήλιου, τα αρώματα των λουλουδιών, γεύσεις γλυκές και τα ακούσματα του Χατζιδάκι και της Πρωτοψάλτη που τόσο αγάπησες.

 
Με τα ματιά της φαντασίας, σε βλέπω ήρεμο και γελαστό, να έχεις μπροστά σου αμέτρητες κόλες χαρτί, πολύχρωμους μαρκαδόρους, χάντρες, πέρλες, παγιέτες και να δημιουργείς, ονειρικά, μαγικά, αγγελικά φορέματα, για την επόμενη επίδειξη σου στην ουράνια πασαρέλα, που θα φωτίζεται από το ζεστό φως των αστεριών.
 
 
Είμαι σίγουρη ότι θα έχεις φροντίσει να γράψεις τις προσκλήσεις με τον ξεχωριστό, τρυφερό, παιδικό γραφικό σου χαρακτήρα, προσθέτοντας καρδιές, αστέρια και λουλουδάκια και πριν την επίδειξη θα είσαι για μοναδική φορά χαλαρός και ξέγνοιαστος.
 
 
Άλλωστε είμαι σίγουρη ότι έχεις πλέον αφήσει πίσω σου, μαζί μας εδώ στη γη, όλα όσα σε πλήγωσαν, την μοναξιά, τον φόβο, την ανασφάλεια, την απόγνωση, την αχαριστία, την προδοσία, τον φθόνο, την μισαλλοδοξία.
 
 
Θα σε θυμόμαστε πάντα με τρυφερότητα, σαν ένα παιδί που δεν ενηλικιώθηκε ποτέ.
 
 
 
 
* Η Πόρτα ευχαριστεί θερμά την κ. Δάφνη Βαλέντε για την παρούσα δημοσίευση, με αφορμή την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε σήμερα το μεσημέρι.
 
SHARE
RELATED POSTS
Κι άλλες απώλειες για τον Γιώργο Χατζημάρκο-Αποστροφή προς τον Περιφεριάρχη Ν.Αιγαίου και από τις Κυκλάδες με μομφές από την Θεώνη Λειβαδάρου
Αποχαιρετισμός σ’ έναν νέο Ποιητή, του Κωνσταντίνου Μεϊντάνη
Ο Γιώργος Αρκουλής απαντά στον Προυστ για την Πόρτα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.