Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Η Επέτειος, του Βαγγέλη Παυλίδη

Spread the love

Vangelis Pavlidis

 

Βαγγέλης Παυλίδης

 

 

 

 

 

002.jpg

 

 

 

Άτομα τα οποία θα χαραχτηρισθούν ως επικίνδυνα θα παραμείνουν υπο περιορισμόν. Εις αυτούς θα είπωμεν, είσθε πτώματα ωδωδότα και τυμπανιαία…
Γ. Παπαδόπουλος

 

Εκείνος που χαρούμενος περπατάει σε παράταξη με την συνοδεία μουσικής έχει κιόλας κερδίσει την περιφρόνησή μου. Κατά λάθος του έχει δοθεί ένας μεγάλος εγκέφαλος ενώ θα αρκούσε ο νωτιαίος μυελός.

 Albert Einstein

 

21 Απριλίου σήμερα κι αναρωτιέται κανείς τι άραγε να ξέρουν οι σημερινοί 30ρηδες και 40ρηδες για την Ελλάδα των Ελλήνων Χριστιανών. Τα βασανιστήρια, τα φακελλώματα, τα ξερονήσια και τους άλλους τόπους εξορίας. Την κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας, την απαγόρευση των συναθροίσεων, την λογοκρισία, τον φόβο του σπιούνου που παραμόνευε στην κάθε γωνιά, στον κάθε καφενέ… την διακυβέρνηση της χώρας με το “αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν”.

 

Και τι απο αυτά να γνωρίζουν άραγε πολλοί από εκείνους που ενταγμένοι σήμερα στην νεο-Ναζιστική Χρυσή Αυγή επαναλαμβάνουν τα συνθήματα της χούντας;

 

Μην περιμένετε απαντήσεις απο εμένα… κοιτάχτε γύρω σας. “The answer my friend is blowin’ in the wind”, που λέει και ο Bob Dylan.

 

Παραθέτω δυο σκίτσα μου. Δημοσιευμένο το ένα αφού διέφυγε απο την λογοκρισία. Με το χιούμορ να τρέχει απο τα πατζάκια τους οι λογοκριτές δεν κατάλαβαν τι σχέση να έχει άραγε η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με την χούντα που υπηρετούσαν. Το άλλο, του 1973, είναι αδημοσίευτο. Είναι απο εκείνα που έκανα για τον εαυτό μου και τους πολύ πολύ κοντινούς και έμπιστους φίλους.

 

 

“He who joyfully marches to music in rank and file has already earned my contempt.
He has been given a large brain by mistake, since for him the spinal cord would fully suffice.”
Albert Einstein

 

21 April marks the anniversary of the establishment in 1967 of a military dictatorship in Greece.

 

The first of my cartoons on the occasion of the anniversary of the Declaration of Human Rights by the UN, managed to slip by the censor and was published in December 1972. The other, also of 1972, was one of those I made only for myself and a few trusted friends.

 

 

 

SUMUM-JUS.jpg

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.   

  The article expresses the views of the author  

   iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Vangelis Pavlidis
Οι καλοί τρόποι στο τραπέζι-Erasmus Desiderius–Good table manners, του Βαγγέλη Παυλίδη
Vangelis Pavlidis
Γράμμα στον Άγιο Βασίλη αρ.2 – Letter to Santa Nr. 2, του Βαγγέλη Παυλίδη
5 Ιουνίου 1944, Απελευθέρωση της Ρώμης, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.