Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Η Αποκάλυψη, ο Τύπος, του Βαγγέλη Παυλίδη

Vangelis Pavlidis
Spread the love

 

Vangelis Pavlidis

 

 

Βαγγέλης Παυλίδης

 

 

 

 

 

 

 COLLAGE.jpg

 

 

Αργία σήμερα -άσε που απεργούμε κιόλας οι δημοσιογράφοι- και η αργία λένε πως είναι μήτηρ πάσης κακίας. Όντας λοιπόν “αργός” έκανα μια ηλεκτρονική βόλτα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, αυτών που κυκλοφορούνε τις μέρες αυτές. Με έπιασε ψυχοπλάκωση διαβάζοντάς τες και τις κρεμάω εδώ σαν στο περίπτερο για να ψυχοπλακωθείτε κι εσείς (εδώ υπεισέρχεται η κακία του “αργού”). Τι κακό! Θα χυθεί αίμα, θα έλθει ο βασιλιάς, η χούντα ίσως και να μην ήταν χούντα, αρα…, οι μετανάστες κατακλέβουν τους “ολυμπιονίκες”. Και έχουμε κι εκείνο το ανατριχιαστικό και απαίσιο όπου ο ευφυής συντάκτης (τρομάρα του, του γελοίου) εμπνέεται απο το τραγικό συμβάν που είχε θύμα ένα πεντάχρονο παιδάκι. Αντε και μην του πω κι άλλα του ευφυή συντάκτη…

 


Μέσα σ΄ολον αυτόν τον ορυμαγδό απο λιμούς, λοιμούς και καταποντισμούς μούρθε στον νου ένα κείμενο, το μόνο ισάξιο που γνωρίζω με το ύφος των “φυλλάδων” σε τρόμο και φρίκη -η Αποκάλυψη του Ιωάννη. Κεφάλαιο Θ’, λοιπόν:

 

“… Και ήνοιξε το φρέαρ της αβύσσου, και ανέβη καπνός εκ του φρέατος ως καπνός καμίνου καιομένης, και εσκοτίσθη ο ήλιος και ο αήρ εκ του καπνού του φρέατος, και εκ του καπνού εξήλθον ακρίδες εις την γην, και εδόθη αυταίς εξουσία, ως έχουσιν εξουσίαν οι σκορπιοί της γης…. Και τα ομοιώματα των ακρίδων όμοια ίπποις ητοιμασμένοις εις πόλεμον και είχον θώρακας ως θώρακας σιδηρούς, και η φωνή των πτερύγων αυτών ως φωνή αρμάτων ίππων πολλών τρεχόντων εις πόλεμον και έχουσιν ουράς ομοίας σκορπιοίς και κέντρα… και ελύθησαν οι τέσσαρες άγγελοι οι ητοιμασμένοι εις την ώραν και εις την ημέραν και μήνα και ενιαυτόν, ίνα αποκτείνωσι το τρίτον των ανθρώπων. Και ο αριθμός των στρατευμάτων του ίππου δυο μυριάδες μυριάδων και εκ των στομάτων αυτών εκπορεύεται πυρ και καπνός και θείον. Και απεκτάνθησαν το τρίτον των ανθρώπων εκ του πυρός και του καπνού και του θείου…”

 

Έτσι, για να ξέρουμε τι μας περιμένει αν δεν μετανοήσουμε για τις επιλογές μας και αν δεν συμμορφωθούμε “προς τας υποδείξεις”, των φυλλάδων και όχι μόνο.

 

 * Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.   

  The article expresses the views of the author  

   iPorta.gr 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Δημοψήφισμα και σκιτσογράφοι – Cartoonists and Greek referendum, του Βαγγέλη Παυλίδη
Pablo-Picasso.jpg
Pablo Picasso, του Βαγγέλη Παυλίδη
Vangelis Pavlidis
Τα δυο άκρα – The two extremes, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.