Βιβλίο

Η αποδυνάμωση του ρουσφετιού στο “Μαύρο και δαγκωτό”, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

 Τζίνα Δαβιλά

Μπορεί το περιεχόμενο ενός βιβλίου να αμφισβητεί την πορεία του συγγραφέα του;

Μπορεί ένα πόνημα των 142 σελίδων, απολύτως κατανοητό και εκλαϊκευμένο, να είναι απαραίτητο στον κάθε πολίτη που ψηφίζει;

Ο Γιώργος Νικητιάδης με αμεσότητα, ειλικρίνεια και καλώς εννοούμενη πολιτική μαγκιά τάσσεται υπέρ της αλλαγής του συστήματος (που εξέθρεψε και το δικό του κόμμα, το ΠΑΣΟΚ), καταργώντας τον σταυρό προτίμησης κατά την εκλογική διαδικασία, που στην πραγματικότητα θρέφει μια πλασματική, βουλευτική υπεροχή, που ένας χαρισματικός και αληθινά δημοκρατικός πολιτικός πρέπει να χαρίσει.

Στην παρουσίαση του βιβλίου του «Μαύρο και δαγκωτό» που παρακολούθησα χθες στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ο κ. Νικητιάδης εξομολογητικός και απολογητικός παραδέχτηκε ότι και ο ίδιος έπαιξε με το άνισο παιχνίδι του κυνηγημένου σταυρού φέρνοντας ως παράδειγμα τον εαυτό του και επιχειρηματολογώντας απευθυνόμενος στον βουλευτή Δωδεκανήσου Μάνο Κόνσολα (υπέρμαχο της σταυροδοσίας και ένα από τους ομιλητές του χθεσινού πάνελ) ότι ο χρόνος που αφιέρωσε για να συγκεντρώσει τους σταυρούς που τον ανέδειξαν πρώτο βουλευτή, θα μπορούσε να είναι απείρως αποδοτικότερος και παραγωγικότερος αν διοχετευόταν στην ίδια την Πολιτική και στη Δημοκρατία της χώρας. Στην Πατρίδα πιο απλά.

Σύντομος, ουσιαστικός και εύστοχος ο Γιώργος Νικητιάδης υπενθύμισε ότι τα ρουσφέτια της σταυροδοσίας εξαργυρώνονταν τις τελευταίες δεκαετίες με μετακλητούς διορισμούς των ψηφοφόρων, που στην οκταετή θητεία ενός σταυροδοτούμενου βουλευτή, μονιμοποιούνταν οι σταυροδότες του. Η σταυροδοσία σήμαινε και σημαίνει την παράκαμψη των αξιότερων αφ’ενός, την επικράτηση μιας γενικευμένςη προσβολής για το πολιτικό σύστημα αφ’ετέρου.

«Δεν είναι αυτό το επίπεδο της Πολιτικής που θέλουμε. Όμως, πληρώνουμε δικές μας αμαρτίες» επεσήμανε ο συγγραφέας –δικηγόρος-πρώην βουλευτής και υπουργός Τουρισμού.

Η δική μου επισήμανση είναι να παρακολουθήσετε, αν βρεθεί στην περιοχή σας, μια ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση που κατορθώνει να συνενώσει πολιτικούς απ’όλες τις παρατάξεις ή τουλάχιστον να διαβάσετε ένα μικρό, περιεκτικό, απλό βιβλίο που φιλοδοξεί να αποτελέσει την αρχή της αποδυνάμωσης του ρουσφετιού και την σύμπλευση των δημοκρατικών κομμάτων κάτω από το πρίσμα μιας Δημοκρατίας που αναζητείται απεγνωσμένα.

Άλλωστε το ζητούμενο όλων, όσοι ζητάμε την αλλαγή στην Πολιτική, είναι αυτό: να συμφωνήσουν κάποια στιγμή όλα τα κόμματα σε κάποιες κοινά αποδεκτές αρχές. Και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Υγ: Σήμερα Κυριακή 7 Φεβρουαρίου το βιβλίο του Γιώργου Νικητιάδη “Μαύρο και δαγκωτό” παρουσιάζεται στην Κω, στο Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινού, στςι 6:30μμ.

* Το άρθρο απηχεί στις απόψεις του συντάκτη του.

iPorta.gr

 

 

 

 

SHARE
RELATED POSTS
«Το δακτυλίδι της Θεάς». Κεφάλαιο 16o: Επίλογος, του Νίκου Βασιλειάδη
Διαβάζοντας: “Άνδρας με κόκκινο μανδύα”, του Άγγελου Κουτσούκη
llll.png
Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης-Βιβλιοπαρουσίαση, του Νίκου Βασιλειάδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.