Απόψεις

Η αντιφατική Πρόεδρος της Βουλής, της Τζίνας Δαβιλά

 

 

 

 

 

Τζίνα Δαβιλά 

 

 

 

 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει πάνω της κάτι αντιφατικό: βλέμμα και ύφος αυστηρό και φοβιστικό και χαμόγελο πρόσχαρο και ελκυστικό.

 

Το πρώτο – υποθέτω – της δημιουργήθηκε από την ενασχόλησή της με την Πολιτική και την κάψα να κυβερνήσει κάποια στιγμή (έχει πάνω της κάτι τρομακτικά όμοιο με τον αυταρχισμό των δικτατόρων), το δεύτερο της έμεινε από την παιδική της ηλικία, όταν έπαιζε κουτσό με τις φίλες της, όταν πήγαινε στις πορείες ως μαθήτρια και όταν συμμετείχε στις διαδηλώσεις ως φοιτήτρια.

 

Και μάλλον από τότε της έμεινε και το ιδιότυπο χιούμορ, το οποίο είναι ίσως θαυμάσιο για την πλατεία, την παρέα, την οικογένεια, αλλά ανακόλουθο με την θέση της προέδρου της Βουλής.

 

Θέλω να πω πως το σχόλιο «ο κος Ψαριανός μάλλον αυτοαποκαλείται ο τοίχος, γιατί είπε πως και οι τοίχοι έχουν αυτιά» μπορεί να προκάλεσε γέλιο σε κάποιους βουλευτές, αλλά ήταν επιεικώς άχρονο και άτοπο. Η Πρόεδρος της Βουλής ή έχει μπερδέψει τους χώρους ή θεωρεί την Βουλή τσιφλίκι της.

 

Γρηγόρη Ψαριανέ, με εξέπληξες που δεν απάντησες ότι χρησιμοποίησες παροιμία για να δηλώσεις πως κάποιοι άνθρωποι έχουν αυτιά και μάτια και στην πλάτη και που δεν την ρώτησες, πότε από-αποκαλέστηκες τοίχος.

 

Από την άλλη κατανοώ πως προσπέρασες την ειρωνεία της Ζωής Κωνσταντοπούλου που είναι διάχυτη σε συγκεκριμένους ανθρώπους, όπως διάχυτη είναι και διάθεσή της να μετατρέψει την Βουλή σε παιδική χαρά για να μην πω σε τσίρκο, δεδομένου πως δεν έχει συνειδητοποιήσει την θέση που της απέδωσαν οι βουλευτές. Εκτός εάν στην περίπτωσή της ισχύει η αλαζονεία της εξουσίας (που για να είμαι ειλικρινής μου φαίνεται ως το επικρατούν σενάριο). Εάν αυτό ισχύει θέλω να της θυμίσω μια σπουδαία κρητική μαντινάδα:

 

«Καλοχαιρέτα τους πεζούς όταν καβαλικέψεις

για να σε χαιρετούν κι αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις».

 

Αλλιώς, Ζωίτσα, (που πραγματικά δεν ξέρω αν σε συμπαθώ ή σε αντιπαθώ), θα γράψεις τη δική σου ιστορία με την συμπεριφορά σου ως Προέδρου Της Βουλής. Εσύ έχεις τις δικές σου αντιφάσεις. Και η ζωή έχει κι αυτή τις δικές της αντιφάσεις. Όταν  με το καλό μετά από χρόνια ξεπεζέψεις από την έδρα, σε αντίστοιχες συμπεριφορές άλλων προέδρων, θα βγάζεις φωτιές από το στόμα, που θα απειλούν όλο το Σύνταγμα. Η Πολιτική είναι κάτι άλλο από την Δικηγορία και την Προεδρία της Βουλής.

 

Ή για να το θέσω σωστότερα, η Προεδρία της Βουλής είναι κάτι άλλο από τις ατακαδόρικες φράσεις της Πολιτικής και της Δικηγορίας. Αν με εννοείς τι εννοώ…

 

Δείτε το πλήρες βίντεο παρακάτω

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/wszhaSCdkcI” frameborder=”0″ allowfullscreen ]


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ο εξορκισμός των υιών-ιών των υπολογιστών, της Μάρως Κερασιώτη
«Η υπόσχεση», της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου—Τσίσσερ
Ταπεινωμένα Γηρατειά, του Δημήτρη Μπρούχου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.