Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

I am sharing ‘το χαμόγελο και η δύναμη’ with you, της Δέσποινας Γρηγοριάδη

Spread the love

Η Δέσποινα Γρηγοριάδη είναι ιδιωτική υπάλληλος, τα τελευταία πέντε χρόνια ασχολείται με το γράψιμο και με διαφορά άρθρα και διηγήματα. Ηλεκτρονικά κυκλοφορεί το πρώτο της διήγημα με τίτλο “Ξεκλειδώνοντας την καρδιά μου”.

Υπάρχουν τόσο πετυχημένα στιχάκια και γνωμικά που έχουν γραφτεί, για να μας υπενθυμίζουν ότι η πραγματική ευτυχία θα βρεθεί η είδη βρίσκεται στον δρόμο μάς. Αλλά παράλληλα λένε ότι πρέπει να την κυνηγάμε, όμως τελικά τη ισχύει;

Σε όλη την (φιλοσοφία) χρόνια ολόκληρα ακόμη μέχρι τώρα κάποιοι άνθρωποι έχουν πετύχει ισχυρά μέσα στην ζωή τούς. Σαν να έχουν βρει το κύριο λόγο το σίγουρο μονοπάτι πού έφεραν τ’ ανάλογα βήματα. Ενώ κάποιοι άλλοι ακόμα περνούν  από διάφορους σταθμούς για να ριζώσουν  βαθιά στην καθημερινότητα τούς.

Υπάρχουν και κάποια άλλοι πού την αρχή για όλα αυτά δεν την αναζητούν σε τίποτα, παλεύουν απλά και όπου οδηγήσει η εξέλιξή τούς.

Η νοοτροπία που εκπέμπεται καθορίζει

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το χαμόγελο και η δύναμη κρύβεται, στο πώς αντικρίζουμε αποκλειστικά εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μάς. Όπως κι ‘ αν ακολουθήσουν οι οποίες καταστάσεις, η ευτυχία η μια ευτυχισμένη ζωή αποτυπώνεται από τον έναν και μόνο λόγο πού νιώθουμε απέραντη ευγνωμοσύνη για τη κάθε μέρα πού ήρθε και έφυγε . Από το δικό μας χέρι εξαρτιούνται πολλά κομμάτια συνέχειας. Δεν αποτελείται από καμία απόλυτη ακρίβεια για το πώς ‘’Γίνεται να ζεις την ευτυχία – η πώς έρχεται η ευτυχία τελικά. ‘’  Εάν εσύ, δεν νιώθεις καλά.

SHARE
RELATED POSTS
«Λόγω τιμής»… και με όλους παρόντες…, της Τζίνας Δαβιλά
Δραματικά πρόσωπα των Χριστουγέννων και η Γέννηση του Θεανθρώπου, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά
Στη μαγεία της διακριτικής πολυτέλειας των Tiffany’s, της Ωραιοζήλης – Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.