Υγεία

Η ακμή εχθρός του δέρματος, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

Αν θέλουμε το δέρμα να λάμπει και να είναι σφριγηλό, οφείλουμε να αποκτήσουμε καλές συνήθειες από την εφηβική μας ηλικία. Ο μεγαλύτερος εχθρός της επιδερμίδας μας είναι η ακμή, οπότε οφείλουμε να πάρουμε τα μέτρα μας…

Η ακμή που την έχουμε συνδυάσει με την εφηβεία μπορεί να εκδηλωθεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες. Επί της ουσίας, πρόκειται για φλεγμονή των σμηγματογόνων αδένων και σε ήπια μορφή εκδηλώνεται με μαύρα στίγματα. Σε σοβαρότερη μορφή εμφανίζονται μικρά κόκκινα σπυράκια με πύον ή ακόμη και οζίδια και κύστεις, που μπορεί να παραμείνουν στο δέρμα για αρκετές εβδομάδες.

Την ακμή μπορεί να προκαλέσουν ορμονικές διαταραχές, στρες, αναβολικές και ναρκωτικές ουσίες, λιπαρά καλλυντικά αλλά και κληρονομικοί παράγοντες. Οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε άμεσα και με σωστή θεραπεία, διαφορετικά μπορεί να εξελιχθεί σε επίμονη και χρονοβόρα πάθηση, η οποία επηρεάζει σημαντικά την ψυχολογία του ατόμου και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε κατάθλιψη.

Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση τοπικών φαρμάκων ή την αγωγή από στόματος- με αντιβιοτικά ή ορμονικά σκευάσματα- προκειμένου να ρυθμιστούν οι ορμόνες που προκαλούν αυξημένη σμηγματόρροια. Αν η ακμή αντιμετωπιστεί σωστά δεν αφήνει σημάδια, οπότε ας μην καθυστερούμε την αντιμετώπιση της!

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
«Κακά γεράματα» θα έχουν όσοι εργάζονται πολύ και κοιμούνται λίγο!
Παντζάρια: αντιοξειδωτικά και θαυματουργά!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Οι όγκοι του εγκεφάλου, Της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.