Ανοιχτή πόρτα

Η 1η Μαΐου και το σήμερα, του Φώτη Χατζηδιάκου [Δήμαρχος Ρόδου]

14632536_10153966077892844_1753843094_o.jpg

14632536_10153966077892844_1753843094_o.jpg 

  

 

  Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι Δήμαρχος Ρόδου

     

 

 

 

protomagia.jpg

 

 

Η 1η του Μάη, αποτελεί ημέρα τιμής και μνήμης των αγώνων των εργαζομένων, μέσα από τους οποίους κατακτήθηκαν τα εργασιακά δικαιώματα για σταθερή εργασία, ασφάλεια, δίκαιη αμοιβή και υγεία, βασικές προϋποθέσεις για μια αξιοπρεπή ζωή.

 

Σήμερα, σε μια περίοδο σύνθετων οικονομικών, πολιτικών και γεωπολιτικών προκλήσεων τα κοινωνικά δικαιώματα του ‘Ελληνα εργαζόμενου συνεχώς υποχωρούν και καταρρέουν.

 

Ο αριθμός των ανέργων του οικονομικώς ενεργού πληθυσμού εξακολουθεί να παραμένει σε πολύ υψηλά ποσοστά και η έλλειψη στοιχειώδους προστασίας των ανέργων αφού το 30% των εργαζομένων στερείται την μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση, την κοινωνική ασφάλιση οδηγούν σε εντεινόμενη εργασιακή ανασφάλεια, ανισότητα, σε έκρηξη της φτώχειας με αρνητικές κοινωνικές επιπτώσεις και αβεβαιότητα ως προς το εργασιακό μέλλον τους.

 

Η ακραία πολιτική λιτότητας, η εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας και η συρρίκνωση του κατά κεφαλή εισοδήματος απειλεί χιλιάδες εργαζόμενους, που καλούνται να επωμιστούν τα βάρη μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, η οποία δεν αποτελεί πλέον μια απλή συγκυρία, αλλά μια κατάσταση, που δεν έχει τελειωμό. Απαιτείται ενότητα, αγωνιστικότητα και συντονισμός της δράσης όλων μας για να εξασφαλιστεί ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, το οποίο δικαιούνται.

 

Εμείς ως Δημοτική Αρχή, μέσα από τις δομές του Δήμου μας στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων και παραμένουμε σταθερά στο πλευρό τους για την διαφύλαξη του Κράτους Πρόνοιας και των εργασιακών δικαιωμάτων που με τόσες θυσίες έχουν κατακτηθεί.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

  The article expresses the views of the author  

 iPorta.gr 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Φάρατζ, Λεπέν, Μητσοτάκης…, του Νίκου Σταθόπουλου
Γεώργιος Ροϊλός, 1890-93, αυτοπροσωπογραφία, του Μάνου Στεφανίδη
Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας από την Αδελφότητα για την Αποπεράτωση του Ι.Ν. Αγ.Σεραφείμ – Πρ.Ηλία Δ.Κ.Πεντέλης.

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.