Αναγνώστες

High Definition και όχι Standard Definition Κυρία Digea, του Δημήτρη Κατσούλα

* Ο Δημήτρης Κατσούλας είναι αναγνώστης της Πόρτας   

 

Και νάσου ένα πρωϊ -από τα μεσάνυχτα ήταν έτοιμο και μας είχαν προειδοποήσει κιόλας-σπάει τζάμι το ”τζαμάτο” ψηφιακό σήμα της Digea.

Είχαμε λοιπόν προετοιμασθεί με αποκωδικοποιητές, μαραφέτια, καλώδια scart, νέο τηλεχειριστήριο και ξεκινούμε στο θαυμαστό κόσμο των εικόνων.

Βλέπω καλά; ώ! του θαύματος. Κρύσταλο εικόνα, σταθερή και ακούνητη, πλούσιο χρώμα, ευκρίνεια, τέρμα τα ”χιόνια”, παντελής έλλειψη των ειδώλων.

Αρχίζει το μάθημα: μαμά έλα σου μάθω πώς θα χειρίζεσαι τη νέα μας tv, την ψηφιακή. Με ποιό τηλεκοντρόλ θ’ ανοίγεις την τηλεόραση, με ποιό αυτό το ”κουτάκι”, ποιό θ’ ανοίγεις ποιό θα κλείνεις τελευταία…μή γκρινιάζεις, σε λίγες μέρες θα τα παίζεις στα δάχτυλα,μή σου φαίνονται βουνό!

Λοιπόν η Digea-ο νέος μας πάροχος ψηφιακού σήματος και μεταφορέας απο την μια πλατφόρμα στην άλλη-καθιερώθηκε δια νόμου το 2007 με την ορίζουσα νομοθεσία να έχει περατώσει το έργο της τον Δεκέμβριο του 2012.

Ως συμβαίνει σε τούτο τον τόπο, έρχεται νέα παράταση και το έργο-η κάλυψη Πανελλαδικώς με ψηφιακό σήμα-να περατωθεί τέλος του 2013.

Αισίως λοιπόν φθάσαμε Μάρτιο του 2015,και κατά την Digea έχει-λέει-καλυφθεί το 95% της Επικράτειας. Κάλιο αργά παρά ποτε θα πείτε, μια χαρά είμαστε…

Οχι,δεν είμαστε μια χαρά, γιατί αυτό που βλέπουμε στις οθόνες μας, είναι το ίδιο που βλέπαμε και με την Αναλογική Τηλεόραση, με την διαφορά οτι εκλείπουν ”χιόνια” και ”είδωλα”. Η ανάλυση όμως παραμένει η ιδία, δηλαδή 720Χ576 γραμμές.

Και τί θα μπορούσε να γίνει; Θα μπορούσαμε να μεταβούμε απευθείας στην High Definition τηλεόραση, που αυτο σημαίνει αναλύσεις 1280Χ720 και 1920Χ1080, εικόνα δηλαδή 5/πλάσια σε ποιότητα, με πλούσια χρώματα,  λεπτομέρεια, κοντράστ.

”Είναι πολλά τα λεφτά Άρη”, και για τον ίδιο τον πάροχο αλλά και για τον τεχνικό εξοπλισμό των ιδιωτικών καναλιών (studio, κάμερες, φορητές εξωτερικές μονάδες.)

Γιατί, δεν το αξίζουμε; Γιατί, δεν πληρώνουμε μέσω του ανταποδοτικού τέλους στο λογαριασμό της ΔΕΗ; 
Πρέπει να είμαστε ουραγοι, πρέπει τελευταίοι να κλείνουμε το χορό, είναι στο Μεσογειακό μας ταπεραμέντο βρε αδερφέ !..Το 40%+των Ευρωπαϊκών μας χωρών χαίρονται την Υψηλή Ευκρίνεια και αυτό το ποσοστο χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει.

Υψηλή ευκρίνεια θα πει κύριοι, το να μη μπορεί η κυρία Αντζελίνα Τζολί να κρύψει το makeup, για τέτοια ποιότητα εικόνας μιλάμε.

Μη σας μπερδεύω άλλο με τη Φυσική, με νούμερα, με αναλύσεις SD-HD τη στιγμή που στην Πόλη της Καλαμάτας, απο το 1999 μέχρι σήμερα, δεν έχει υπαχθεί ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο στον ΓΠΣ (Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο).

Ναί, στην Καλαμάτα των 90-95000 κατοίκων για την οποία πολλοί Πολιτικοί Άνδρες (πανάθεμά τους) κοκορεύονται.

και κάτι τελευταίο που μου ήρθε από την Digea: ”μια τέτοια αλλαγή από standard definition σε high definition, θα οδηγούσε μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε αντικατάσταση των τηλεοράσεών τους…”

Απαντώ:

 

 

1) το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού πλέον, έχει στην κατοχή του νέου τύπου τηλεοράσεις, ικανότατες και έτοιμες να δεχθούν σήμα Υψηλής Ευκρίνειας,

2) οι σημερινές σύγχρονες τηλεοράσεις-αλλά και οι της τελευταίας 8/ετίας-είναι καθ΄όλα έτοιμες να δεχθούν και αυτές επίσης σήμα Υψηλής Ανάλυσης και

3) οι παλιές τηλεοράσεις CRT με λυχνία (καθοδικό σωλήνα), έχουν προ πολλού ”φάει τα ψωμιά τους” και δεν είναι πλέον επισκευάσιμες.

 

Εν κατακλείδι, μια σύγχρονη σημερινή τηλεόραση είναι πάμφθηνη και σε πολλές άτοκες δόσεις διακανονισθέα η τιμή τους.

Καλές θεάσεις, λοιπόν, έστω και στις 576 φτωχές γραμμούλες.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Γιατί ταΐζεις τη Χρυσή Αυγή;, του Δημήτρη Κατσούλα
Μοναξιά, της Μαρίας Αναγνωστοπούλου
Στη super μαμά μου, της Ελένης Κώστα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.