Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Γυρίζω το χρόνο πίσω…, της Αναστασίας Φωκά

Αναστασία Φωκά
Spread the love

 

Αναστασία Φωκά

 

Αναστασία Φωκά

 

 

 

shutterstock_62317888.jpg


Όσο κι αν προσπαθούν κάθε μέρα τα σκοτώσουν την κρίση μου, αλλά και όλων μας με την αλαζονεία που τρέχει πλέον σαν χείμαρρος σε κάθε τους κίνηση. Μία αλαζονεία και μία έπαρση ότι αυτό που κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα είναι το σωστό.

Γυρίζω το χρόνο πίσω…

Χθες μετά την ανακοίνωση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά, γεννήθηκαν χιλιάδες ερωτήματα. Χιλιάδες σκέψεις κατέκλισαν κάθε κύτταρο του μυαλού. Δεν μπλόκαρα από τα απανωτά χτυπήματα. Ίσα- ίσα ξεκαθάρισαν ακόμα περισσότερο μέσα μου πράγματα.

Γυρίζω πίσω το χρόνο και θυμάμαι… θυμάμαι λόγια για τα οποία είχα τις αμφιβολίες μου…

“…Κάθε φορά που το Γένος σύσσωμο αισθανθεί αυτό το θαύμα, νοιώθει συγχρόνως πως καμιά υλική δύναμη δε μπορεί να το καταπονήσει και να το βάλει κάτω. Αυτό το ξέρουν καλά –καλύτερα από μας- όλοι οι εχθροί που κατά καιρούς επιχείρησαν να εξαφανίσουν την Ελληνική φυλή που στέκεται πεισματικά ριζωμένη πάνω σε τούτο το βράχο σαν τα δυνατά πουρνάρια επί τριάντα αιώνες. Οι σημερινοί το ξέρουν επιστημονικά. Γι’ αυτό και εφαρμόζουν για την υποταγή των λαών ολόκληρο σύστημα μιας ψυχοτεχνικής, σατανικά μορφής, μελετημένης και πειραματισμένης επί τριάντα χρόνια μέσα στα μυστικά εργαστήρια της ψυχολογίας των λαϊκών μαζών. Και γι’ αυτό οι επιθέσεις τους εκδηλώνονται με λύσσα και μανία σε όλους εκείνους τους παράγοντες που αποτελούν τους συνδετικούς κρίκους για την εθνική μας ενότητα. Τη σημαία, τη θρησκεία, το σχολειό, τα ήθη και έθιμα, τη γλώσσα, τα τραγούδια και τις παραδόσεις της οικογένειας. Γνήσιος κομμουνιστής είναι εκείνος που θα μπορέσει, κάτω από μια σοφή, βαθειά ψυχολογημένη και επίμονη κατηχητική καθοδήγηση, να σκοτώσει μέσα του όλα αυτά τα λογικά και συναισθηματικά στοιχεία, που αποτελούν την ιδιομορφία του εθνικού πολιτισμού μας.” *

Και συνεχίζει σε άλλο σημείο…

 

“Γνήσιος κομμουνιστής, είναι εκείνος που θα μπορέσει, κάτω από μια σοφή, βαθιά ψυχολογημένη και επίμονη κατηχητική καθοδήγηση, να σκοτώσει μέσα του, όλα αυτά τα λογικά και συναισθηματικά στοιχεία, που αποτελούν την ιδιομορφία του εθνικού πολιτισμού μας… Όταν αυτό κατορθωθεί, όταν η εθνική σημαία από σύμβολο ενότητας φτάσει να μεταβληθεί σε παλιοκούρελο μέσα στη συνείδηση του κατηχουμένου, τότε ο κατηχούμενος είναι ώριμος πια για να χτυπήσει το μαχαίρι στην καρδιά της πατρίδας του…”

 

«… Όταν ένας κατηχούμενος πάθει την κομμουνιστική διαφοροποίηση είναι πια ώριμος να προδώσει τον τόπο του, τους δικούς του, τους φίλους του, τους γονείς του, κάθε τι που είναι δεμένο με την καρδιά και με το αίσθημα του ανθρώπου. Τότε πια δεν έχει βούληση για να θέλει. Άλλος θέλει για λογαριασμό του. Αυτός απλά εκτελεί. Δεν έχει δικαίωμα να σκέφτεται και να αποφασίζει. Η σκέψη και ο στοχασμός του είναι δικαιώματα του κόμματος. Το Κόμμα είναι ο εγκέφαλος και η καρδιά της νέας φυλής των ανθρώπων του κομμουνισμού..»

 

Δεν θα πω άλλα λόγια. Αξίζει μόνο να διαβαστεί όλο το κείμενο του Στρατή Μυριβήλη. Με σύνεση και με κρίση, γιατί μας έχουν απομείνει πιστεύω.

Ο άνθρωπος έχει δικαίωμα να κάνει λάθος. Έχει δικαίωμα να κάνει και δεύτερη φορά το ίδιο λάθος. Τρίτη φορά το ίδιο λάθος όμως θεωρείται βλακεία. Χρησιμοποιώ σκληρή γλώσσα. Αλλά δυστυχώς, είμαι απόλυτα απογοητευμένη από τη χώρα μου, και από εμάς τους ίδιους τους Έλληνες. Μας στέρησαν τη γνώση, την αληθινή γνώση, γιατί τους το επιτρέψαμε. Ήρθε ο καιρός όμως να λογικευτούμε, να ανοίξουμε τα μάτια μας και να πάρουμε αποφάσεις για το κοινό καλό.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

 

*Αποσπάσματα από τη διάλεξη του Στρατή Μυριβήλη Ο Κομμουνισμός και το Παιδομάζωμα (1948).

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.


The article expresses the views of the author


iPorta.gr

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Επίσκεψη ΥΕΘΑ κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε Σκύρο, Λήμνο, Έβρο
Στο δρόμο που χάραξε ο Πρόδρομος Μποδοσάκης, του Γιώργου Αρκουλή
ΟΧΙ, δίχως φιοριτούρες, του Γιάννη Πανούση

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.